0

fotball oynuyan bir oyuncu voleyball oynayan bir oyuncudan kat kat daha fazla para almaktadır

0

voleybol oyunu dünyada çok fazla popüler bir spor türü değildir. seyirci ve izleyeni bakımından azdır. futbolun rantı daha fazladır. astronomik takmakta vardır. bir voleybol oyuncusunun aldığı rakamlar mümkün değil bir futbolcunun aldığı rakamlara yetişemez. voleybol bizim ülkemizdede az bilinen ve seyredilen bir spor türüdür. bir voleybolcu aldığı rakam bir futbolcunun aldığı rakamın çok çok altındadır.

0

voleybol spor türlerinden biridir. 6’şar kişi toplamda 12 kişi sahada oynamaktadır. bşr kaptan ve 5 kişi ile birlikte 6 kişi aynı takımda oynamaktadır. 25 sayı üzerinden set değişir. skor 23-23 olursa maç uzar. 3 seti alan ya da iki seti arka alan takım maçı kazanır. yalnız voleybol maçı oyuncuları aldıkları paraları futbol oynayanlardan çok çok az olmaktadır. futbol ise dünyada ençok sevilen oyundur. taraftarı ve seyircisi en fazla olan spor türüdür. futbolcuların aldıkları rakamlar astronomik düzeydedir. bir futbolcunun aldığı ücret oldukça fazladır. nerdeyse bir şehrin yarısını alacak şekilde kazanan futbolcular vardır.

0

voleybol oynayan insanların futbol oyuncuları kadar para kazandıklarını düşünmüyorum. çünkü futbol gerçekten şu an dünyanın en çok ilgi gören spor dalıdır. bu yüzden gelirleri fazla olduğu için futbolculara daha çok para ödendiğini düşünüyorum. voleybol sporu güzel bir spordur ancak futbol kadar ilgi göremediği için geliri fazla olmuyor. bu yüzden sporculara fazla bir miktar ödendiğini düşünmüyorum. örnek verecek olursam eğer bir futbolcu yılda 5 milyon euro alıyorsa bir voleybolcu bana göre en fazla alacağı yılda 2 milyon euro olur diye düşünüyorum.

0

voleybol oynayan insanlar da futbolda ki kazananlar kadar kazanması mümkün değildir. bunun en temel sebebi futbolun çok büyük bir rant ve reklam aracı olmasıdır. futbol eskiden çok büyük bir eğlence aracıyken son 20 yılda adete bir rant ve reklam aracına dönüşmüştür. buna bağlı olarakta oyunculara ödenen yıllık ücretler ve bonservis bedelleri fazlasıyla artmıştır. bundan 30 sene evvel 20 milyon euro çok büyük bir bonservis bedeli gibi gözükürken şuanda 20 milyon euroya genç bir yetenek bile alınamıyor. bunun en büyük sebebi hiç kuşkusuz ki rant ve reklam aracına dönüşmesi. özellikle son 10 yılda futbola arap sermayelerinin de katılmasıyla bahsedilen paralar çok uç noktalara ulaşmıştır. bunun en bariz örneklerini ise manchester city paris st germain gibi takımların oyunculara ödediği yıllık paralara ve bonservis bedellerine bakarak görmek mümkün. ayrıca bu oyuncular yıllık ücretleri dışında sponsor ve aldıkları reklam ücretleriyle yılda 15-20 milyon euro kazanabilecek durumu gelmiş halde. bu şekilde voleybol da ki bir oyuncunun futbolda ki bir oyuncuyla aynı düzeyde kazanma ihtimali neredeyse yok denecek kadar azdır