0

hatun önceleri elinde yıkıyordu, makine çalışmayınce bozulur demişler, ondan sonra makinede yıkıyor.

0

annem şöyle yapıyor, eğer bulaşıklar az ise, elleriyle yıkıyor ancak bulaşıklar çok ise direk makineye atıyor.

0

her zaman makineye atarım bulaşıkları hiçbir zaman elde yıkamak . cünkü elde yıkamak çok uğraştırıyor be bazen soğuk su da olabiliyor .o yüzden her zaman makineye atıyorum. bir de büyük parçalar makine girmeyen parçaları bir tepsiye yıkamak zorunda kalıyoruz onun dışında her zaman kolayi seçip makineyi tercih ediyorum.

0

eski insanlar bulaşıkları elde yıkama taraftarılar makine kullanma alışkanlığı yok ama elde yıkarken kullanılan su miktarı ve zaman kaybının farkında değiller. bu konuda su tasaruffu sağlamak adına aileler bilinçlendirilmesi lazım .

0

bulaşıkları genellikle makinede yıkasam da bazen bulaşık makinesine girmeyecek kadar büyük yada hassas olan bulaşıkları elde yıkıyorum.

0

makine tercihimdir hem hızlı hijyenik hem de ekonomik

0

artik elde yikayan kalmadi pek ama eger az ise bazen esim elde yıkıyor

0

annem teflon tavayı tencereleri ve onların kapaklarını hep elde yıkar yani ben yıkarım genelde o işlerin çoğu bende . bir tek metal kaşık ve çatallar bazı metal bıçakları ve tabak bardakların çoğunu makineye atıyoruz o yıkıyor . ama mesela eve çok misafir geliyorsa bu ara olduğu gibi direk elde yıkıyoruz çünkü makine çok uzun sürede yıkıyor ben de düşük sıcaklıkta yıkasın istemiyorum o yüzden bazen öyle durumlar olabiliyor..

0

aslında her ikiside bazen az olduğu zaman elimde halletmek daha kolay oluyor özellikle tencereler bulaşık makinası da sorun olduğu için elde yıkıyorum. ancak genelde bulaşık makinasına koyarım çoğunu bazılarını elde yıkarım bardakları alan karışık ynai.

0

ben bulaşıkları genelde makinada yıkanması tercih ederim. çünkü birçok şeyden tasarruf edildiğini düşünüyorum. zamandan, bedensel yorgunluktan ve sudan tasarruf edildiğini düşünüyorum. çünkü bulaşıkları makineden biriktiriyoruz ve ikide bir bulaşık yıkamak zorunda kalmıyoruz. bu da bize zamanınızı daha başka şeylere yönetmemezi sağlıyor. bir defa elde yıkadığımız su ile 2 yada 3 makina bulaşık yıkamış oluyoruz. bu da bize gerçekten ciddi oranda su tasarrufu sağlıyor. normal elde yıkarken kullandığımız bulaşık deterjanı birkaç elde yıkadığımız bulaşıklar kadar bulaşık yıkayıp daha az deterjan harcıyoruz. bulaşıklarımız daha sıcak suda yıkanıp mikropları ölüyor ve bu da bulaşıklarmızın daha hijyenik olduğunu gösteriyor.

0

fazla bulaşık olduğu zaman makine de yıkarım az bulaşık olduğu zaman ya elde yıkarım ya da yine makineye koyar biriktiririm

0

bulaşık makinesi olmadığı için elde yıkıyoruz

0

genellikle eğer ki az ise bulaşıklar elimde yıkarım az şeyleri genellikle bulaşık makinesine atmıyorum ama eğer ki bulaşıklar çoksa ve birikmişse bulaşık makinesine atmayı daha çok tercih ediyorum. özellikle de eğer ki görücü birkin olduysa o gün benim için veya işlerin varsa o gün bulaşıklarımı atarım makineye elimi yıkamamam.

0

bulaşık makinesi varken elimde neden yıkayayım.makineye arıyorum hepsini bir güzel yikiyo akıllı makinem.

0

ben bilasikları bazen elde yikiyorum.herzaman makineye atmiyorum evde az kişi oldugumuzdan çoğu zamanda yıkamak istemedigimde bilasik makinesine atıyorum. bazen kafama göre takılıyorum

0

makineye yerlestiriyorum. kalabik olduğumuz için hasatim çıkıyor valla. yeni mutfaktan geldim.bir yığın bulaşık vardı.gerci şimdi biraz rahatım eskiden kâbus gibiydi bulaşık yıkamak.dağ gibi bulasik olurdu mutfakta. belim kırıldı, yıkayana kadar.

0

az önce yıkadım. bulaşıkları makina olmadığı için elde yıkıyoruz.

0

ben evimde iki kişi olduğum için bulaşıkları genellikle ellerimde yikiyorum. yani zaten bulaşık makinesi falan kullanmıyorum gerek duymadım almaya o da az bulaşık çıktığı için eğer kalabalık olsaydım. zaten bulaşık makinesi aldırdım. bence elde yıkamak daha iyi gibime geliyor tabii çok bulaşık çıktığında bulaşık makinesi gerekli diye düşünüyorum.

0

bulaşık makinesi olmadığı için elle yıkıyorlar annemle ablam.

0

bulaşık makinesine koymak aslında en kolay işlerden biridir. ama çok az bulaşık olduğu zamanlar elde yıkanması daha kolay oluyor.