0

youtuberlar oldukça çok fazla video yayınlamaya çalışıyorlar. fakat şehir şehir gezip tarihi özelliklerini bizlere anlatan videolar olursa daha iyi olur. çünkü bu şekilde youtuber olabilirseniz takip edilme oranınız oldukça yüksek olur.

0

film sektörüne el atan youtube kanallarına veya youtuberlara değinecek olursak bunların başında enes batur geliyor. enes batur çıkardığı hayal mi gerçek mi filmi ile aynı tarihte vizyona giren cem yılmazın filmini geçmeye başarmış ve yeni bir rekora imza atmıştır, bunun takibinde ise geçen hafta vizyona giren kafalar karışık filmi ile youtube camiasının en sevilen arkadaş grubu olan kafalar kanalı bu sektöre giriş yapmış oldu. ilerleyen zamanlarda bir çok kanalın ve youtuberın da bu sektöre giriş yapacağını düşünürsek yavaş yavaş digital medyanın artık eski tip medya anlayışını tamamen değiştireceğini düşünebiliriz.

0

youtuberlar hakkında söyleyeceklerim son zamanlarda 5 yıldır özellikle çok büyük bir ivme ve ün kazanmış durumdalar. peki youtuberlar nasıl bu seviyeye geldi ve kazançları nasıl bu denli yüksek miktarlara çıktı gelin değinelim. bir kere şu konuda emin olabilirsiniz youtuberlar ayda 500.000tl kazanıyor falan gibi abuk subuk yalan haberlere inanmayın. öyle birşey söz konusu dahi değildir. youtube genel olarak haftada o kadar para kazanmıyorken 1 youtube kanalının ayda o kadar kazanacağını düşünmek saçmalık ötesi olur. youtuberların bu seviyeye nasıl geldiğinden bahsedelim birazda, şuanda youtube'da bulunan çoğu youtuber bu sektöre girmeden önce vine isimli uygulama ile kendilerini kanıtlamaya başlamışlardı. vine uygulamasında 6 saniyelik videolar çeken ve kısa süre içerisinde kendisini takip eden binlerce insanı güldürmeyi amaçlayan bu genç arkadaşlarımız gün geçtikçe sosyal medyada isimlerinden oldukça güçlü şekilde bahsettirmeye başlıyordu. vine uygulamasının kapanacağı haberleri ayyuka çıkmışken yavaş yavaş instagramın da iyice ön plana çıkmasıyla öncelikle buraya yönelen youtuber arkadaşlarımız daha sonrasında vine'ın etkinliğini tamamen bitirmesi sonucu tamamen, ya biz 6 saniye de birşeyler üretip insanları güldürebiliyorduk, acaba youtube'a geçip video sürelerini uzatıp kendimize bir kazanç kaynağı mı yaratsak diyerek youtube sektörüne giriş yapmışlardır. isim olarak zaten çoğu genç tarafından tanınan bu isimler youtube'a girmeleri ile youtube'a yepyeni bir boyut kazandırdılar diyebiliriz özellikle vine kökenli isimlerin başarıları beni çok mutlu ediyor diyebilirim. sıkı takip ettiğim bu insanların youtube sektöründe de başarılı olmaları ve bu başarılarını kazanca çevirmeleri bir nevi verdikleri emeğin karşılığı olarak görebiliriz. peki nasıl oldu da youtube'da para kazanma imkanı iyi seviyelere geldi bunlardan bahsedelim birazda. youtube'da ki önlenemez yükseliş ile birlikte birçok reklam veren firma ve sponsorların da dikkatini çekmişti. sonuçta her videosu en az 4-5 milyon izlenen bu kanallara sponsorluk veya reklam vererek kendi firmalarını da ön plana çıkarma ihtimalleri oldukça fazla iken bu sektörü artık yavaş yavaş kullanmak gerektiğinin farkına da varmışlardı. son 2 yılda kazandıkları paranın %200 arttığını söyleyen youtuberlar bunun en büyük gerekçesini aldıkları reklamlar ve reklamlara tıklanma sayıları olarak gösteriyorlar. son zamanlar beyaz perdeye de el atan bu genç arkadaşlar bu sektörde de yavaş yavaş farklı bir tarz ile karşımıza çıkmaya başladılar.

0

bilim ve tarih anlatan youtuberları çok seviyorum