0

çay ağcı yağının genetal bölgelerde yardımcı olur enfesiyonları engeller dezenfektan ve saf temizleyicidir

1

çay ağacı yağı özellikle son 15 yıl içerisinde çok daha fazla bilinir olan ve kullanılan bir yağ haline gelmiştir.çay ağacı yağı bitkisinin yapraklarının işlenmesi sonucu elde edilir uçucu bir yağdır. avustralya'ya özgü bir bitkileri ve başka bir yerde yetişmez.
cilt bakımı için çay ağacı yağı özellikle sivilceli bölgelerde sonuç alabilmeniz için oldukça iyi işler çıkartır.düzenli olarak sabah ve akşam sivilceli bölgelerinize sürdüğünüzde zaman içeriği sayesinde sivilceli bölgelerinizi temizleyecektir.çay ağacı yağının ferahlatan ve temizleyen bir etkisi vardır düzenli kullanıldığı zaman cilt üzerinde bulunan iz ve lekeleri ayrıca siyah nokta ve sivilceleri de geçirme özelliğine sahiptir.
ayrıca genital bölgelerde ve dudaklarda oluşan uçukların tedavisinde de işe yarayan bir yağdır. uçuk olan bölgeye az miktarda süreceğiniz çay ağacı yağı veya kremi sayesinde uçuk virüsünün olduğu bölge temizlenecek ve çok daha kısa sürede iyileşmesi sağlanacaktır.
eğer çıkmaya baş göstermiş bir çıban varsa çok fazla büyümeden hassas olan o bölgeyi önce yıkayarak temizledikten sonra üzerine az miktarda çay ağacı yağı sürerek iyileşmesini sağlayabilirsiniz.bunun dışında özellikle yazın sıkça karşılaşılan sinek ısırıklarına karşı da ısırılan bölgenin üzerine çay ağacı yağı sürdüğünüzde hem kaşıntısı ne olacak hem de içeriğindeki antiseptik sayesinde bakteriler yok olacak ve daha hızlı bir iyileşme sağlanacaktır.
ayak mantarına sahipseniz eğer yine ayaklarınızı güzelce temizledikten ve ardından kuruttuktan sonra mantarlı olan bölgelere çay ağacı yağı ya da kremi sürmek faydalı olacaktır kremi sürdükten sonra ayaklarınızın bir yere değmemesi için temiz bir çorap giyebilirsiniz.
çay ağacı yağının ayrıca nefesi açan bir etkisi de vardır özellikle banyo suyuna ya da sıcak bir suyun içerisine birkaç damla çay ağacı yağı dökerek bu suyu soluduğumuz zaman bronşlarımız açılacaktır ve çok daha rahat nefes alacaksınız.
siğil tedavisinde de onların kurulması için çay ağacı yağı kullanabilirsiniz.siğil olan bölgeye çay ağacı yağı sürmek ama en azından bir yarım saat kadar bekletmek ve bunu düzenli olarak yapmak siğillerin kısa sürede geçmesini sağlayacaktır.
ağızda bulunan problemler içinde çay ağacı yağından yardım alabilirsiniz dişeti iltihapları için özellikle suda inceltilmiş çay ağacının diş etlerine sürerek tedavi sağlayabilirsiniz.
çay ağacı yağı evinizde mutlaka bulunması gereken bir yağdır ev kazalarından olan yanıklarda hemen çay ağacı yağı sürerek hızlıca bir şekilde sonuç alabilirsiniz. ayrıca bir yeriniz kesildiği zaman da çay ağacı yağı kullanarak yeni hücre oluşumunu hızlandırır kesin çok daha hızlı bir şekilde kapanmasını sağlayabilirsiniz.
çay ağacı yağı ya da kremi alırken özellikle üretim yerinin avustralya olmasına dikkat edin. yok çünkü başka ülkelerde üretilmiş olan ürünlerin orjinal olmama ihtimali yüksektir.ayrıca almış olduğunuz ürünlerin muhakkak sağlık bakanlığı tarafından onaylı olup olmadığını da kontrol etmelisiniz.her ürünü kullanmayın.

0

çay ağacı kremi avustralya'da yetişen bir ağaçtan yapılır. birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. çay denilir ama çaydan yapılmaz, ağacın yapraklarını çay olarak içerlermiş ve bundan sonra iyileştirici bir etkisi olduğunu fark etmişler. yabancı bir kelimeye olan ağacın adı, çay ağacı olur. ilk olarak denizcilerin yaralarını, kanayan dişlerini çaylarla tedavi ederlermiş. 2. dünya savaşı'nda ise askerlere dezenfektan olarak dağıtılmış çay ağacı yağı. saf bir temizleyici olarak kullanılıyormuş. doğal bir iyileştirici olduğu için kimyasal bulunmadığı için rahatlıkla kullanılabilir. aborjinler tarafından soğuk algınlığı, enfeksiyon hastalıkları ve çeşitli cilt hastalıklarını tedavi amaçla kullanmışlardır, aborjinler avustralya da yaşayan yerli haktır. sivilceli bölgelere sürülünce sivilceleri kurutur, günlük cilt bakımlarında da kullanılabilir, tonik olarak kullanılabilir, cilde ferahlatıcı ve temizleyici özelliğe sahiptir, akne siyah nokta gibi problemlerde düzeltici etkileri varmış. dudaklarda ya da genital organlarda çıkan yaraları kurutucu etkisi varmış. çibanlar da daha olgunlaşmadan yağı sürülmesi ile çıbanın önüne geçilebilir. böcek ve sinek sokmalarında bir damla çay yağını kullanarak antiseptik özelliği ile böcek sokması ağrılarından kurtulabilirsiniz. çay yağı ayakların mantarlarına da iyi gelir. ayaktaki mantarları, enfeksiyonları kurutur. ve tüm problemleri çözer. ayaklardaki tırnak batmalarına ve dolamalara yine iyi gelen bir özelliği varmış. çay ağacı yağı kullanılabilir tırnak batmalarında. iltihabı kurutucu etkisi vardır. diş eti sorunlarına ya da takma diş temizliği için yine çay ağacı yağı kullanılabilir. ellerde ya da ayakta çıkan siğillerin tedavisinde de kullanılabilir. ilk yardım çantasında bulunması gereken bir üründür çay yağı. yanıklar içinde kullanılabilir, küçük et benleri çay yağı kremi kullanılarak küçültülebilir ve yok edilebilir. cildin pürüzsüz, rahat, ferah ve canlı görünmesini sağlar