0

cildimize uygun ton seçilmeli
kaliteli ve bilindik bir marka olmalı
kanserojen madde icermemeli
kapatıcı özelliği iyi olmalı.

0

fondöten seçimini yaparken dikkat etmemiz gereken şeyler, fondöten kesinlikle cilt tipimize uygun olmalıdır. kuru yağlı karma sivilceye meğilli ciltlerin her birine uyacak ayrı ayrı fondötenler vardır. mesela yağlı cilde sahip birisi kuru ciltler için olan fondöteni kullanırsa gün içinde fazlasıyla parlama sorunu yaşayabilir. diğer yandan sivilceye meğilli cilt yine kendi cilt tipine uygun fondöteni kullanmazsa sivilceleri artar. fondöten seçerken bir diğer önemli nokta fondötenin renginin bize uymasıdır. tenimizle aynı renkte olursa suratımız ne çok koyu nede çok açık görünür. tam tenimizle bütünleşmelidir. bu renk uyumunu yakalamak her zaman kolay olmaz. satın alırken mutlaka denemeliyiz. fakat mağazaların ışıkları zaman zaman bizleri yanıltabiliyor. yani eve geldiğimiz zaman mağazada denediğimizden farklı olabilir beklediğimiz gibi çıkmayabilir. bazı fondöten markalarının renk seçimleri çok kısıtlıdır. bu yüzden aradığımız markaya ait fondöteni bulmamız oldukça zorlaşabilir.renk seçeneği fazla olan fondöten eğer cilt tipimize uygunsa rengini de kolaylıkla seçebiliriz ama mağaza da çalışan görevliler fondöteni elimizde deniyorlar. fondöteni elimizde veya yüzümüzde değilde boynumuzda ve çene kemiğimizde denememiz en doğrusudur çünkü yüzümüzde renk eşitsizlikleri olabilir boynumuzla aynı renkte durursa yüzümüz daha bütün gözükür. yüzümüze uyan ama boynumuza koyu gelen bir fondöten sanki bir maske takmışız gibi duracaktır. hatta zamanınız varsa fondöteni tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayıp 1 gün boyunca gözlemleyebilirsiniz. gün ışığında görünüşünü ve renginin koyulaşıp koyulaşmadığını( renginin değişip değişmediğini ) gözlemleyip alabilirsiniz çünkü bazı fondötenler yüzümüzde toksitlenme yapabiliyor. renk alt tonuna göre nötrsek eğer ve cildimize göre bir renk bulamıyorsak fondötenin iki farklı rengini alıp karıştırıp kullanabiliriz.

1

makyaj ile çok alakam yok, sevmem yapmayı hele bu tür kimyasalları yüzüme asla sürmem. ama kızımdan ve de okuduklarımdan anladığım kadarıyla fondöten cildin bir ton üstü renkte olmalı sanırım. ne gerek var yüzlerini bunlarla kapatır kadınlar hiç anlamam. sonra yaşları 50 lere geldiğinde görüyoruz o cilt ne hale geliyor. hiç makyaj yapmadığım için şükür hiç sorunum da olmuyor.

0

yani bence fondöten cilt tonuna göre seçmelisin eğer kalkıp kendin esmersen beyaz bir ton alırsan zaten fondöten sürdüğüm belli olur ve çok çirkin durmuş olur. ben kendim fondöten kullanmıyorum ama gene de evimde bulundururum ve cilt tonuna göre kullanıyorum... kullanacaksam da yani bence en önemlisi cilt tonuna göre.