0

anketler gerçekten doğru bilgi veriyor mu?

insanlar ne düşünüyor?

5 cevap
0

anketi nasıl doldurduğuna bağlı anket güzeldir çünkü anket yaparak bilgiler elde edilmektedir bu bilgiler sayesinde kimi insan anket doldurarak para kazanır kimi insan anket yaparak para kazanır anketler üzerinden doğru bilgi verilir mi hayır anketler doğru bilgi vermek için değil sadece araştırma amaçlıdır anketler insanlara anket yaparak hangi memlekette neler yapıldığını bir anket yaparak araştırır oluyor olabilirler ya da atıyorum türkiye genelinde hangi ilde hangi ilçede neler meşhurdur neleri ile tutuklularla ilgili anket soruları sorulabilir kişinin şahsına ait sorular sorulabilir mesela bir yörenin yemeyin neyi ile meşhur dediğiniz zaman orada bir anket sorusu olmuş oluyor ve nasıl meşhur olduğunu de bu şekilde anket yaparak da araştırmış oluyor insanlar yani anketler binevi iyidir

0

bana göre anketler doğru bilgi vermez .çünkü anketler genellikle bilimsellik üzerinden değil insanlara sorularak yapılan bir soru cevap türüdür. o yüzden bana göre anketlerde olur bilgi vermez ama mesela bir çok kişi aynı cevabı veriyorsa onda da tabii ki doğruluk payı vardır .ama bu her soru için böyle olmaz çünkü bazı sorular ve cevaplar öznellik barındırır ve kişiden kişiye değişebilir. bana göre doğru olan bir şeyi başkasına göre doğru olmayabilir .o yüzden her konuda anketler doğru bilgi vermeyebilir.

0

tabi ki eğer anketi yapan kişiler doğru bilgiler işaretliyor ise doğru bilgi verdiği kesindir.

0

anketler hiçbir zaman net bir bilgi vermez. sadece bilgi edinilebilir. bir konu hakkında fikir sahibi olunabilir. herhangi bir kesin bilgi veremez. kimisi doğru kimisi yalan söyleyebilir çünkü. bunun içinde özellik dikkat edilmesi gereken şey sağlıklı anket yapabilecek kişileri bulmaktır. anket kısa vakitte çok veri elde etmek için oldukça kullanışlıdir. bu yüzden çok fazlaca kullanılan bir yöntemdir. bunun yanında net bilgiler içeremez. bunun sebebi de anketin herkes tarafından yeteri kadar önem verilip verilmediğine dair kesinliğin olmamasıdır.

0

doğru bilgi vermeseler bile doğruya en yakın bilgiyi vermektedirler