0

en küçük mikroorganizmalardır, elektron mikroskobu ile görülebilit, beslenme hareket gibi aktiviteleri olmadığı için cansız, başka canlının hücresinde üredikleri kalıtsal yapılarını taşıdıkları gelecek nesillere aktardıkları için canlıdırlar. yaşayıp çoğalabilmek için canlı bir hücreye ihtiyaçları vardır. insanlarda oluşturdukları hastalıklar grip nezle kızamık su çiçeği hayvanlarda kuduz kuş gribi bitkilerde kabakgillerde mozik hastalığı patateste şekil bozukluğu normal bitkilerde cüceleşme yaprak ayasında daralma gibi etkileri vardır.

0

virüsler deyince aklıma birlgisayara bulaşan virüsleri geliyor. onlarda farklı yazılımları indirirken ya da bilmediğimiz sitelere bulaşınca ortaya çıkıyor virüsler bilgisayarı bozuyor bu yüzden antivirüs programı yüklemek en iyisi. eğer diğer virüsten yani insan vücuduna zarar veren virüsler soruluyorsa onlardan da çeşitli sekillerde kurtulabiliriz. bunlardan en önemlisi bağışıklığı güçlendiren malzemeleri kullanmak

0

virüsler yazılım kökenlidir. yani harfler ve rakamlardan oluşan karmaşık yazılımlardır. birçok bilgisayarın ya da işlemcilerin baş belasıdır. bşr bilgisayara bulaştığında özellikle dolucan virüsleri dağılma özelliğine sahiptir. bilgisayar ortamına bulaşmış solucan virüsler sistem içinde hızla dağılarak birçok alana yayılıyorlar. aslında bunu kullanıcı yapmaktadır. virüslü programa tıklayan kişi virüsü yaymaya başlamıştır. değişk programlara tıkladıkça virüs daha çok yayılma imkanı bulmaktadır. öte yandan trojan virüsler ise zararlı ve bilgisayarında veri hırsızlığı yapan kötü amaçlı yazılımlardır. trojan kaynaklı virüsler bilgisayarınızda bulunan tüm verileri başka ortaçlara aktarma özelliğine sahiptir. daha sonra internet ortamından bulan spyware, malware kaynaklı virüsler bulunmaktadır. bumkar internet ortamında downloud ettiğiniz programlarda bulunur. bilgisayarınız kendini kasıyorsa, bilgisayarlarınız açılmasında çok zaman alıyorsa ve bazı programların açılması çok zaman alıyorsa bilgisayarında virüs olma ihtimali vardır. bunun için bilgisayarınıza çok kaliteli olan bir virüs programı yükleyebilirsiniz.