0

yaklasık olarak 16- 17 senedir içiyorum keşke hiç bulaşmasa insan bağımlılığını bilmese.ama malesef ortalama bir paket tüketiyorum herşeye zararı olan bir illet mideye zarar,bağırsaklara zarar akciğere zarar kısacası herşeye zarar daha ilerde nasıl bir hastalığa yol açacağını bilmediğimiz bir zıkkım inşallah en kısa sürede kurtuluruz ve bir daha içmeyiz

0

bu yaşıma kadar 2 defa ağımıza sürmüşümdür hatta 3 okulda bir çocuktan istemiştim evde içmiştim ama kokusundan nefret ediyorum içenlerin yanından uzaklaşırım sigara nedir ya.

0

ben askerden önce içerdim son bırakacağım zamanlarda epey içiyordum yani günde iki paket kadar içmiştim de vardı ama öyle tiksindim ki bırakma kararı aldı ve bıraktım anda ramazan ayına denk gelmişti iftihar ettiğim zaman çok büyük bir eksiklik hissediyordum yani onu tatlı yiyerek bastırmaya çalışsam da 1 ay gibi bir sürede yediğim içtiğimden hiçbir şey anlamıyordum ama sonradan alıştım hiç kimseye de tavsiye etmem hem içen hem de yanındaki insanlara kötü bir koku insanı acayip derecede rahatsız ediyor

0

hiç icmiyorum hatta hiç kullanmıyorum. sigara sağlığa zararlıdır. zaten içenlerin aklı yok bence çünkü ben bir kere denedigimde hiç tadı yoktu.

0

ortalama olarak 12-13 adet tuketiyorum.fazlasi zarar.

0

önceki zamanlarda sigarayı kullanan biriydim. ama şu anda hayatından tamamen çıkarmış durumdayım ve oldukça bu yüzden mutluyum. içtiğim zamanlarda genel olarak günde rahat bir paket bitiriyordum. ama çevremdeki kişilere baktığım zaman gün içerisinde oldukça sigara tüketen ve neredeyse iki paket bitiren arkadaşlarım var. bu da onların ne kadar çok bağımlı olduğunu gözlemliyorum. ne kadar bırakmaları için çaba göstersem de hiçbir şekilde bırakmıyorlar. sigarayı hayatımızdan çıkarabilmek aslında pek de çok kolay diyemeyiz. sigaranın içerisindeki nikotin bir yerden sonra bağımlılık yapıyor ve insanın vücudu o nikotin ihtiyacını alması için mecbur içiyor. benim içtiğim zamanlarda nikotin ihtiyacını karşılamak için nargileye başlamıştım ve şu anda maddi konuda sigara içmediğim için rahat olduğumun söyleyebilirim. ama en kısa süre içerisinde genç yaşta insanların bırakması gerekiyor. çünkü eğer daha da bağımlı olan kişiler kolay kolay bırakamıyor ve ilerleyen zamanda oldukça sağlık sorunlarına yol açıyor. sağlıkta hiçbir zaman şaka olmaz. bu yüzden yapılması gereken en azından gün içerisinde tüketilen sigaradan biraz olsun azaltmak daha iyi olur. görüyoruz ki çevremizdeki gençlerde ve özellikle ilkokul öğrencilerinde dahi bazen ellerinde sigara içtiğini görüyorum. bu da genel olarak arkadaş çevresinden alışkanlık yapmış kişilerin oldukça fazla olduğunu hepimiz görüyoruz. sigarayı bırakmak insanın daha sağlıklı olması anlamına geliyor ve maddi konuda çok büyük artışa neden olabilir. çünkü neredeyse her ay 300 tl kadar bir para sigaraya gittiğini fark ediyorsunuz. eğer paranız yoksa dahi arkadaş çevrenizden ya da ailenizden para isteyerek sigara paketini almak için elinizden geleni yapıyorsunuz. ama yapılmaması gereken bir şey olduğunu ve en kısa süre içerisinde özellikle gençlerin bırakması gerekiyor. en büyük sağlık sorunlarından biri de sigara kansere çeviriyor ve ölümcül rahatsızlıklar başlayabilir. inşallah sigara içen kişiler ve çevremdeki arkadaşlarım kısa süre içerisinde sigaradan kurtulurlar.