0

gerekli vitaminin c olduğunu ve bunu da portakal mandalina gibi meyvelerden alabileceğimizi annelerimiz söylemişti

0

kışın turuncu meyveler hastalık düşmanıdır.adeta hastalıksavardır. vücut direnci benim gibi zayıf insanların bol bol tüketmesi gereken meyveler vardır.başlıcaları portakal,mandalina,greyfurt,kivi,muşmula,muzdur.c vitamini sadece bu meyvelerde yok tabiki de yeşil biberde, havuçta da vardır.hergün bu meyveleri yemek gerekir.hatta suyunu içmek daha lezzetli olabilir.insanların bir yanılgısı vardır.bu meyveleri hastalanınca yemeğe başlar.oysa bu meyveler vücut direncini artırıcıdır.hasta olmadan önce bunları yemeliyiz.ayrıca limon da tam bir c vitamini deposudur.limon evimizden eksik olmaması gerekir.çoğu kimseler hasta olmamak için limonu yerler.fazla yememek koşulu ile bu meyve yenebilir.sadece meyve ile de kış geçmez.çeşitli çaylar içerek de hastalıklardan korunabilirsiniz.bu meyvelerin çayları da gayet güzel oluyor denediğim için tavsiye ederim.umarım sağlıklı bir kış olur.imkanınız varsa meyveleri evinizden eksik etmeyin ve her gün yiyin.

0

kışın daha çok turunçgiller olarak adlandırılan meyveler tüketilmelidir. sebebi ise c vitamini deposu olduğu söylendi içindir.

0

kışın öncelikle nezle grip vakalar çok olduğu için c vitamini bol olan içecekler tüketmeliyiz.sıcak içecekler içmeliyiz.bunlar portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi meyveler. sıcak içecekler ise kuşburnu çayı ıhlamur çayı, ada çayı,nane gibi içeceklerdir.

0

c vitamini ozelligi olan meyveler hastaliklara karsi direncli olmamizi saglar potakal limon mandalina greyfurt gibi

0

öncelikle c vitamini deposu olan portakal, mandalina, limon, greyfurt gibi meyveler. bundan hariç ceviz, fındık gibi kuruyemişler. pekmez, bal gibi besinler hastalığa karşı direncimizi arttırır bundan hariç bitki çayları mesela kuşburnu, ıhlamur, nane limon gibi şeyler. bol temiz hava. yoğurt yemek de bakterileri öldürür. sıcak çorbalar da önemlidir. brokoli, karnabahar, pırasa, ıspanak yemek de etkilidir.