0

gerçekten aşk diye bir şey yoktur sadece insanlar sevgi beslenir hoşlanırlar.insanlar aşık olduğunu sanır ama aslında bu bir hoşlantıdır. hoşlantı daha sonra sevgiye dönüşür. aşk dediğimiz kelime genellikle budur tabii ki de bazı insana aşık olduğunu sanırlar ama sadece ondan hoşlandıkları için onları aşk gibi gelir.

0

aşk diye bir şey yok.. çünkü herkes sevgi ile aşkı karıştırıyor ama sevgi farklı bir şey aşk farklı bir şey sevgi herkese verebilirsin, herkesi sevebilirsin. yani anne, baba, kardeş, akraba veya bir çiçek yani bunlar sevilecek şey ama aşk çok farklı bir şeydir. mesela şöyle örnek verebilirim. mesela kerem ile aslı ferhat ile şirin leyla ile mecnun nasıl aşkları için ölmüşler. işte aşk da böyle bir şey yani onsuz yaşayamamak demek ama bazı insanlar işte ağızdan çıkan iki kelime seni seviyorum sana ölürüm gibi cümleler kuruyorlar ama halbuki öyle bir şey deği.l hepsi palavra yani daha aşkın anlamını bile bilmezken aşığım diyorlar ve ayrıldıktan sonra başkasıyla tekrar devam ediyorlar işte buna sen aşk diyemezsin. aşk sadece bir kere yaşayabilirsin bunun ikincisi olmaz zaten o zaman da o aşk olmaz.. onun için ben aşka inanmadığım için aklıma da sadece bunlar geliyor.

0

aşk bir tutkudur kalbin deli gibi atması, heyecanlanması, karnına ağrı girmesi, herkesi, herşeyi bir kenara bırakarak sadece o kişi varmış gibi yaşamaktır. kendin olmaktan çıkıyor insan, gözü kör, kulağı sağır oluyor, dünya sanki etrafında dönüyor ve sadece kendin ve o varmış gibi hissetmek, kafa darma duman oluyor herşeyi boş veriyorsun çok garip bir duygu ama acısı çook kötü sancılı süreç...

0

aşk bir başkasına duyulan en değerli sevgidir diyerek kadar basite indirgemek doğru olmayacaktır.aşk,bir sanattır,var oluş ve yok oluş arasındaki ince bir çizgidir.bu nedenlerden dolayı olgunluk ve bir duruş gerektirir.
aşk bünyesinde mutlaka bir arzu barındırır.birini arzuladığın için ona aşık olmazsın,ona aşık olduğun için ona arzulama gereği duyarsın.insanlar aşk'ı ve sevgiyi karıştırır.
aşk sevmediğin insana karşı da olabilir.yani sevdiğin bir insana karşı değil de sevmediğin bir insana karşı da aşık olabilirsin.aşk bittiğinde ilişkiler de biter diye birşey yoktur.eğer zamanla sevgi büyütmüşseniz o zaman aşkınız büyük bir ölçüde devam eder.aşk ve sevgi birbirinden farklıdır.insan bir anda aşık olur ama sevgiyi zamanla aşılar.birini sevmeniz illa aşık olmanıza gerek yoktur.aşık olmadan da sevebilirsiniz.
aşk insanda özgürce sevebilme duygusu uyandırmaktadır.egolardan sıyrılıp karşındakini olduğu gibi kabul etme ve sevebilme sanatıdır.bu durum bağlılığa dönüşürse ilişki farklı bir boyuta dönüşebilir.

0

iki ucu keskin bir bıçak, hangi taraf elini atsa kanatan, şekil veren büyüten, acıyı da mutluluğu da içinde barındıran bir duygudur aşk.

0

aşk bir heves, tatlı bir heyecandır.
aşk platonik olur bence sadece.
aşk birine değil de aşka aşık olan insanların işidir.

0

ask guvenmektir,saygi gostermektir,anlayisdir.vazgecmek istememektir.her kosulda yaninda olmak istemektir. felan filan iste:)

0

aşk diye bir kavram olmadığını ve sadece gelip geçici bir heves olduğunu tahmin ediyorum. çünkü şu anda sadece bu kavram gerekdir bana göre. sadece benim inandığım sevgi diye bir kavram vardır.