0

gece yatarken kombiyi kapatmak uzmanlar tarafından genellikle ısı tasarrufu sağlama deniliyor ama bence ısı tasarrufu sağlar.açıkçası biz evimizde akşamları genellikle kombi kapatıyoruz ve öyle yatıyoruz. aşırı bir şekilde üşümüyoruz açıkçası evde. en azından faturamız da yansıyor bu akşamları kombiyi yakmamak. faturamız en azından az geliyor. eğer ki evinizde küçük bir çocuğunuz ,yatalak bir hastanın varsa tabii ki de akşamları kombi yakılmalıdır ama eğer ki herhangi bir sorunuz hastalığınız yoksa bence akşamları kombiyi kapatmak ısı tasarrufu sağlar diye düşünüyorum.tabii ki akşamdan kombi kapattığınız zaman sabaha kadar evin iç duvarları, eşyalar soğumaya başlar.sabahleyin kalktığımızda kombiye çalıştırdığınızda ısı ihtiyacı birazcık daha daha fazla olur en azından bir saati bulabilir olabilmektedir ısınması. o yüzden bence gece yatmadan önce kombiyi kapatmak en azından tasarruf etmenize çok yardımcı olur ısı tasarrufu sağlar. zaten gün boyunca yaptığınız için kombiyi genellikle sıcak olur gece 12'de kapattığınızda sabah yedide kalktığınızda zaten hiçbir şekilde düşmezsiniz. bence akşamları hiçbir şekilde kombi yakılmamalıdır en azından tasarruf etmek için yapılmalıdır.zaten çoğu insan da öyle yapıyor eğer ki herhangi bir sorunları yoksa evinde, herhangi bir çocuğu falan yoksa akşamları çoğu insan çevremde kombiyi kapatarak yatıyorlar.

0

evet gece yatmadan önce kombi yi kapatmanin faydası var malum faturalar yüksek gelir hale geldi zamlardan dolayı biz mesela geçen faturamizda ucyuz tl geldi malesef otuzbeş derecede yaktigimiz halde kombi çok yakan kombiymis şimdi gece onikide kapatiyoruz mecburiyetden birazdaha tasarruflu gelsin diye

0

elbette saglar ama her ne kadar uykunuz da hissetmeseniz de hasta olabilme ihtimaliniz var.

0

isı tasarrufu değil ama para tasarrufu sağlıyor. çünkü geceleri daha soğuk oluyor sabaha kadar buz gibi oluyor ev . çocuk yoksa yapın biz kızımdan önce öyle yapardık . zaten kalktığımiz gibi işe giderdik . birtek izin günümüzde sabit kalırdı onun dışında kısardık . ama kombi ayarıyla oynamaktansa termostat alın biz onu kısıp açıyoruz kombi sabit kalıyor. ev belli sıcaklığa gelince zaten kendi duruyor .