0

ofsayt kuralı sanırım herkesin anlatırken çok zorlandığı fakat çok iyi bildiği bir futbol kuralıdır. kısa ve net bir biçimde anlatmak gerekirse hücum eden takım topa sahipken ve rakip kaleye en yakın oyuncusuna pas attığı sırada (hücum futbolcusu orta sahayı geçmiş olacak yoksa orta saha gerisinde iken ofsayt sayılmaz) pas atılan oyuncu ile rakip kaleci arasında savunma oyuncusu yoksa o futbolcu kenidne avantaj sağlamış olur ve ofsayta düşmüş olur. ne kadar kısa ve net anlatmaya çalıştıysam da bu kural o kadar kısa ve net anlatılamıyor galiba yeniden anladım.

0

futbolda ofsayt kuralı topun azim ayağınızda iken arkadaşınıza pas atma esnasında takım arkadaşınızın takip takım oyuncularından ileride olmasına ofsayt denir. pası alan takım oyuncusu rakip takım oyuncularından mutlaka geride olması gerkiyor. mesafe önemli değil ama mutlaka takip oyunculardan geri olmadı lazım gelmektedir. bundan dolayı pası atan oyuncu ile alan oyuncu arasında iyi bşr iletişim olmalıdır. pası atanda pası alanda kendini iyi konumlandırılmalıdır. özellikle pası alan oyuncu durduğu mevkiyi iyi belirlemelidir. takımı için sürekli ofsayta düşmek hem takım oyuncularını hem de maçı izleyenleri çileden çıkarır. bundan dolayı özellikle forvet oyuncusu buna dikkat etmelidir. çünkü ofsayt kuralına en çok takılan oyuncular bunlardır. bu oyuncular aynı zamanda takımının gol atma yolunda en önemli olan oyunculardır. takımını kazandığı topları bilinçsizce kaybetmemelidir.

0

bu kadarcık mı kımsenın anlamadıgı ofsayt

0

ofsayt, futbol da bir kuraldır. bu kural ise şöyledir; kendi takım arkadaşına pas verildiği anda oyuncunuz rakip takım oyuncularının arkasında olmaması gerekir. olursa bunofsayt olur. top rakip takıma geçmiş olur. gol olsa dahi gol geçersiz sayılır.

0

ofsayt kuralı rakip oyuncunun kale tarafındaki oyuncudan önce hareketlenmesi