0

çoğu insanın doğasında merak ve kıskançlık vardır. işte çoğu dedikodu bu iki sebep yuzunden yapilmaktadir. bir insanin arkasindan kotu anlamda konuşmak onu kıskandığını ya da ondan nefret ettiğini gösterir ama sadece yaşadığı bazı şeyleri başkaları ile anlatmak merak yüzündendir. bazı insanlar dedikodu yaptıklarını kabul etmezler bilgi paylaşımı diyenler var.

0

cunku kadinlar dedikodu yapmayi birisini cekistirmeyi asiri severler yani gunah oldugunu bilselerde isteksiz bir sekilde kendini dedikodu yaparken bulurlar bence kiskancliktan dedikodu yapiliyor diye dusunuyorum

0

size bir fıkra anlatıyımmı iki kadın sessizce oturuyormuş ... :) gibi fıkralarada konu olan dedikoduyu aslında hepimiz farkında olarak yada olmayarak erkekte olsa kadında olsa yapıyoruz bu ne kadar kötü bir şey olsada olaylar vs insanlar arasında olduğu için ister istemez bu oluyor yada konu konuyu açarken bir bakmışsın dedikodu yapıyorsun :)) halbuki arastırıldığı bakıldığı düşünüldüğü zaman belkide halbuki kendimizde aynı şeyi yapmış olabiliyoruz diye bir özeleştiri yapmadan edemiyorum bazı arkadaşlar kıskançlıktan dolayı dedikodu yapılır demiş ama tam olarak öyle de olduğunu sanmıyorum dedikodusu yapılan kişinin bazen insancıl bir hatasıda dedikodu malzemesi olabiliyor aslında dedikoduyuda çeşitlendirmek lazım yapılan bir insanın yapmış olduğu bir hata dedikodusu kıskançlık dedikodusu can sıkılırken yapılan dedikodu laf olsun diye yapılan dedikodu veya kendini ilgilendirmeyen konular gibi dedikodu çeşitlendirilebilir belkide sonuçta hadistede geçmesine rağmen ( müslüman kardeşinizin hakkında konuşmak ölü eti yemeye benzer ) hadisinde bahsettiği gibi bilsekte kendimizi dedikodu yaparken bulabiliyoruz oysa ne güzel hadisler vardır ya hayır konuş ya sus dedikodu yapmadan duramıyoruz evet sadece bunu yapamıyoruz...

0

dedikodunun asıl yapılmasının amacı kişiyi kıskanmaktır. bu tartışılmaya kapalı ve doğruluğu sorgulanamaz bir doğrudur. şöyle ki, kişi karşısındakinin yaptığı işleri görür ve kendisinin neden yapamadığını anlayamaz, onu tebrik etmez ve kıskanma dürtüsüne kurban gider. dedikodu bilimsel olarak beyni geri düşüren bir eylemdir.

0

insanlr birbirlerinin yüzlerine karşı söylemekten çekinir bu yüzden arkasından konuşur. e tabiki arkadan konuşunca haliyle de sevmediği biri olunca o zaman biri on yapıp öyle konuşur. çünlü onunşa bir derdi bir sıkıntısı vardır, be bu sıkıntıyı onunla konuşup halledebileceğini düşünmüyordur.

-1

dedikodu huy edinilmiş bir davranıştır yani alıştıkları için dedikodu yapıyorlar

0

yerli yersiz dedikodu etmek gerçekten kötü bir şey.bu dedikodular yüzünden insanlar birbilerini öldürüyor ,evlilikler yıkılıyor.insanlar bunları bildiği halde neden halada böyle şeyler yeltenir bilmem.genelde dedikodu edenler zayıf insanlar bence.

1

kıskanç insanlar sürekli birileriyle ugras icersindelerdir.sürekli onun herseyini elestirir ondan bahseder dedikodu yapar malesef.

-1

insan olan herkes dedikodu yapar kadın erkek fark etmez asıl konu bence insaların neler yaptığı merak edilen muhatap olmadığın ama içten içe merak etiiğin insanların muhatap olduğu kişlerle görüşüyorsan onun hakkında bişeyler öğrenmektir asıl sebep tabi bunu festlık ve çekememezlik de takip ediyor

0

insanlar her kunuda konuşmak paylaşmak ister fikir belırmek ister bu sonuçta abartırsak habersız konuşursak arkasından iyi olmaz terbiyesizliktir insanlar herkezın arkasından konusuyor gunumuzde dogru degıldır ama insanlar yapıyor insanlar konuşacak şeyler arar buda abartılınca dedıkoduya dönüşür ondan dolayı fazla konüşmamak gerekır insanlar özgürdür kimseyı eleştırme hakkımız yoktur herkez istedigini yapar dedıkodu yapmayalım yapanlarıda uyaralaım

1

insanlar zayıflıkları yüzünden dedikodu yaparlar. ayrıca insanlar meraklarından dolayı dedikodu yaparlar. dedikodu yapmak aslında iyi birşey değildir. dedikodular kişiler arasını bozar. bundan dolayı insanlar arasındaki ilişkiliyi zedeler. dedikodu ayrıca dini olarak yasaklanmıştır.

1

kesinlikle dedikodusu yapılan kişi hakkında kötü bir görüş sahibi olduğu ve karşısında ki kişiyede bu görüşü aşılama çabası için bu dedikodu yapılır. insan bunu yaparsa acizdir onun her ortamda sevilmemesi kötülüklerinin herkes tarafından bilinmesi için çabalayan insan dan ne hayır gelir ki.

0

yani bence dedikodu yapmayan insan yoktur. bu erkeklerde oluyor, kadınlarda da oluyor. bir insan gerçekten bir insanı sinir ettiğinde arkasından konuşuyor tamam ben de arkasından konuşuyor olabilirim ama yarın bir gün karşıma geldiğinde ben senin arkana ben bunu söyledim haberin olsun çünkü sen böyle bir insansın diyorum.. çünkü ben hayatım boyunca her zaman dürüst oldum, dobra dobra konuştum kimsenin arkasında konuşmayı sevmiyorum. çünkü ve 24 yaşındayım bu yaşıma kadar kimseden de korkmadım herkesin yüzüne konuştum keşke insanlarda benim arkamdan dedikodumu yapmasa ve yüzüme konuşsa işte ben o zaman gurur duyarım ve çok sevinirim o insana en azından ben kin gitmemiş olurum, nefret etmemiş olurum o insanı daha çok severim ki benim yüzüme konuşuyor en azından arkamda konuşmuyor diyebilirim.. ama maalesef öyle bir insan daha bana denk gelmedi.

1

cekemedikleri icin yaparlar yada hayranlik duyduklari icin.

0

bu insan genetiğinin olan bir şey iyi de olsa kötü de olsa senin dedikodunu yaparlar ama her insan kendine yakışanı yapar bir insanın arkasından dedikodu yapmak bir insanın arkasında konuşmak iyi bir şey değil yarın bir gün o insanın iyiliğini görürsün okulda konuştuğu dedikodu senin vicdanına tırmalar ve seni utandırır