0

matematik olmadan bir hayat düşünülemez gerek ; iş hayatında gerek sanal hayatta gerekse normal hayatta her yerde karşımıza çıkan şeydir matematik , ben matematik ile alakalı olan işlere değer veririm ve yapmaya çalışırım . yeter ki matematik olsun.

1

matematik muzik ve markette tek işime yarıyor

0

benim için matematik eğlence demektir. soru çözmeyi çok severim. çözdükçe insanın yeni sorular çözesi geliyor. matematiğin büyüsü bu bence. yanabilen insan sıkınmadan sorular çözüyorlar.

0

belki duymuşsunuzdur altın oranı. dünya'da yaratılmış olan her nesnede bir altın oran söz konusudur ve onları kusursuz yapan şey bu orandır. dikkat ederseniz bahsedilen dünya harikası insan yapılarının da genellikle bu altın orana göre yapıldığı bir gerçektir. allah'tan çekilebilecek en güzel kopya da bu olabilir. size şuan bu altın oranın ne olduğunu söylemek isterdim ama inanın benim de aklımda yok. insanlarda güzellik çirkinlik algısı bile bu altın orana göre daha aşikardır. işin özüne gelecek olursak eğer bütün kahinatta bu al altın oran mevzu bahisken matematiğin hayatımızda ne denli yeri olduğunu tartışmak manasızdır. kalkıp da size burada bakkal defterlerinden bahsetmeyeceğim yani. beni yanlış anlamayın hiçbir şeyi küçümsediğimden böyle konuşmuyorum. sadece büyük resmi görmek her zaman daha etkili sonuçlar doğuracaktır. yaptığımız bütün insanlık yararına olan icatlar da matematik esaslarına dayanır. yani diğer bir yandan matematik bizim hayatımızı kolaylaştırır. hayatımızı en çok kolaylaştıran ve gerçekten hayatımızın her alanında mevcut olan fiziğin bile aslında temelinin matematik olduğunu hepimiz oldukça iyi biliyoruz. matematik olmasa bu kadar ilerleyemezdi insanlık. daha doğrusu matematik zaten hep var da, biz matematiği insanlık olarak bu denli öğrenemeseydik bu kadar ilerde olamazdık demek istediğim şey. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

çok önemlidir, hayatın olmazsa olmazıdır çünkü matematik herşey de var.