0

ailedeki eğitim öncelikle bilinçli bir şekilde ve bilimsellik üzerine verilmelidir. çünkü anne baba ne kadar bilinçli olursa eğitim o kadar kaliteli ve güzel verilebileceğini düşünüyorum. anne baba eğer eğitimli değil olduğunda tabii ki de çocuklarına verebilecekleri şeyler sınırlı ve belirli şeylerdir. o yüzden anne baba çocuklarına öncelikle saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde empati kurarak eğitim vermelidir. kendilerini istemedikleri şekilde çocuklarına eğitim vermemelidirler. çocuğa asla şiddet ve korku ile bir eğitim verme yolu denememelilerdir. çocukları ile daha çok konuşarak anlaşma yoluna gitmelidirler.mesela çocuk yanlış bir davranış yaptığında bu şiddet ile değil konuşarak nedeni araştırılarak öğrenilmeli ve o nedenin konuşularak yanlış bir şey olduğu ona anlatılmalıdır.

0

aile cocugunu hayatta olabilecek,olumlu olumsuz ne varsa ona gore hazirlamalidir ki,cocuk ileride birsey ile karsilastiginda yanlis yapmasin.dogruyu yanlisi ayirt edebilecek bir seviye de egitim verilmelidir cocuga.

1

kişisel eğitimlerimizin büyük bir çoğunluğunu aile içerisinde alıyoruz. bu yüzden aile içerisinde almış olduğunuz eğitimler oldukça önemli bir şeydir hayatınız açısından. hayri içerisinde verilen eğitimler asla çok fazla kısıtlayıcı bir şekilde olmalıdır. çocuklara eğitim verilirken öncelikle kendimizi geliştirmeliyiz. unutulmamalıdır ki çocuklar her zaman ebeveynlerinin rol model alırlar. eğer çocuğunuzun ahlaklı bireyler olmasını istiyorsanız sizlerinde o şekilde davranışlarda bulunmanız gerekir. eğitimlerinin iyi olmasını istiyorsanız siz de eğitime önem veren kişiler olmalısınız mesela çocuğunuzun kitap okuma alışkanlığına sahip olmasını istiyorsanız eğer siz de onun karşısında kitap okumalısınız yani çocuklar bu tamamen sizin anamızdır ve siz onlara ne verirseniz onu kaparlar. ayrıca çocuklarınızı olabildiğince sevdiğinizde göstermelisiniz ki ileride büyüdükleri zaman aile içerisinde göremedikleri sevgiyi asla dışarıda arayıp yanlışa düşmesinler. sadece size saygı duymalarını sağlamak için büyük otoriteler kurmaya çalışmayın. bu şekilde baskı altında büyüyen çocuklar belki görünürde size saygı gösterirler ancak sizden gizli olarak çok büyük hatalar yaparlar ve asla ruhunuz bile duymaz. çocuğunuzun yanlış yaptığını öğrendim ne zaman da iş işten çoktan geçmiş olur o yüzden çocuklarınızla belirli bir sınırdan arkadaşlık ilişkisi kurmaya çalışmalısınız. onların güveneceği en büyük kaynak siz olmalısınız ki herhangi bir sorunla karşılaştıkları zaman gelip sizinle rahat rahat paylaşabilirsinler. eğer bu şekilde onların güvenini ve sevgisini kazanabilirsiniz. onlar da zor bir durumda kaldıkları zaman ilk önce sizinle paylaşacaklar ve iş çığırından çıkmadan önce kontrol altına alma şansınız olacaktır.

0

ailede eğitim sevgi üzerine kurulu olmalıdır.çocuk güvende olduğunu hissetmelidir.anne ve baba çocuğa eğitim verirken ortaklaşmalı ayrı yöntemler izlenmemelidir.çocuğu ödül ceza yöntemiyle eğitmek çok sakıncalı olduğundan bilimsel ve pedagog destekli açıklamaları dikkate almakta büyük fayda vardır.