0

secim zamanlarında yapılan anketler bana hicbirzaman inandırcı gelmemistir geeceklikle alakasını olmadıgını düsünüyorum secim zamanındaki anketlern secime katılan partilerin kendi anketleridir böylece psikolojik üstünlük elde etmeye calısıyorlar

0

ben sizin zamanı yapılan anketlere gerçekten inanmıyorum. olumlu bir sonuç verdiğini de göremedim. mesela bundan birkaç sene önce akp nin kazanmadığını göstermişti oylarının bayağı bir düştüğünü göstermişti seçim günü geldiğimizde ı ki öyle olmadı gene de akp kazandı ondan dolayı ben inanmıyorum. zaten öyle şey de inanmam. bence sadece insanları kandırıyorlar gibime geliyor veya doğru olup da seçim zamanında oylarında çalınıyor olabilir. yani sonuçta burası türkiye her an her şey olabilir. ondan dolayı bilmiyorum iki tarafa da inanmıyorum açıkçası ben kimi görüyorsan oy vermeyeceklerini söylüyorlar. yani o kadar insan demesine rağmen yine de aynı kişi kazanıyor. bence bu işte bir oyun var ama bir türlü çözemedim.

0

seçim zamanı yapılan anketler siyasi partilerin kendi yaptırdığı anketlerdir. kendilerini nerede görmek istiyorlarsa ağırlıklı olarak öyle çıkartıyorlar. bu yüzden hiçbir anket şirketinin işte seçim sonuçları adı altında paylaştığı şeylere inanmıyorum. içlerinde 1-2 tanesi hariç

1

seçim zamanı yaptırılan anketlerin geçerliliğine inanmıyorum. kaç kişi ile yapılıyor, bu kişiler neye göre seçiliyor. bir ilin sosya ekonomik düzeyi ile bu kişilerin bağlantıları nedir? o kadar ilgili soru var ki. kesinlikle bazıları tarafından da kendi şirketlerine yaptırılıyor ki, gösterilen cevaplar neticesinde karşı muhalif taraf için moral bozukluğu olsun. güvenmememiz gerekir, etkilenmememiz gerekir.
ben ya da tanıdığım hiç kimse nedense bu anketçilerle hiç muhatap olmadık. sadece ben de değil, twitter üzerinden bu bir kere konu olmuştu. herkes oraya görüşünü yazmıştı. ben bir kişinin bile benimle anket yaptılar dediğini okumamıştım.

0

seçim zamanı yapılan anketlere pek fazla inanmam. çünkü bir çok anket doğru sonucu vermemektedir. sadece hatırı sayılır objektif olarak iş yapan bazı anket şirketlerinin yaptığı anketler doğruyu az çok gösterebilir. ayrıca birçok anket şirketi siyasi nedenlerden dolayı yancı davranabilir. gerçek sonuçları vermeyebilir. bundan dolayı anketlere fazla güvenmemek gerektiğini düşünüyorum.