0

kemoterapi kanserli hücrelerin çoğalmasını engellemek için veya kanserli hücrelerin tamamen yok olmasını sağlamak iiçn ilaçla yapılan tedavi yöntemidir.
radyoterapi ise radyasyon verilerek kanserli hücrelerle savaşan bir tedavi yöntemidir. bir diğer adı ışın tedavisidir.

0

kemoterapi ilaç kullanarak uygulanan tedavi yontemi olup kanser hastalari icin kullanilar tedavi yontemidir. kanser türüne gore de yan etki ve tedavi suresi değişir.kemoterapi ilaclari çeşitlilik gösterir.tümöre dogrudan etki eden ilaclar, hormonlar, bağışıklık sistemi için ve hedefe yönelik ilaçlar bunlara örnektir.
radyoterapi ise ışın tedavisidir.radyasyon ile kanser hastalığı tedavi edilir.radyoterapi de kanserli hücreler belirlenip ışınlar yuksek dozda bu hasta hücrelere verilir. tedavi ortalama 15 20 dk lik seanslardan oluşur.

0

radyoterapi hasta kişinin vucudunun belirli bir kısmı için yapılan tedavidir

1

kemoterapi ilaçla tedavi anlamına gtelir ve daha çok kanser hücrelerini etkileyen kanser ilaçları kullanarak yapılan tedavi terimidir. kanserin türüne göre kemoterapinin amaçları yan etkileri ve uygulama süreside farklılaşabilir.
radyoterapi; iyonize radyasyon kullanılarak kanser hastalığının tedavi edilmesi anlamına gelir. radyoterapi ile verilen en yüksek dozdaki radyasyon kanserli hücreleri öldürebilir bölünüp çoğalmalarını engelleyebilir. radyoterapi normal hücrelere göre çok daha hızlı büyüyp çoğalan kanser hücreleri üzerinde oldukça etkilidirrç.
kemoterapi ve radyoterapi arasındaki fark: radyoterapi hasta kişinin vücudnun belirli bir kısmı için yapılan tedavidir kemoterapi ise hastanın tüm vücudu için uygulanan tedavidir. kemoterapide ilaç tedavisi kullanılır radyoterapide radyoaktif ışınlar kullanılır.