0

hamilelik döneminde annenin cildi hassas olduğundan cilt sorunu taşıyabilir cildinde lekeler olur, kansızlık olur, saçlarda dökülmeler bir uzman kontrolünde sağlıklı bir şekilde hamilelik geçirebilir

0

hangi kadında gebelikte ne gibi bir cilt değişikliği ortaya çıkacağını tahmin etmek zordur. bazı anne adaylarının gebelik döneminde herhangi bir ciddi sorun yaşamazken, bazılarının da cilt kuruluğu, karın çatlaklıkları, kaşıntı, ciltte yağlanma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. baza net aylarında da başta 100 olmak üzere vücudun her yerinde çok sayıda lekeler oluşabilir. gebelikte cilt değişikliklerinin sorumlusu gebeliğe bağlı her türlü değişiklikte olduğu gibi gebelik döneminde artan hormonlardır.
yüzdeki picment değişiklikleri sıklıkla yanaklar, alın, üst dudak, burun ve çene de düzensiz sınırlı kahverengi lekeler şeklindedir ve gebelik maskesi adını alırlar %70 ila 90 kadında görülen pigment artışı doğumdan sonra sıklıkla ortadan kalkar. ender neden tartışıyor adeta bir dövme yaptırılmış gibi cildin derin katmanlarındadır. böyle durumların tedavisi bu konuda tecrübeli bir cildiye uzmanı tarafından gerçekleştirilir. yoğun bir ultraviyole ile ışık kaynağı olangüneşten uzak durmak ve güneşi çıkıldığı zamanlarda en az 15 faktörlü bir güneşlenme kremi kullanmak lekelenmelerin azalmasında oldukça etkilidir. yazım işin ucu ışınlarının ciddi etki gösterebileceği unutulmamalıdır. lekelenme olan bölgelerin makyajla kapatılması bir sakıncalı durum değildir. şimdi ise gebelikteki sivilceler nelermiş nasıl olurmuş onları şöyle bir göz atalım. gebelikte özellikle sekizinci haftadan itibaren değişen hormonal ortam bazı anne adaylarında önceden varolan sivilcelerin artmasına ya da ilk defa gebelik döneminde sivilcelerin ortaya çıkmasına neden olur. ender durumlarda ise varolan sivilcelerde azalma görülür. 100 cildi temiz ve kuru tutmalıdır. siteler kozmatik sorunlar yarattığında doktor önerisine göre topikal ilaçlar kullanılabilir.
tırnak değişik değişiklikleri ise şöyle
tırnaklar cildin bir uzantısı olarak kabul edilirler ve gebelik döneminde artan hormonların etkisiyle tırnaklar yumuşayıp incelerek kolay kırılır hale gelebilir. tırnak cilası durumu daha da kötüleşe bilir. bulaşık bahçem aşırı karken lastik eldiven kullanmak ve el ve tırnaklara nemlendirici losyon sürmek çoğu durumda faydalı olur benim bildiklerim duyduklarım böyledir umarım soruya doğru ve açıklayıcı bilgiler verebilmişimdir.

0

hamilelikte bebek annedeki besini aldigi icin genelde vitamin, mineral eksikligi olur annede. bu da bazi sorunlara yol acar. cilt vitaminsiz kaldigi icin dogal olarak bozulur. karinda olusan catlakliklarda bebegin buyumesiyle karnin gerilmesi sonucu olusur. bunun icin bol vitamin iceren besinler almali, sağlıklı beslenmeli, cilt ürünleri kullanmali.

0

çünkü hamilelik dönemi hassas bir dönemdir bu dönemde hormonlar farklı çalışır doğal olarakta cilt sorunları ortaya çıkabilir. bu hassas dönemi doktor kontrolü halinde geçirmek oldukça önemlidir. çünkü hormonlar değiştiği ve farklı çalıştığı için ciltte çeşitli tahribatlara sorunlara yol açabiliyor. ancka bunlar dönemlikte olabilir. herkes farklı şekilde etkilenebilir bundan. kimisi için cilt sorunu kimisi içinde başka hormonal sorunlar meydana gelebilir bu evre de sabırlı olmak çok önemlidir. ve mutlaka doktor kontrolüne gitmek ihmal etmemek gerekir hamilelik evresi zor bir dönemdir.. bu dönemde herkes farklı hormonal bozukluklar yaşayabilir.

0

hamilelik döneminde cilt problemlerinin artması elbette ki hormonal değişikliklere bağlı oluşmaktadır.kendine yetebilen bir vücut 2.bir canlıyı oluştururken annenin salgıladığı hormonlar aşırı arttığı için ciltte lekeler ve izler oluşur.

0

tamamen hormonaldır.çillenme emzirme bölgesinde renk koyulaşması ve büyümesi.bildiğin transformasyon geçiririz.sadece cilt olsa gene iyi.dünyaya bir bebek getirmek için vücudundaki calsiyum folik asit ne varsa artık bebeğe geçirirsin.iyi beslenmezsen vücutta depolanan yerlerden alır.o yüzden eskiler ne demiş her doğum bir diş götürür diye.yani hamile kardeş sadece bebeğin için değil kendin için de dikkatli ve dengeli beslen

0

kadınlar gebe kaldıkları zaman vücutlarındaki değişim dönemide başlamaktadır. gerek klasik olarak kilo alınması ve hormonal dengelerin bozulması gibi sebeplerle kadın vücudunda değişiklikler kaçınılmaz olarak başlar. ilk gebelik dönemlerinde vücutta var olan doku ve deri gerginliği ortadan kalkar ve sarkmaya başlar. bu sarkmalardan en fazla etkilenen bölge gögüs karın ve baldır bölgeleridir. bu dönemde ılık su ile sık sık banyo yapmak faydalı olacaktır. gebelik döneminde kişinin yüzünde meydana gelen en belirgin cilt sorunu ise sivilce ve nokta nokta benek oluşumudur. bunun devamında da vücudun aşırı su kaybı ile birlikte karaciğerin çalışma hızının yavaşlaması ile birlikte yağlanma belirir cilt yüzeyinde. her zaman olumsuz değişiklikler meydana gelmemektedir bu gebelik döneminde tabiki. gebe kalan kadınlar ilk dönemlerinde daha bir güzelleşirler. çünkü yüzlerinde elma gibi tatlı bir kızarıklık meydana gelmektedir. belli bir süre sonra ise hamile kalan kişi kendini tanıyamaz hale gelir. yüzü gitgide değilir kilo alır yanaklar şişer ve kızarır.

0

anne adayının vücudunda oluşan hormonal değişikliklerdir

0

hormonel sorunlar ciltte sarkma ve çatlamalara sebep verir stres sinir artar duygusallık artar bunlar cilt sorunu değil ama sorunlar vücudun su kaybetmesi kilo alma aşırı olduğu için vücut genişler

0

hamilelik sürecinde kadınların vücutları çoğu zaman kendilerni hayret içerisinde bırakan ve kendileirni dahi yakuydurmakta ciddi güçlükler çektiği bir dönemddir. bu süreç sırasında kadınalrın vücutları birbirinden oldukça faklı tepkiler verebilirler. ve gene bı dönemde hormonal değişimler kadınalrın oldukça farklı tepkiler ve sonuçlar ile karşılaşmasına sebep olurlar. bu değişimler snucunda bazen kadınların vücutlarında lekenmeler kurumalar ve dökülmeler olabilir bu tamamen hormonal süreçlerden kaynaklanmaktıadır bazen ise bu durmun tam twrsine fazla yağlanma gibi etkiler söz konusu olabilir bunlar kadınalrın bünesindeki değişşimlere kendi ifadeleri ile bir çözümdür. bu gibi durumlarda doktorunuz ile konuşup uygun labilecek bebeğe ve size zarar vermeyecek özellikle de doğal yöntemlere başvurmak kadınlar için hem rahatlatıcı hem de dinlendirici bir özelliğe sahiptir. bu cilt sorunalrının yanında aynı zmanada şilik vb gibi durumların yaşanması da hayatın gülnük akışını biraz soksa da sonuçlarının her zman için çok çok güzel ve yaşanmaya değer olacağınıhaatırlayarak bu zorlukları da severek günlerin hızlıca geçmesinin tadını çıkarmasını dilerim karnı burnunda annelerimizin. :))

0

hamilelik döneminde hormonal denge bozulduğu için bazı hormonlar artarken bazıları azalır ve cilt sarkmalarına neden olur.

0

bebek gelişimi hormon degişikliği bu olaylar genellikle 3.aydan sonra oluşmaya baslar

0

çünkü hamilelik dönemin de hormonların çalışma durumu ve farklı işleyişleri bunda etkili olabilir. hamilelik dönemi hassas bir dönemdir. hormonlar farklı çalışarak hem cildiniz de göstermiş olduğu etki hem üzerimiz de duygusal olarak göstermiş olduğu etki farklıdır. bundan kaynaklanabilir.

0

aşırı kilo alma.stres,sıkıntı.yağlı yiyecekler tüketmek.cilddeki bakımsızlık.bunların sebebi ise annenin bebeğinden başka bişey düşünmemesi normal olanda bu bakımsız olsun ne olur bebek geldikten sonra başlar tekrardan bakımına.bu bakimsizlik annenin bebeğine ne kadar çok değer verdiğini ve istediğini gösterir.yağlı yiyecekler tüketmesi kalorili yiyecek içecek kullanması ise bebeğinin aşermesi annenin canının çektiği yiyecekler çoğunlukla yağlı ve ağır kalorili yiğecekler olması sebebine kaynaklanıyor.birazda hareket etmemesinden kaynaklanıyor.bebek agirlastikca annenin hareket etmesi zorlaşıyor.buda annenin evde kalması ve yemek yiyip hiç hareket etmeden aynı döngüyü devam ettirmesi den kaynaklıdır..annen yemek yiyor,oturuyor,yemek yiyor temel ihtiyaçlarını gideriyor,ve uyuyor.fakat biraz egzersiz hem annenin hemde bebeğin lehine olucaktır.bebek daha sağlıklı olarak dünyaya gelicektir anne ise doğumunu rahatlıkla yapabilecektir.fakat bu bir iki kere egzersiz yapmayla olmaz en az 3-4 ay olmalı.

0

hamilelik döneminde olan her şey tamaman hormonel. özellikle kadın bu dönemde stres sıkıntı yaşıyorsa; kafasına taktığı en ufak sorun bile hormonların daha farklı çalışmasına sebep olur o içsel sıkıntı yüzde akne vs ile ortaya çıkar. çok fazla duygusal ve alıngan olması da mesela yine hormonlarla ilgilidir. bu dönemde aslında kendi ruhsal sağlığı için de bebeğin sağlığı için de en sevdiği şeyleri yapmalı ve sorunları kafasına takmamalıdır

0

hamilelik döneminde bazı bayanların cilttlerinde kızarıklık veya şişkinlik gibi sorunların ortaya çıkmasında ki neden hormonların değişmesi, stres veya alerjiye bağlı nedenlerden dolayı görülmektedir.

0

hormon bozuklukları ve stres cildi etkiler

0

birden fazla hormonun salgılanması cilt sorunlarına yol açar. kadınlarda hormonal dengesizlik en çok hamilelik esnasında görülür bu yüzden cilt sorunlarını beraberinde getirir. teşekkür ederim.

0

hormon bozukluklarından kaynaklanır.normal bir durumdur doğum yaptıktan sonra geçer

0

hamilelikte aşırı kilo ve bebeğin anneden beslenmesi horman bozukluğu olmaktan kaynaklanıyor