0

aşk hissi geçene kadar koşulur. genelde 6 ay aşık olma süresidir sonra yerini acıya unutmaya bırakır. bırakmak kişiden kişiye değişir, zaafına sahip bir kişi içinde yaşar gururu ön plandadır koşmaz asla peşinde ama zaafı düşük gururu önemsemeyen kişi aşk hissi geçene kadar yani 6 ay boyunca bıkmadan usanmadan peşinde koşup ikna etme çabası başlatır kaç kere kovulsa da aldırış etmez ısrarla sevdirmeye çalışır kendisini. herşey gibi aşk da birgün bitiyor ama bu aşktan çok gurur ve zaaf meselesi...

0

yani ben hiç platonik aşık yaşamadım olmasında. yani peşinden koşmak din neden kendime acı çektiren onun hayaliyle yaşayalım ki sonuçta o bir hastalık bana göre ben ona aşık olacam ,karşımdaki insan bana aşık olmayacak. bencd çok saçma sadece platonik aşık olan bana bir kişi denk geldi. hayalliyle yaşıyor o insan onu sevmiyor ama osa onu çok seviyor. acı çekmekten başka birşey değil ,sağlıklı bir şeyde degil.

0

ya bunun bir zamani olmaz,olmamali..zaten istenmiyorsan zorlamanin da anlami yok.
ama hadi 1 ay olsun zaman olarak da.

1

pltatonik aşk, bir insanın birini gizlice sevmesidir. sevilen kişi sevildiğinden haberi yoktur. sadece seven kişi içinden o kişiye aşkını yaşamaktadır. aslına bakarsanız platonik aşk bana çok saçma geliyor. insanına kendi kendine zulmetmesidir. ne demektir platonik aşk? birini gizlice seveceksin ve o kişi seni bilmeyecek. gerçekten bana çok saçma gelen bir aşk durumu. insan böylece kendi kendine işkence yapmaktadır. streste ayrı bir durumdur.

0

bence hiç koşmamak daha iyi.hakkinda hayirlisi olcaksa rabbim zaten yollarınızı bir şekilde kesistirir. hz mevlâna hazretleri demiştir ki olmuyorsa ya hakkın değildir , yada hakkında hayırlı değildir. zaten bir erkek bir kadını gerçekten seviyorsa bir şekilde muhakkak açılır ve bunun için o ortamı yaratır.

0

kesin bir ret cevabı alana kadar kosardim.
eğer kabul edecek gibiydi olur zaten.
ha kesinlikle beni istemediğini biliyorsam öyle platonik aşk bile olmaz zaten.
ama evliyim ve kocam beni seviyor elhamdülillah.