1

dilber ay kimdir?

3 cevap
1

dilber ay'ı geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. allah rahmet eylesin.

1956 yılında kahramanmaraş'ın pazarcık ilçesinde dünyaya gelen sanatçı, ailesinin düzce'ye taşınmasıyla katıldığı bir ses yarışmasıyla sektöre adım atıp bir çok albüm çıkarmıştır. ailesinin bunu istememesiyle başlayan zorlu bir hayat yaşamıştır. gerçek adı dilber karakaş'tır. ibrahim karakaş'la 1998 yılından beri evlidir.

katıldığı yarışmada birinci olmuş bunun için dayak yemiş, radyo kapısına gittiğinde dilenci sanıp içeri alınmamış, kendine tecavüz etmeye çalışan adamı bıçaklayıp mahkum olmuş, birbirinden ünlü isimlerle gazino programları yapıp çok güzel paralar kazanmış, sonrasında kardeşi tarafından bu mal varlıkları gitmiş bir kadın dilber ay. parmaklıklar ardında programıyla mahkumların gönlüne taht kurmuş, cüneyt özdemir'e zorunda mıyım deyişiyle hafızalarımıza kazınmış bir ablamız. mütevazi yaşamıyla kendini sevdiren sanatçı bugün tüm sevenlerini üzdü ne yazık ki.

albümleri; postacı emmi barak kızı, hacı ağa, ellerin olmuş, noldu gardaş, hazal, okşa beni sev beni havar lili, dokunma keyfine yalan dünyanın-düşenin'dir.

oynadığı dizi ve filmler; arka sokaklar, beynelmilel, hayat sana güzel, mazlum kuzey, yol arkadaşım, yol arkadaşım 2, çam yarması'dır. beynelmilel filmiyle ödül de almıştır.

düzce'de toprağa verilecek sanatçıya tekrar allah rahmet eylesin. mekanın cennet olsun dilber ay.

0

dilberay türkiye'nin köklü sanatçılarındadır.

0

dilberay bir şarkıcımızın adıdır. ismi dilberay şeklinde bitişik yazılır.