1

nasıl bir ek iş yapılacağı kesinlikle bulunmuş olduğunuz ortamla, yaşınızla ,kişisel özellikleriniz ile ve cinsiyetinizle alakalı olarak değişiklik göstermektedir.örneğin kadınlar evde ek iş yapmak istiyorlarsa eğer kesinlikle el en iyi bir şeyler yaparak satabilirler.örneğin, evde bebek patikleri, hırkaları ,yelekleri örerek bunların dışarıya satışında yapabilirler. ayrıca dantel takımları da örerek bunları da satabilirler. zaten günümüzde insanların çoğu bu şekilde el emeği şeyler örmekten uzak duruyorlar belki de üşeniyor lar ya da vakitleri yok böyle durumlarda da özellikle bir çeyiz hazırlığı içerisinde girmişlerse örgü ve dantel den el emeği olan şeyleri dışarıdan hazır yapılmış olarak almayı tercih ediyorlar çeyize koymak amacıyla.bu şekilde yaparak kesinlikle ek iş ve kazanç sağlayabilirler ayrıca evde farklı boyama vesaire yani el emeğine dayalı olan her şeyi yapabilirler. bunun dışında paketleme rüyada davetiye katlama nikah şekeri hazırlama gibi şeyler de var.bunları da yaparken kimseyle bağlantı içerisinde olmayın aslında bir instagram sayfası açarak ve yapmış olduğunuz güzel şeyleri paylaşarak kesinlikle rahatlıkla kendinize müşteri çekebilirsiniz.
erkekler için de eğer yaşları gençse sosyal medya üzerinden çeşitli videolar çekerek bir şeyler ortaya koyarak özellikle youtube'dan para kazanabilirler. kendilerini çekmelerine de gerek yok değişik ve ilginç gördükleri şeyleri çekerek altına yorumlar yaparak bunları youtube'da paylaştıklarında buradan bir gelir elde edebilirler. ayrıca erkeklerde bir miktar sermaye varsa alım satım işleri yapabilirler. organizasyon işi yapabilirler. bunların dışında yapabilecekleri bir çok ek işte vardır. ona göre onlar da elem eklerine göre örneğin bir tesisat işinden anlıyorlarsa ya da bir beyaz eşya tamircisi iseler anlamış oldukları bu işlere göre dışardan iş alabilirler. erkek yada kadın farketmez öğretmenlerse okul dışında başka öğrencilere ek ders verebilirim ya da herhangi bir yabancı dil biliyorlarsa yine özel ders vererek yabancı dil öğretimi yapabilirler. internetten ve yazılım dan anlayan bir kişi ise eğer internet üzerinden bir site kurarak ya da başkalarına site hazırlayarak ya da internet danışmanı gibi bir şey olabilirler.baktığımız zaman çok fazla alan mevcuttur ek iş yapmak için sadece birazcık hayal gücümüzle alakalı bir durumdur hayal gücümüzü çalıştırdığımız zaman para kazanmak için çok farklı yöntemler ve ek işler bulabiliriz. eğer herhangi bir yeteneğiniz varsa muhakkak bu yeteneğiniz doğrultusunda ek işler yapmaya çalışın hem kendi el becerilerini geliştirmiş olursunuz hem de severek yapmış olduğunuz bir işten para kazanmış olursunuz.
ayrıca tabii ki yine de eklemeden geçemeyeceğim sormani sitesi de bizlere gerçekten çok güzel bir şekilde ek kazanç sağlıyor.boş vakitlerinizi burada soru ve cevap yaparak çok kaliteli bir şekilde değerlendirebilir hem eğlenceli vakit geçirip hem bir şeyler öğrenerek para kazanabilirsiniz.

0

aslında yapılacak ek iş kişinin kendi ilgilendiği alana göre değişir... mesela ben kitapları çok severim... şuanda da bir kitapçıda çalışmayı çok isterdim ama çalışamıyorum malesef. bende ne yapıyorum. hazır internet çağı, internet sayesinde birçok kişiye ulaşılabileceği için, ikinci el kitap satıyorum.. yani şahsi zevkim olduğu için. mesela erkeklerde çok rahat biraz eski, hurda, hasarlı araçları alıp, biraz toparlayıp biraz daha fazla paraya sattıkları oluyor. eğer arabalara ilginiz varsa bu konuyu düşünebilirsiniz.... onun dışında eğer bilgisayardan anlıyorsanız çevrenizdeki insanların bilgisayarlarına format atabilir, kasalarını yükseltmek isteyen kişilerin kasalarını yükseltebilirsiniz... eğer bayansanız ve ev yemeklerine y da butik pasta işlerine, bazı özel günlere yapılan ikramlıklar yapıp satabilirsiniz. sonra reçel, salça, salamura yaprak yapıp instagram sayfasında olabilir, facebookta bir sayfa grup açabilir satış yapabilirsiniz. takı tasarlayıp satabilirsiniz... yani istedikten sonra ek iş olarak yapılabilecek çok şey çıkacaktır eminim.

0

soru mani bir ek iş mesela su an bu ek iş yapıyorsun

0

ek iş yaşa göre değişiyor. ek iş de olsa eğer yapabiliyorsan mesleğinle ilgili işler yapılmalı.bunun dışında pazarlama ,pazarda bir şeyler satma internet üzerinden yapılacak işler yapılabilir