0

bu site kurallarında noktalama işaretine uyun yazıyor. bu kurala uyuluyor mu?

gördüğüm kadarıyla bazı yazarlar cümle sonuna bir nokta koyacağına 2 veya 3 nokta koyuyor. bunlar niye uyarı almıyor.

11 cevap
0

hani burda çok yanlış kelime yazılmadığı süre kimse zaten sıkıntı yaşamaz benim görüşüm ayrıca hani bire bir doğru yazan kişiler olsa kimse de burda gercek den para kazanamaz zaten 25 tl yi zor yapanlar var ama tabiki sorumani ekibi bence buna tolerans tanıyor ben mesela 3000 soruya cevap vermişimdir suan ama birebir doğru yazdım diyemem ama elimden geldigi kadar dikkat etmeye calisiyorum hic de bu konuda uyarı almadım teşekkür ediyorum onun için sorumani ekibine.

0

uyuldugunu dusunmuyorum. bazi kurallar getirecegine kadar buckonuda bir uyari olmali

0

yani kardeşim ben bazen gerçekten de uyulmadığını görüyorum ama elimden geldiği kadar uyumaya çalışıyorum. imla kurallarını falan çünkü banlanmak istemiyorum bu siteye seviyorum ama keşke bazı insanlar da bu kurallar olsa mesela geçen yarışmada imla kurallarına uymayan insanlar gene de parasını aldı. hatta ben sorumani'ye mesaj atıp o zaman dümdüz bir şekilde yazı yazalım. diye mesaj attım o da uyardığım falan söyledi zaten bir daha aynı kişiler bu yarışmada ise yaptığı yaparsa gene bu sefer ödülünü alamayacak diye biliyorum. yani ben imla kurallarına uyulmasını istiyorum, artık eğer uyumayacağım derse o zaman sorumani bence bu imla kurallarını falan kaldırsın ya da bir çözüm bulsun siteden uzaklaştırırsın böyle insanları sonuçta biz de burada emek harcıyoruz. ben şahsen ortaokul mezunu olmama rağmen imla kurallarını fazla iyi bilmem ama gene de virgül veya noktanın nere konulacağını az çok da biliyorum ve uygulamaya da çalışıyorum.. inşallah da oluyordur diye düşünüyorum.

0

aynen özellikle şu anda banlanmış olan bir kişi vardı ki her cümlesinin sonuna iki ya da üç nokta koyup resmen karakter dolduruyordu. gerçekten çok saçma ancak bunların yanında hiçbir şekilde noktalama işareti koymayıp dümdüz yazan kişiler de var

0

noktalama işareti gereken yerlerde elimden geldiğince uymaya çalışıyorum. ama ne yazık ki bazen gözümüzden kaçabiliyor. bunun için herkesten özür diliyorum.

0

ben uyanını çok görmedim maalesef yada denk gelmedi genelde uyulmadığını düşünüyorum

1

iki nokta üç nokta o sorunun cevabının aslında o yazarda var olduğunun belirtisidir.
herkes bildiği kadar noktalama işaretlerine dikkat eder. bu noktalama işaretleri de genel olarak ilkokul düzeyinde öğrenildiğinden, ilerleyen yaşlarda alışkanlıklar çok değiştirilemez.
insanların iyi niyetine bakmaktır esas olan burada.
bunları değerlendirmek, yargılamak da bizlere düşmez.
ben koyarım bazen iki nokta..
işte koydum gördünüz mü? zira ardından devamı geldi.

0

uyulmaya çalışılıyor ama mutlaka bir yerde hata yapılıyordur. sonunda bam diye kazancim düşebilir. yani bir bahane olabilir.

0

cümlenin sonuna üç nokta koymak henüz cümlenin bitmediği devamının olduğu anlamına gelir. tabi kardesim elimizden geldiği kadar noktalama isaretlerine uymaya çalışıyoruz.hata yaptığımız, eksik yaptığımız da oluyor elbette .kendı adıma dikkat ediyorum. yanlışlarımda oluyor , muhakkak.

0

evet bende gormustum onu,hatta bu konuda uyari bile almistim.sonrasinda elimden geleni yapmaya calistim.

0

hayır uyulmadığını görüyorum. özellikle 3 nokta kullanan kişiler var.