0

çiftçi artık tarım yapamıyor.mazot fiyatları ilaç fiyatları gübre fiyatları çok ağır geliyor.tarıma destek olmazsa şu an üretilen ürünlerde olmayacak yakında.samanı mercimeği, nohudu buğdayı dışarıdan alıyoruz.gerisini düşünün artık.

0

tarım bitmez ülkemizde. yalnız artık bitsin diye uğraşıyorlar gibime geliyor. insanların bu kadar üstüne gidilmez. şu sıralar bu insanlar kar etmedikleri gibi zarar ediyorlar. ama yine de bir çoğu işlerine devam ediyorlar. bir de üzerine krizlerden ve enflasyonlardan bahsediyoruz. çözüm bu kadar belliyken bu kadar sürünmek ve süründürmek niye inanın aklım almıyor. ülkemiz o kadar verimli topraklara sahipken bu insanları neden küstürüyoruz ? bütün desteğimizi tarıma verip oradan gelecek para ile diğer alanlarda zaten kolayca yükselebiliriz. ancak bir silah sanayisi tutturmuş gidiyoruz. ben buna gerek yok demiyorum. her alanda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. ancak önceliklerimizi unutmayalım. bir sanayi ülkesi olmak istiyorsak önceliğimizin her zaman tarım olması gerekmektedir. dikkat ederseniz her ülke kendi koşullarına göre büyümeye çalışıyor ve bunu yapan ülkeler başarıyor. hollanda dediğimiz zaman aklınıza portakal ve inekten başka bir şey geliyor mu ? sizce hollanda gelişmemiş bir ülke mi ? basit bir örnekti sadece bu. eminim herkes bunun farkında. ancak neden böyle bir politika izlenmiyor sorusuna kimsenin verebilecek bir cevabı yok. umarım bazı insanlar sadece kendilerini düşünmeyi bırakır da ülkenin geleceği için adımlar atılır. eminim önümüzde kimse duramaz. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

türkiyede tarım ve üretim bakımından cok geride kaldı. ülkemizde ne tarım nede üretim yapılmıyor tüm ihtiyaçlarımızı yurt dısından karsılıyoruz. bu ülke ekonomisi olarakta oldukca sararlı bir durum. çok acil olarak üretime ve tarıma önem verilmelidir. bizim ürettiğimiz ürünlerin yurt dısına satılması oldukca ekonomik yararı olur diye düşünüyorum. meyve sebze dahil bir çok seyin üretimini elimize almamız gerekiyor. aksi halde ekonomik olarak krızlar çoğalacaktır.

0

türkiye de tarım var ama yetmeyecek şekilde üretim yapılıyor.