0

televizyondaki futbol yorumcuları genelde programlarda 4 5 yorumcu oluyor hepsi de ayrı bir takımı tutuyor sonrasında reyting için ufak kavgalar ediyorlar bazen güzel yorumlar bazen saçmalıyorum diyorlar ben beğenmiyorum fazla izleyemiyorum

0

televizyondaki yorumcuları tamamen reyting toplamak için ona buna sataşma da show yönelik program yapan kişiler

0

televizyonda ki futbol yorumcuları veya futbol programları hakkında benim kişisel görüşüm yayıncı kuruluş ve trt ayrı bir kenara ayırıyorum diğerleri ise tamamen geyik muhabbeti yapıyor bence. futbol anlamında hiçbirşey katmaz o programları izlemek eğlenmek keyiflenmek istiyorsanız izleyin tabi ama onun dışında acaba ne olmuş falan diye açıp bakmayın bile genellikle işin magazin boyutuna bakan bu programlar ne kadar dillendirmeseler de kaldı ki bunu dillendiremezler zaten maçta bir kavga bir olay olsun da bize bütün gün malzeme çıksın hatta ertesi günde bu konu üzerinden yorumlar yapıp reyting kazanalım, sahaya girip hakeme saldıran taraftarı yayına çıkarırlar zamanında beşiktaşlı oyunculara saldıran taraftarı gene aynı şekilde yayınlara çıkarıp üzerinden reyting yapmaya çalışırlar bunlar gerçekten ama gerçekten iğrenç mide bulandırıcı şeyler. bunun dışında basın toplantılarında futbolla pek alakası olmayan yani hocam bugün 3 puan kazandınız takımda olumlu bir hava yakalandı diğer maçlara bu yansır mı ? gibi olumlu meraklandırıcı sorular değilde bir maçı takım 5-0 kazansa bile hocam şu oyuncuyu bugün niye oyuna almadınız veya hocam antrenmanda şu şu olmuştu gibi maç sonu basın toplantısı ile hiçbir alakası olmayan sorular sorarak hatta çoğu kulüp tarafından bu muhabirlerin takımın idmanına basın toplantılarına girmelerinin engellemesine kadar giden süreçler izlemiştik. bunların dışında ek olarak özellikle transfer sezonun da verdikleri haberler ise tam bir komedi. mutlaka izleyin şu dönem özellikle yaklaşıyor şu kişiden duyum aldım ama ismini veremem şu oyuncu şu takıma gidiyormuş diye bol keseden sallamalar oluyor. duyum aldığı bir isim yok tamamen kendi tahmini üzerinden yorum yaparak bunu başkasına empoze ediyorlar. az önce mesaj geldi şu şu transfer bitmiş diyipte üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala olmayan çok transfer haberleri vardır bu adamların. en temel özellikleri ise genellikle camiaları tarafından çok sevilmeyen isimleri kanallarına yorumcu olarak katarlar. son zamanlar da ise yeni kurulan bir kanal var 3-4 yıldır ekranlarda, futboldan emekli olan kim varsa belki adını sanını hatırlamadığımız futbolda hiçbir başarısı olmayan sadece 1 maç forma giyip sezon sonu yollanan, o oyuncuları futbol programlarına yorumcu olarak alıp, ve bu eski futbolcu şimdinin yorumcusu olanların da ya bizim zamanımızda biz şöyle yapardık gibi ben olsam şöyle yapardım gibi kendilerini birşey sanıp atıp tutmaları beni benden alıyor. yayıncı kuruluş ise tamamen maç sonu futbol konuşup oyuncu röportajları ve maç analizleri istatistik üzerinden maçı tartışarak asıl futbol tartışmasının olduğu yeri kapsıyor. son derece usturuplu ve ahlak seviyesine uygun yorumlarda bulunuyorlar. transfer haberlerini ise sektiği 1-2 belki olmuştur. gerçekten eğer futbol yorumu izleyip takımınızla alakalı bilgiler almak istiyorsanız yayıncı kuruluşu eğer eviniz de digitürk uydu alıcınız yoksa da devletimizin kanalı olan trtspor da gayet olumlu futbol yorumları alabiliyoruz gibi..

0

televizyonda ki spor yorumcularinin birseyden memnun kaldigini gormedim.
cok elestiriyorlar maalesef.yani tamam bunun icin para aliyorlar ama biraz daha normal davranis sergileyebilirler dusuncesindeyim.
ayrica izlemem zaten pek ama denk gelirse bi 3-4 dakika bakarim.ne olup ne bitmis gibisinden.

0

onlar da kendilerine göre bir şeyler yapmaya çalışıyorlar elbette. ama içlerinde gerçekten iyi niyetli olanlar kadar kötü miyetli olan ve ortalığı karıştıranlar da var.