0

defans oyuncusu karşı taraftan gelen topa müdahale eder kalesi'nin savunur gol yemeye çalışıyoruz asıl görevi daha doğrusu asli görevi takımının gol yemesidir bunun içinde özellikle kendi ceza sahası içerisinde bulunur gelen topları ileriye doğru atar asli görevi budur

0

futbolda defans oyuncularının görevleri karsı otuncuları kendi kalesine karsı koruması onları engellemek topu kendi kalesine yaklasmasına izin vermemek

0

karşı takımın oyuncularını kendi kalesine yaklaştırmayan topu uzaklaştıran kişidir

0

karşı rakibin oyuncusunun gol atmasını engellemektir.
kalecinin yükünü hafifletir

0

futbolda defans oyuncusu denilince akla ilk olalrak savunmacı gelmektedir doğal olarak bu ilk olarak akla gelir tabi defanslarında en önemli görevi de budur karşı takımın gelen ataklarına karşı kendi takımını savunup gelen atakları savuşturmasıdır asıl görevi bunun yanında duran toplar sırasında kafa topu kabiliyeti yüksek olduğu için takıma yardımcı olmaya gider ve takımadestek olur

0

defans oyuncunun görevi öncelikle takımının gol yememesini sağlamak sonra geriden oyun kurmak atakları kesmek duran toplarda ileri çıkıp gol atmak

0

defans oyuncusunun birçok görevi vardır bunların en başından gelen rakip oyuncuyu ceza sahasına yaklastırmamak ve şut atmasını engellemek.dünyada defans oyuncusu almak için her takımın çeşitli kriterleri vardır kimi uzun boylu ister kimi kısa boylu bizim ligimizde uzun boylu defanscıların yeri daha çok ayrıdır çünkü tehlikeli ortalarda uzun boylu bi defansınız varsa o zaman hava toplarında sorun yaşamassınız.defans oyuncular topu gerektiğinde oyuna sokabilmelidirler ve bazı oyuncular bu görevi üstleniyorlar çünkü defanstan çıkartılan toplarda yüzü rakip kaleye dönük ve rahatça topu çıkartabilen defans oyuncuları vardır.seri ve refleksleri çok hızlı defans oyuncualrına çok ihtiyaç vardır çünkü eger ceza sahasında rakip oyuncuya yerınde ve o anda dogru müdahale ederseniz takımının gol yemesine engel olur ve takımın direncini artirmış olurlar.

0

kaleciden sonra kalesini gole karşı korumak ve hücuma destek vermek genelde uzun boylu atletik oyuncular avantajlı

0

bir futbol maçında karşı takımın kendi takımının kalesine gol atmasını engellemekle yükümlülerdir.bu mevkide oynayan oyuncular güçlü yapıya sahiptirler.

0

futbolda defans oyuncuları topla oyunu takımın hücumunu en geriden başlamasının öğesidir takım içinde, top ile hareketlenen stoper oyuncusu rakip takımların defans anlayışı tabusunu yıkmak için araya attığı derinlemesine paslarla büyük bir tehdit oluşturabilir.rakip takım atakta iken kontraya çıkarak uzun bir top oynayarak takip kaleye yakın futbolcuların golle burun buruna kalmasını da sağlar.defans oyuncuları stoper ve sağ-sol bekler olmak üzere oluşur, rakip forvetleri durdurmak için can siperane bir şekilde sahada sert oynayarak onları rakip kaleden uzaklaştırmaya çalışırlar ve ileriye çıkarak duran toplarda gol ararlar.

0

futbolda defans oyuncusunun görevi topu kaleden olabildiğince uzak tutmak ve bunu başaramadığı durumlarda oyuncuların kaleye yaklaşmasını engellemektir. yani defans oyuncularının görevi de bir nevi kaleci gibi kaleyi savunmak ve gol yemeyi engellemektir.

0

defans oyuncusunun görevi bellidir rakibin kaleye gol pozisyonuna sokmamak. kaleci ile bir çalışıp hem kaleyi hemde topu oyuna sokmak bir beceri gerektirir.

0

futbolda defans oyuncusunun görevi rakip sahadan gelen hücumları kendi kalesinden savmaktir

0

bunlara ek olarak da united forması giyen matic ve fellaini katılabilir

0

futbolda defans oyuncularının görevi son yıllarda oldukça fonksiyonel bir hal almıştır. futbolda eskiden defans bölgesinde oynayan oyunculardan istedikleri şey gelen topları uzaklaştırıp rakibin hücum varyasyonlarını soyutlamaktı. ancak mevcut futbol anlayışında artık stoper oyuncularından oyun kurabilme özelliği de aranıyor. stoper oyuncularının ayağının ne kadar düzgün olduğu ve fiziksel avantajları da çok önemli. fiziksel olarak karşı takımın hücum oyuncularını ne kadar sömürüp soyutlarlarsa ve topu kazandıkları anlarda hücuma ne kadar çabuk çıkarırlarsa o kadar büyük avantaj. futbol da artık hücum 3. bölgede yani orta sahayı geçtikten sonra ki bölge de değil 1. bölge de yani defans bölgesinde başlıyor. topu alan defans oyuncusu takımın alacağı pozisyona göre topu ne kadar çabuk ve olumlu şekilde oyuna sokarsa hücum yapacak takım için o kadar faydalı oluyor. bunu şu an ki futbol anlayışında en iyi yapan oyuncuların başında liverpool forması giyen virgil van dijk gelirken onu manchester city forması giyen kompany ve laporte takip ediyor. bunun dışında defans bölgesinde oynayan beklerin de görevleri oldukça fazladır. eski sistemde bek oyuncuları topu orta saha da ki kanat oyuncularına taşıyıp zaman zaman yaptıkları bindirmeler ile hücuma katkı sağlamaları beklenirken artık bu tempolarını 70-80 dakikalara çıkarmaları beklenmektedir. şuan ki futbol anlayışında bek pozisyonunda görev yapan oyuncunun oyunu 2. bölge de yani orta saha çizgilerinin orada eski tabirle bir kanat oyuncusu gibi oynaması beklenirken orta yapma ve şut çekme özellikleri de aranmaktadır. dünyanın en iyi sol beklerinden gösterilen marcelo ve jordi alba ise bunları en iyi yapan isimler arasında ilk 2 sırayı almaktadır. sağ bek pozisyonun da ise bunu en iyi yapan oyuncular hiç şüphe yok ki manchester city'nin sağ beki kyle walker ve real madridin sağ beki dani carvajal en önde gelenlerden. aynı zamanda defansın hemen önünde ön libero mevkisinde oynayan oyuncular da mevcut sistem de 3. stoper görevini görmektedir. çünkü günümüz futbolunda artık bir takım hücum yaparken bek oyuncuları adeta bir kanat oyuncusu gibi oynadığı için ön libero mevkisinde oynayan oyuncu hücum anında stoperlerin arasına girip defansı 3 lüyor böylece oyunu 60-70 metreler de oynayabiliyorlar. bunun en iyi örneği ülkemizde mehmet topal iken avrupa da bu mevkide en iyi oyuncular ise real madrid forması giyen carlos casemiro, liverpool forması giyen fabinho, manchester city forması giyen fernandinho ve chelsea forması giyen ngolo kante. mevcut futbol anlayışında defans oyuncularının önemi söz ettiğim konulardır.

0

rakip takımın ataklarına karşı kaleyi en başarılı şekilde savunmaya çalışmak

0

futbol oyunu sistem üzerine kurulmuştur. bu kurulan sisteme göre kaleci, defans oyuncuları, kanat oyuncuları, orta saha oyuncuları ve hücum yani gole yönelik oyunculardan kuruludur. sistemin özelliğine göre özellikli oyunculara takımda yer verilir. eğer üç beş iki sistemi ise üç defans oyuncusu, sistem dört dört iki ise dört defans oyuncusu var demektir. defans oyuncularının asıl görevi gelen atakları kesmek, yavaşlatmak ve etkisiz hale getirmek. yani gol yememektir. her maçın özelliğine göre özel görev alan defans oyuncuları da vardır. ayrıca ofsayt ve faul hareketlerine de çok dikkat etmeleri gerekir.