1

bir acı kahveni içerim sözünü şu şekilde açıklayabiliriz, kahvenin içerisinde bulunan parçacıklar yüksek ısıyla karşılaştığı zaman patlamaya başlar. yani aslında hızlı bir şekilde kaynama noktasına yüksek ateşte getirildiği zaman bu parçacıklar çok daha kısa sürede patlar ve acı bir tat oluşturur. genellikle de acelesi olan kişiler misafirliğe geldiği zaman bir acı kahveni içerim sözünü kullanırlar çünkü kahvenin çabuk pişirilmesini isterler. çok yüksek ateşte ve hızlıca pişirilen kahvede içerisindeki parçacıklar patlayıp acılı açtığı için acı bir tat alacaktır. kişilerde bunu bildiği için acelelerinin olduğunu belirtmek amacıyla bu tanımlamayı gittikleri misafirliklerde kullanırlar.

0

benim bildiğime göre de acı kahveni içerim demek, çok oturmayacağım kahveyi hızlı bir şekilde yap, acı olsa bile içerim, hemwn kalkacağım zaten, demektir. osmanlı'dan kalmış bir deyimdir bu. şu anda türk kahvelerinin yanında, lokum, çikolata falan filan bir sürü şey ikram ediliyor. ama türk kahvesinin esas usulü yavaş yavaş pişirilip, yanında da bir bardak nane likörü ikram edilmesidir.

2

bildiğim kadarıyla acı kahveni içerim demek şu anlama geliyor bildiğiniz gibi kahve yüksek ateşte pişirilirse acı olur yani kısık ateşte uzun sürede pişirmek gerekir eğer misafir acı kahveni içerim diyorsa bunun anlamı çok oturmayacağı, kısa oturacağı anlamına gelir yani kahveyi geciktirme acelem var hemen içip gideceğim demek istiyordur tabi günümüzde bu anlamıyla kullanılmıyor acı kahveni içerim demekle artık sadece seni ziyaret etmek istiyorum anlamında kullanılıyor malesef biz o zamanlara yetişemedik ah eskiler:)

2

bir acı kahve içmek deyimi, misafir olmak isteyen birinin ev sahibine kendisini davet ettirmesidir. yani bir kişi bir arkadaşına kendisini evine davet ettirmek için bir acı kahveni içerim der. bana göre bu cümle buradan çıkmıştır.