0

evet maalesef ... bunların düzenlenmesi lazım diyoruz ama nasıl olacak hiçbir fikrim yok.. daha fazla hastaneler açıldığında bu düzene girer mii? veyahut boş yere randevu almak ne kadar etik? birazda randevuya gidemediğimiz zaman iptal etmeye önem verirsek ihtiyacı olanlar faydalanabilir. keşke bu tür şeylere dikkat etsek

0

herkesin çoğunluk da hastaneye gittiğini görüyorum.

0

evet hep dolu. hasta mı bu kadar millet? ya da sistem mi böyle?

0

hastanelere getirilen randevu sitemi gerçekten muazzam derecede güzel bir sitemdir. zira eskilerde hastaneye gidip muayene olabilmek için sabah 6 da hastaneye gidilir sıra alınır anca öğleden sonra falan çağrılır da muayene olunurdu. randevu sistemi ile randevu saatinde gidilip saatinde ya da bilemedin an fazla 12 20 dakika bekleyerek muayene olunması gerçekten büyük bir nimettir. ancak randevu sistemi ile alakalı son zamanlardaki en büyük sıkıntı artık randevu alma günlerinin çok dolu olması ve randevu alınamamasıdır.zira bazı doktorlar olumlu manada iyi isim yaptıkları zaman 5 6 aylara kadar randevuları dolu olmaya başladığından randevu alınmaz hale gelmektedir. bu randevu doluluğu özellikle devlet hastanelerinde aşırı yoğundur. özel hastanelerde de bu doluluk söz konusu olmasının yanında devlet hastanelerindeki yoğunluk sebebiyle randevu alınmaz hale gelmektedir. bu yoğunluk nasıl halledilir neler yapılmalıdır nasıl çözülür bilinmese de buna bir çözüm bulunması katiyen gerekmektedir.

0

yani hastanelerde randevu almamıza rağmen gerçekten de çok sırada bekliyoruz. yani bazen randevu bile alamıyoruz. mesela ben oğlum için randevu almaya kalktığımda çok acil dediğime rağmen bana 15 gün sonra randevu verebiliyor. ben de mecburen gidip hastanede o şekil muayene olmaya çalışıyorum ama akşama kadar bir türlü bana sıra gelmiyor. yani bence devlet hastaneleri falan çok yetersiz doktorları olsun ondan sonra muayeneleri falan olsun hiç beğenmiyorum. gerçekten ama işte paramız olmadığı için mecbur genede devlet hastanesi'ne gidiyoruz. gerçi ben hiçbir şekilde hastaneye gitmiyorum.. çünkü benimle sosyal güvencem falan olmadığından dolayı zaten olsa da devlet hastanesi'ne giden mesala geçenlerde acile gitmiştim para almadılar herhalde bildiğim kadarıyla acil para almıyor ama bu konuda bence çok haklısın kardeşim bence artık buna bir çözüm bulmaları lazım senelerden beri böyle yani bence bunun üzerine çalışmaları lazım diye düşünüyorum.

0

evet özellikle büyük şehirlerde bazen hastanelerin bazı bölümlerinin sürekli olarak dolu olduğuna şahit oluyorum. özellikle çok fazla gidilen dahiliye ve kardiyoloji gibi bölümlerde çok aşırı derecede bir yığılma ve yoğunluk oluyor. bunun dışında bu önemli bölümler küçük şehirlerde az ise o zamanda randevu almamız bazen bir ay gibi bir zamanı bulabiliyor. bir keresinde bir hastaneden randevu almaya çalışmıştım arkadaşım için resmen ikimiz birlikte pusuda bekliyorduk. sadece belirli saatlerde randevu var açılıyor ve yaklaşık 2 dakika içerisinde tüm randevular doluyordu.

0

kış aylarına girdiğimiz zamanlarda hastalıkların arttığını ve geçen günlerde arkadaşımın randevu almaya çalıştığı zaman hep dolu olduğunu söylediler. gerçekten insanlar hastaneye akın etmiş bir vaziyette aslında çevrenize bakınca. şu kış aylarında oldukça sağlık sorunları ortaya çıkmış durumda ve hastaneler tamamen dolu olduğunu görüyorum. doktorlar oldukça zor bir meslek yaptıklarını bütün hastalara yetişemediklerini görüyoruz. randevu sistemleri neredeyse ocağın başına kadar full dolu bir vaziyette. bunun nedeni aslında insanların oldukça kendine dikkat etmediği anlamına da geliyor. özellikle kış ayları içinde birçok kişi hastaneye gidiyor ve tedavi olabilmek için randevu alıyorlar. bunun ne kadar daha devam edeceği hiç belli değil. özellikle tedavisi olmayan bazı hastalıklar oldukça yaygın bir durumda. inşallah bu kış günlerini bir an önce sağlıklı bir şekilde atlatırız.

0

evet devlet hastanelerin de maalesef durum boyle.o yuzden ozeli tercih ediyorum ben.