0

bir musluman kur-an i kerim de buyurdugu gibi olmalidir.
kim beslememeli,saygili olmali,temiz titiz olmali,haram yememeli,kul hakkina girmemeli,yalan dolan cevirmemeli,ibadetini yapmali vs vs.

0

ya bir müslüman tüm ibadetlerini yerine getirmesi lazım ki en azından elhamdülillah müslümanım diye bilsin. yani tamam biz de elhamdülillah müslümanız ama biz rabbimin tüm ibadetlerini yerine getiremiyoruz şahsen ben kendi adıma söyleyeyim getirmiyorum ama her zaman dua eden bir insanımdır. hani bazen kendi kendime soruyorum acaba ben müslüman mıyım ? yani nasıl bir müslümanım ki de böyle konuşuyorum. ben sonuçta allah'ın hiçbir ibadetini yerine getirmiyorum diyorum. yani ama çok şükür rabb'im da her zaman korkum vardır ve bunu rabbim de biliyor kalbimi zaten sadece bunu allah bilir başka kimse bilemez. kötülük yapmayacaksın her zaman iyi olacaksın hiç bir şekilde isyan edip, allah'a karşı gelmeyeceksin. müslümanlar bunu yapması lazım yani en azından bunları yaparsa elhamdülillah müslümanım der eğer yapamazsın kafasında tereddüt olarak. müslüman olduğu için elhamdülillah müslümanım diyebilir anca yani benim gibi ne diyeyim rabbim affetsin inşallah ileride ben de ibadetlerini yerine getiren biraz oğlum büyüsün zaten getirmeyi de düşünüyorum tüm ibadetleri yerine allah büyük bakalım ne olacak.

0

bir gerçek müslüman insnların hakkını yemeyen,dedikodu yapmayan,yalan konuşmayan namazını kılan.yaptığı iyilikleri göstermeyen.insanlara saygılı ,hoşgörülü,evinde eşine çocuklarına şiddet uygulamayan biri olmalı.temiz olmalı.herkese saygılı olmalı.

0

bunun cevabı peygamberleri örnek alarak ve kuranı- kerimi okuyarak .