0

düzgün konuşmak karşınızdaki kişinin ikili yada çoklu iletişimda diyaloglarınızın daha doğru iletilmesinini ve o kişinin sizi iyi bir şekilde anlamasını sağlar herkes tarafından aynı zamanda takdir edilir ve bu durumdan memnuniyet duyarsınız kendi özgüveninizin gelişmesine yardımcı olur diksiyonunuz başkalarının konuşmasına da ister istemez katkıda bulunur dilin iyi kullanımı yaygınlaştıkça insan maddi ve manevi değerlerine daha çok sahip çıkar tarih ve dil bilincinizin iyi olmasını ve vatan millet sevdalısı kültürlü bireyler olursunuz

0

düzgün konuşmak günümüzde gerçekten çok önemlidir artık çünkü düzgün konuşarak insanları daha çok etkileyerek en azından söylemek istediklerimizi daha iyi bir şekilde anlatırız iyi bir iletişim kurarız onlarla.düzgün sözlerle kelimelerle kendimizi anlatmak gerçekten çok önemlidir karşımızdaki insanı. düzgün kelimelerle eğer anlatırsak karşımızdaki insan hem onlar hem de iyi bir iletişim kurarız. eğer ki kekelersek tabii kibir hastalık olmadıktan sonra eğer ki bu durum oluşursa veya kelimeleri sürekli yutarsak hiçbir şekilde karşımızdaki insana doğru şekilde telaffuz edemez sözlerimizi.o yüzden gerçekten de düzgün konuşmak günlük hayatta çok önemlidir insanlarla iletişim kurmak için.insanlar düzgün konuşmak için eğer ki kelimeleri yatıyorsa veya telaffuz etmekte zorlanıyorsa çok heyecanlanıyorsa karşısındaki insana karşı öncelikle doktora başvurmalıdır bunun için. bunun altında bazı sebepler olabilir mesela psikolojik sebepleri olabilir o yüzden günlük hayatımızda düzgün konuşmak oldukça önemlidir.günlük hayatımızda düzgün konuşarak insanlara neyi nasıl anlatmak istediğimizi iyice anlatırız ve onlarla ilgili iletişim kurarız. en azından zamandan birazcık fayda sağlar diye düşünüyorum eğer ki sürekli dolaştırarak kelimeleri konuşursan zaten zaman kaybı bu o yüzden kelimeleri doğru seçenek ve iyi bir şekilde iletişim kurmak daha iyidir. insanlarla iletişim misin düzgün konuşarak bu yönde iyi olabilir onları en azından etkileme konusunda daha iyi olabilir. eğer ki düzgün konuşamıyorsanız telaffuz eksikliğiniz varsa bir diksiyon hocasına başvurup bu kurslara gidip bu yöntem ile bu sorun giderilebilir.insanlarla düzgün şekilde konuşarak ve akıcı bir şekilde konuşarak ne anlatmak istediğimizi iyi bir şekilde anlatırız karşımızdaki insana.onlar da bizi anlayarak cevap verir o yüzden eğer ki düzgün konuşamıyorsun kendimizi ifade edemiyorsa zaten karşımızdaki kişiyle iletişim kurmak gerçekten çok zorlaşır. o yüzden ilk önce kendi telaffuz etmemizi düzgün konuşmamızı iyice düzeltmeliyiz eğer ki düzeltemiyorsan artık diksiyon kursları var oralara gidilebilir.düzgün konuşma özellikle de günlük hayatta değil mesela iş hayatında da çok önemlidir.iş hayatımda eğer ki düzgün bir şekilde akıcı bir şekilde konuşursa karşımızdaki insana ne anlatmak istediğimiz ne yapmak istediğinizi çok iyi anlatırız. gene anlamda düzgün konuşmak günlük hayatta bu işlere neden olur.

0

düzgün konuşmak, insanlara derdinizi daha rahat anlatabilmek için daha iyi bir iletişim kurabilmek için işimize yarar.

0

günlük hayatta düzgün konuşmak gerekiyor. özellikle çok önemli bir işte çalışıyorsanız bu kelimeleri ve cümlelerinizi çok iyi kurmanız gerektiğini düşünüyorum.

0

daha hizli anlasilmanizi saglar.daha da sevecen bulabilir insanlar sizi.

0

karşınızdaki insanı daha kolay etkileyebilirsiniz.
ikna konusunda daha kabiliyetlisinizdir.
sizi olduğunuzdan da önemli bir kimse gibi görürler.