0

kemorerapi kanser hastalarina uygulanan bir tedavi seklidir. ilerlemis kanser hastalarinda cok etkisi olmuyor maalesef. rabbim yardim etsin kanser hastalarina.

0

günümüzün en ölümcül hastalığı olan kanser tedavisinin bir yöntemidir. kanser oluşturan zararlı hücrelerin ilaç ile tedavi edilmesine verilen isimdir. kemoterapi, kanserin erken teşhis edilmesi ile hemen hemen kesin çözüm sağlamaktadır. dünya üzerinde bir çok ülke kanser ilacı üretmektedir. geç farkedilen kanser evrelerinde kemoterapi işe yaramazsa cerrahi operasyona başvurmak gerekebilir. kemoterapinin oldukça fazla yan etkileride bulunmaktadır. birden fazla kanser türü olduğu gibi yüzlerce kanser ilaçları üretilmiştir.

0

bildiğim kadarıyla kanser tedavisinin uygulandığı yöntemdir. nasıl yapıldığı hakkında pek bir bilgim yok açıkcası.

0

kanser hücrelerinin vücuda tamamen yayıldığı kanser türlerinde şiddetli ağrı ve spazmların azalması ve kanserin ilerleme sürecinin daha yavaş pasifize bir hal almasını sağlamak amacıyla uygulanan tedavi yöntemidir. saç sakal dökülmelerine yol açar.terminal dönem öncesi hastalarda ölümü geciktirir hayata tutunanlarda vardır elbette daha yaşayacak ömrü var ise..

0

kanser hastalarına uygulanan oldukça zorlu bir tedavi sürecidir.

0

bildiğim kadarıyla kemoterapi kanser tedavisinde kullanılır. kanserli hücreleri öldürürken yanında bazı iyi hücreleride öldürebildiğini duymuştum

0

kemoterapi,günümüzde en sıkıntılı hastalık olan kanser rahatsızlığında kullanılan tedavi şeklidir,kanser günümüzün en illet rahatsızlığı olsada tıbbın ve ilmin geliştiği bu dönemlerde tedavide olumlu yönde ilerlemelr görülmektedir,kanser rahatsızlığı olanalrda yemek konusunda cok dikkatli olunmalıdır.bol su içilmeli düzenli spor yapılmaldır.mümkün olduğunca sahil kasabasında yaşamalı yeşil sebzeler bol tüketilmeli ve taze balık cok yemelidir.moral olarak çok yüksek olunmalı her zaman umutlu ve mutlu olmalıdır,önceden sorun olduğu nu düşünüdüğü şeyin şimdi ise boş ve manasız olduğunun farkına varır,doktoruyla iletişiim sürekli olmalı ve tedavilere lumlu cevap verilmesi bakımından ilaçları harfiyyen yerine getirmelidir.babam bu rahatsızlığa yakalndığı için bilirim.süreç yoğun ve koşturmalıdır.tek başına bu sorunla başa cıkarılması zordur.aile ve sevdikleri moral konusunda hastayı özel hissettirlmeli ona moral olarak destek olunmalıdır.

0

kemoterapi nin anlami kanser tedavisinde kullanılan bir tedavi yöntemidir. kemoterapi alanların saçları kaşları fln kendiliğinden dökülüyor. çok kötü bir şeydir

0

terapi yani doktor tor kontrolüne belli ilaçlar ile kanser hücrelerini kontrol etmek ve yok etmek için yapılan tedavi şeklidir. kemoterapi tedavisinin amacı hastalığın tipini belirlemek ve kontrol altına almak. en önemli özelliği tedavinin kanser hücrelerinin yayılmasını engellemek. kemoterapinin faydası nedir?kemoterapi zararlı ve hastalıklı hücrelerin yayılmasını engellemek ve sağlıklı hücreleri korumaktır. ilaç tedavisi 4 farklı şekilde yapılmaktadır. ilk önce klasik yöntem ağız yoluyla alınan ilaç yöntemidir. daha sonra damar yoluyla verilir ilaç hastaya. özel hayata etkisi durumdan duruma değişiklik gösterebilir.

0

tamam askim seviyorum seni çok seviyorum askım bugün neler yaptın gizli değil misn diyim ki rabbim bizi allah korkusu oluyo rum ve sivivinin ve engelli ve engelli ve engelli çocuk annesi anneme diyor yetimhaneye ve engelli ve sivivinin ve sivivinin akmasına ve burnun dolu gibi hissetmenize neden olur tedavisi ise ve engelli çocuk annesi dua eder mis çocuğu mu 6 gibi

0

emoterapi özellikle kansere yakalanmış kişiler için kullanılan ilaç tedavisidir.ancak bu ilaçlar çok ağır kimyasallar içermektedir ve kullanılan kişide birçok değişikliğe neden olmaktadır bu değişimin nedenide yan etkilerinin.günümüzde büyün ilaçların yan etkisi vardır.hiçbir ilaç şirketi yan etkisiz bir ilaç üretememektedir veya üretmemektedir.kemoterapi ilaçlarında ağır kimyasallar içerdiği için yan etkilerinde çoksa ha gazla olmaktadır.bu etkilere örnekler aşırı kilo kaybı vücuttaki tüm kollarım dökülmesi gibi.bazı hastalar kemoterapi ile iyileşmektedir bazıları ise iyileşmemektedir.bilim ve ilim sürekli gelişmekte olup kemoterapi gibi ağır tedavisiydin yerini artık daha hafif ve kesin tedavi veren çalışmalar yapılmaktadır.dünyada kansere karşı ilaçların bulunduğu ancak ilaç şirketlerinin daha fazla ilaç satmak için ayrıca devletlerin insan popülasyonunu dengede tutmak için bu bu ilaçların gizlendiği piyasaya sürülmediği dedikodusu mevcuttur.kenoterapi almadan doğal yöntemler ile hastalığını atlat ol insanlarda olduğunu bazen duymaktayız.kanser en çok yanlış beslenme ve stres nedeniy ile ortaya çıkmaktadır.kemoterapi tedavisi sırasında kullanılan tüm ilaç atıkları diğer kullanılan malzemeler hepsi de kanserojen madde olarak ayrı biriktirilip ayrı şekilde bertarafa gönderilmelidir.

0

kemoterapi hasta insanlara uygulanan kanser tedavisidir

0

kemoterapi kanser hastasi insanlarin son care tedavi yöntemidir.bur maminaya baglanir ve vücuttaki bir cok hucreyi oldurur.kanserle beraber iyi huylu hucrelerde ölür. bu yüzden kesin bi tedavi yöntemi değildir. eğer kanserden once iyi huylular ölürse kisi hayatini kaybeder. eğer iyi hucrelerden once kanser ölürse kisi iyilesir. kemotaripi surecinde hastalar cok enerji kaybederler halsiz uykusuz ve hasta gezerler. iyi hucreler oldugu icin sac dokulmesi vs degisimler olur.

0

kemoterapi tedavisi yani kanser hastası olan kişilerin tedavisine verilen isimdir.kişininin kanser olduğunu belirten belirtiler saç dökülmesi,kilo verme,bacak ağrısı,baş dönmesi,halsizlik,sürekli uyumak bunlardan birkaçıdır.kemoterapi tedavisi hastanelerde uygulanır,kemoterapi tedavisinin sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesi gerekiyor aksi takdirde kanser vücudun diğer bölgelerinede yayılabilir.kemoterapi olmadan önce hastanede bazı formlar doldurulur sebebi ise bu tedavinin sonucunds olabilecek herşeyden hastanenin sorumlu olmaması için çünkü bu tedsvi sürecinde ölümle sonuçlanılabilir.formlar doldurulduktan sonra ilk önce lazere girilir kanserin nerede olduğu tespit edilir.kanserin nerede olduğu tespit edildikten sonra ameliyata alınır.ameliyatta kötü huylu hücreler alınır fakat burda çok dikkatli olmak gerekiyor vücutta tek bir tane bile kötü huylu hğcre kalırsa o gittikçe yayılır ve tedsvi süreci boşa gider bunun sonucunda ise kişi vefat eder.bu yüzden iyi doktorlara kendimizi emanet etmek gerekiyor.

0

kemoterapi tedavisi kişiye özel odalarda gerçekleştirilir. bu süreçte kişinin vücudunda bulunan bütün kıllar dökülür. bu süreçte kişi psikolojik çöküntü geçirebilir bu yüzden kişinin moralinin yüksek tutulması gerekir dökülen kıllar tedavi bittikten sonra yeniden çıkar iyi sonuçlandığı takdirde kişi yaşamjna çok iyi bir şekilde devam edebilir

0

kanser hastalarına uygulanan ağır bir tedavi yöntemidir. hastanın bu tedavi sürecinde saçları, kaşları, kirpikleri dökülür. ağrı çekerler. zor bir süreçtir ve morale çok fazla ihtiyaçları olur bu dönemde. birçok kanser hastası bu süreci başarı ile sonuçlandıramasa da kanseri yenen hastalar da vardır.

0

kanser hastalığının tedavi edilmesi için gerekli olan ağır bir tedavi sürecidir

0

kemoterapi kanser ile meydana gelen ortaya çıkan zararları en aza indirmek için kullanılan bir tıbbı tadavi yöntemidir. bu yöntem günümüz de hali hazırda kullanılmaya devam etmektedir. kanserin malesef hali hazırda bir kesin tedavisi bulunmamaktadır. sadece kemoterapi ile kanser hücrelerinin anı ve hızlı kontrol dışı hızlı artışı azaltılıyor. bu tedavi aynı zamanda vücudun saç olsun kaş ve kirpik gibi maddelerin de dökülmesine sebep olur. kemoterapi sonrası saç ve kaşlar tekarar çıkar. kemoterapi ilaç ile yapılan bir tür tedavi yöntemidir.

0

kemoterapi kanser hastalarina ne kadar çözüm yolu olarak düsünülsede kanserlerin bir çoğunda etki göstermiyerek kanserin yayilmasini yavaslatsada sonuc olarak sonu bircoğunun ölüm oluyor .

0

kemoterapi kanser hastalarina uygulanan tedavidir hastalar hergun düzenli makinaya bağlanıp ışın tedavisi görürler bu tedavinin yan etkisi saçlarının dökülmesidir