0

bir anne gibi olmalı gerektiğinde karışması yol gösterici

0

kaynana dediğin gelinini sevmeli yani sevgisini belli etmeli zaten oğlunu seven bir insan gelin'de sevmeli bu hayatın kanunu dur ..yani ama demek ki bazı kaynanalar oğlunu sevmiyor ki gelin dede sevgi göstermiyor bence sevgi göstermeleri lazım zaten kaynana gelinini sevgi gösterisi gelin de ona zaten sevgi gösterir saygı gösteririm her şey karşılıklıdır bu hayatta sen onunla inatlaşırsan onu kıskanırsan hiçbir şekilde saygı sevgi göremezsin yani.

1

bir kaynana nasıl olmalı ben bu kısımdan yazayım peki..
bu kaynana lafını hiç sevmiyorum.. nezaket içinde kayınvalide denilebilir.
oğlum üç yıl evvel evlendi.. üniversiteden arkadaşı.. kızımda oğlumda mühendis..
ve ben kızıma tanıdığım ilk günden bu güne kadar asla gelinim diye hitap etmedim..hep kızım dedim.. hatta kızım dediğimde bilmeyenler aa senin iki oğlun yok muydu kızında mı vardır derler.. o zaman açıklarım hazar'ımın eşi derim onda da gelinim demem.. demek istediğim önce isimden olan algıları yıkmak lazım.. ben zeynep'imi çok seviyorum.. hep dediğim bir tek onun biyolojik annesi değilim.. o benim üçüncü evladım şimdilik.. sonra ufaklığım da bir kızımı getirir dördüncü evladım olur dilerim.. ona hiç bir konuda karışmam, lafını bile etmem.. beraber içmeye bile gitmişliğimiz vardır bursa'da podyum parktaki mekanlara. o benim oğlumu sevdi mi.. sevdi.. oğlum onu sevdi mi sevdi.. olay bitmiştir.. oğlumun mutlu olduğunu gördüğüm sürece ben daha mutlu olurum.. ben de zaten modern görüşlü bir kadınım.. hayatımda tabularım yok.. geleneklere bağlı değilim.. klasik erkek annelerinden hiç olmadım, olmayacağım da.. keza eşimde aynıdır.. kızım gizli sigara içiyordu.. bunu fark edince.. kızım saygı sigara ile olmaz dedi.. yanımda iç.. yanımızda içer.. evde yanımızda uzanır, ayak üstüne atar.. bunları neden yazıyorum.. çok insan bunlarda bir mana arar.. bizde kurallar yok... bizde özgürlük var.. saygı var.. sevgi var..

0

anlayışlı olmalı karşısındakini kendisi ile kıyaslama malı. ben önceden söyledim böyleydim deyip onun da öyle olmasını beklememeli kendi çocuklarına nasıl davranıyorsa ona da öyle davranmalı dır.ayrım yapmamalı, sevgi dolu olmalı, her konuda gelinine veya damadına yardım etmelidir.

0

kendisi gibi olmalı bence.hoşgörü şart tabi.çocuklaŕınin yetiskin bir birey olduğunu kabullenip ona göre davranmali.gelin ve damatlarini çocuklarindan ayri tutmamalı.kendini geliştirmeli. benim kaynanam böyleydi şunları çektim yerine ideal büyük rolünü yerine getirmeye çalışmalı.

0

hiçbir şeye karışmasın yeter herşeye burnunu sokuyor yaw bir kaynana önce damada karışmıycak kendi kızına veya oğluna nasil davranıyorsa karşı tarafa da aynı derecede davranmasi gerek

0

öz anneden farkı olmamasi lazım iyi ve şefkatli olamasi lazım

0

çok konuşan, her şeye karışan olmamalı. gelininin ya da damadını da kendi evladı gibi görmeli ve anlamalı onları.

0

kendi oğluna kızına nasıl davranıyor ise aynı şekilde ama azarlarsa hakkını verip köteğini vermelidir

0

kendi evladı kadar olamaz orası doğru, ama en azından kendi evladının yerine koyabilecek şekilde davranmasını kim istemez

0

bir kaynana hoş görülü olmalı gelini kızı gibi damadı da oğlu gibi görmelidir.

0

bir kaynana gelinine kızı gibi davranmalı ve şefkatli olmalıdır. hata yapan gelinini uyarmalı, doğruyu göstermeli ve kesinlikle oğlu ve gelini arasında engel olmamalıdır.

0

herşeye karışmayan modelden olursa süper olur.