0

insanların hırsızlık yapmalarında değişik sebepler gelmektedir bunlar bazen bazı insanlarda resmen hastalıkşeklinde kendini gösterir ihtiyacı olmadan yapılan hırsızlıklara bakıldığı zaman hırsızlık yapmadan duramıyorum diyen kişilere ben şahsen denk geldim bu ruhsal ve psikolojik durumları incelenmesi gereken insanlardır diye düşünüyorum bazı insanlarda bunu malesef meslek haline getirmiş kanunda ki yetersizliklerinde buna belkide teşvik ediyor olabilir diye düşünüyorum tabi ihtiyaç sahibi olanlarıda sayacak olursak azımsanmayacak derece hırsızlık sayısının arttığını görebiliriz tabi bu her türlü çevrede ortamda yapılabilir örnek olarak siyasetçi bir imza ile işveren işçinin hakkına göz koyarak yada müteahhit ler arsalardan rant elde ederek meşrulaştırmış gibi olsada bunun adıda hırsızlıktır

0

bunun bir çok sebebi olabilir. insanlar başkalarının parasını yemek için kolay yoldan para elde etmek için hırsızlık yapabilirler. veya bu duruma alışmış oldukları başka yöntem bilmedikleri için hala bu işe devam ediyor olabilir. bazı insanların sırf zevk için hırsızlık yaptığı bile olmuştur yani heyecan veya aksiyon yaratmak için bu onların hoşuna gider. veya gerçektem ihtiyacı olduğu için aç kaldığı için hırsızlık yapıyor olabilir. ya da sevdiğinin başına gelen bir hadiseden sağlık olabilir başka herhangi bir durum olabilir bunun için çalmak zorunda kalmış olduğu şeyler de olabilir. yani bu tür hırsızlıklar da vardır. şu da olabilir birini kıskandığı için onun eşyasına zarar vermek. veya saklamakda yine hırsıslığa girer.

0

ben söyle düşünüyorum hastalık olanda var.kimiside işi gücü olmayan bu durumlarla çözüm arıyor.

0

aslında çok uzun bir mesele bu. insanlar genelde fakirlikten ve bazı şeylere daha kolay sahip olma duygusu için hırsızlık yaparlar veya o mala ömür boyu çalışıp sahip olamıyacağı düşüncesi ile yapar veya maddi gücünün az olduğu ailesine daha iyi bakmak için yapabilir ama bunların yanı sıra bunu hastalık edinmiş gücü malı olduğu halde yine çalan insanlarda vardır bunlar tedavi edilmelidir. bir diğer sebebi ise ülkemizde çok sayıda olan işsizler . işsiz insan iş bulamayınca kendini para kazanmanın daha kolay yolu olduğu hırsızlık kumar gibi işlere yönlendiriyor kumarla başlasa bile kumar oynamak için para lazım oda geri hırsızlık doğuruyor. veya başka insanlara gösteriş yapma duygusu yada karşıda ki ne zarar vermek içinde hırsızlık yoluna başvuru yapılabiliyor.

1

insanlarda hırsızlık yapmak isteği bence derinlerinde bir hastalıktır. bu çalma hastalığına verilen isim de; kleptomani'dir. bir ara bunun hakkında basında epey haberler çıkmıştı. ve sorulmuştu hırsızlık, basit bir hırsızlık mı yoksa kleptomani hastalığının sebep olduğu hırsızlık mı? diye.
insanlar neden kendilerine ait olmayan değerli şeyleri çalma eğiliminde olur ki başka türlü? kendilerini bu çalma dürtüsünden uzaklaştıramıyorlar demek ki.. ruh hastalığı bir çeşit sanırım. ruhu doyuruyor aldığının maddi değerinden daha çok çalan hırsız. tanınmış artist megan fox aklıma geldi, kendisi itiraf etmişti. ünlü olmadan evvel makyaj mağazalardan makyaj malzemeleri çaldığını. ama bana göre hırsızlık sadece bu kadar da değildir.
kamuda bir çok bürokratın da bu kategoride değerlendirilmesi lazım.
usulsüz arazi kapatanlar, bunları cüzi paralarla satın alanlar.. paraları sıfırayanlar, ayakkabı kutuları mevzu falan.. bunlarda haksız kazanç ile zenginleşme heveslisi kişilerdir. hırsızdır kısaca..
kleptomanlar planlayarak bu işi yapmazlarmış, o an ruhunda bir baskı oluştuğunda aslında kullanmayacakları şeyleri de çalabilirlermiş.

0

kimilerinde artık o hastalık olmuştur yapmadan duramazlar.

0

1.ihtimal;zor durumdadir calmasi gerekir hirsizlik yapar.
2.ihtimal;kani bozuktur doyumsuzdur.
3.ihtimal;firsatcidir rant elde etme hedefindedir.

0

insandan insana değişir bazıları alışkanlık bazıları açkaldığı mecbur kaldıgı için.