0

ağzının suyu akmak demek bir şeyi canının çok isterse ya da çok çekmesi olarak söylediğimiz sözdür ya da bir yemekten bahsettiğimiz de o an açsak ya da çok canımız istiyorsa deriz yani ağzımın suları aktı ya da yemeği gördüğümüzde ağzımın suyu aktı kelimesini farklı şeyler de de kullanabiliriz gördüğümüz bir şeyden de kullanabiliriz genelde erkekler bir kızı gördüğünde kızı yiyecek gibi baktığında erkek arkadaşları yada kız arkadaşı bu kelimeyi kulların kızı görünce ağzının suyu aktı gibi kelime kullanırlar.

0

insan acıktığında sevdiği bir yemek görürse vücut tükürük bezlerini daha çok çalıştırdığından mıdır nedir ağzı sulanır. bu durum limon gördüğümüzde falan da olur ya da açken dönercinin önünden geçtiğinizde falan. o yüzden çok beğenilen istenen bir şey için de ağzının suyu akmak deyimi kullanılır

0

ağzının suyu akmak bir şeyi çok sevmek ya da canının istemesi anlamına gelir. mesela bir yemeği gördüğümüzde ağzımın suyu aktı deriz yani canımızı çektiğini dile getirmek için bu kelimeyi kullanırız. sadece yemek için değil mesela bir kız gördüklerinde erkekler yani güzel bir kız ağzımın suyu aktı ya da arkadaşları tarafından ağzının suyu aktı şeklinde söylenir o zaman da kızı beğendiğini yani hoşuna gitti anlamında kullanılır orada da.

0

yani bir insan bir şey seviyorsa canlı falan istediğinde onu gördüğünde ağzının suyu akar o da yani sevdiğinden dolayı canının çektiği den dolayı kaynaklanıyor. yani bu her insanda olacak bir şey sadece %5 ya da yüzde seksen değildir herkes de olabilir.

0

bir şeyi çok istemek ve ona iştahla bakmak.

0

agzinin suyu akmak;bir seyi cok begenildigi anlasildigin da soylenir.