1

alt yapı oyunculuğuna önem veren ve başarılı isimler yetiştiren bir takım altınordu. zaten bir onlar bir de sakaryaspor bu konuda en başarılı takımlardır. alt yapıdaki oyuncuları yetiştirirken, onları kültürel etkinliklere de toplu olarak götürüyorlar. geçenlerde haberlerde okumuştum. jehan barbur konserine 50 kusur oyuncuyu götürmüşler. alt yapı eğitimini sporla kültürü harmanlayıp mükemmel hale getiren modern takım bence.
altınordu, bir izmir takımıdır.
köklü takım olduklarından taraftarları da oldukça fanatiktir.
berke ve barış'ı fenerbahçe'mize satmışlardır. kardeş takımdır zaten.

0

altınordu kulübü oldukça başarılı bir takım olduğunu söyleyemeyiz. önceki yıllarda takım içerisinde bazı oyuncuların gittiği için bu sene istenilen performansı tam veremediler. turkcell süper ligine çıkmasın aslında çok istediğim takımlardan biri. özellikle altınordu kulübü'nün taraftarı her maç destek veriyor bir üst lige çıkabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını görüyoruz. ama kadroda bazı eksiklikler hala devam ediyor. eğer bunu kısa süre içerisinde düzeltebilirsen her daha iyi yerlere gelirler. özellikle ilk yarı dönem transferinde başarılı oyuncuların takımda kalması gerekiyor ve başarısız olan oyuncular bir an önce takımdan kiralık ya da normal bir şekilde satması gerekiyor. özellikle forvet hattına ismi duyulmuş bir oyuncu alırsa altınordu kulübü ikinci yarıda büyük çıkış yakalarlar. bunu yapabilmek tabii ki de hiç de kolay değil. çünkü biraz olsun maddeyi konuda sıkıntılar yaşadıklarını ve bu maddi sıkıntılardan dolayı yıldız isimleri alamıyorlar. altınordu kulübünde teknik direktörleri oldukça beğendiğim ve ne kadar başarılı bir kadro kurabildiğini görüyoruz. ama ikinci yarıdabiraz daha çıkış içerisinde olursalar en azından play-off'a giderek çıkma şansları olur aslında. inşallah altınordu kulübü bu sene turkcell süper liginde görebileceğimiz bir diğer takım arasında yer alır.

0

altınordu futbol takımına bakacak olursak, bana göre ülkemizde altyapıya en çok önem veren takım diye düşünüyorum. özellikle son senelerde yıldız oyuncular çıkarmaya başladılar. bunlara örnek verecek olursak cengiz ünder kendisine altınordu futbol takımında gösterdi. ve başakşehir'in ilgisini çekti daha sonra başakşehir takımının cengiz ünder'i transfer etti. ve cengiz ünder başakşehir takımında 1 sene futbol oynadı bu bir sene de çok güzel başarılar elde ettiğini düşünüyorum. zaten oynadığı futbolla roma takımının ilgisini çekti, ve roma cengiz ünder itham 12 buçuk milyon euro'ya başakşehir'den transfer ederek güzel bir oyuncu transfer ettiğini düşünüyorum. cengiz son 2 senedir roma da büyük başarılar elde ediyor. buna göre cengiz ünder bu önümüzdeki senelerde takımdan ayrılabilir daha büyük bir takıma gidebilir diye düşünüyorum. çünkü gerçekten oynadığı futbol daha büyük bir senelerde takımdan ayrılabilir daha büyük bir takıma gidebilir diye düşünüyorum. çünkü gerçekten oynadığı futbol daha büyük takımlarda olmayı hak ediyor diye düşünüyorum. baktığımız zaman bu sene ligde çıktığı ve uefa şampiyonlar ligi'nde çıktığı toplam 18 maçta 2 gol atıp 5 asist yapmıştır bana göre çok başarılı bir istatistiktir diye düşünüyorum. daha sonra altınordu futbol takımının diğer yıldız adayı ise barış alıcıdır. barış alıcı altınordu futbol takımında kendisini sevdirerek fenerbahçe futbol takımına transfer olmaya başardı. bana göre çok iyi bir futbolcu transfer ettiğini düşünüyorum. fenerbahçe'nin gerçekten izlediğim bir kaç maçta çok hareketli ve çok teknik bir oyuncu olduğunu gözlemledim.sadece biraz fizik olarak da eksik gözüküyor fiziğini de toparlarsak kesinlikle fenerbahçe'nin ilk 11i nin vazgeçilmez isimlerinden olacaktır diye düşünüyorum. altınordu şu an ptt 1'inci lig'de mücadelesine devam ediyor bir ara süper lig'e çıkmaya çok yaklaştılar ancak çıkamadılar umarım altınordu bu süper lige çıkma mücadelesinde kendisini gösterir ve süper lige çıkabilir. çünkü gerçekten altınordu gibi bir futbol takımını süper lig'de görmeyi çok istiyoruz.

0

altınordu futbol kulübü adeta türkiye de ki futbol kültürünün en büyük sorunu olan alt yapıya tek başına direniyor şuanda. izmir ekibi son 5 yılda türk futboluna kazandırdığı yıldız oyuncularla ve kadrosunda bulundurduğu yıldız adayları ile adeta ülkemiz futbolunun göz bebeği konumundadır. sistemleri tamamen türk olan oyuncular olan altınordu, sadece futbolcu yetiştirmek değil iyi birey yetiştirip, sadece iyi futbolcu değil aynı zamanda iyi insanda yetiştiriyorlar. altınordu 1. lige çıktığı zamandan bu yana türk futboluna kazandırdığı yıldızlarla çok ön plana çıkıyor demiştik cengiz ünder önreği ile başlayalım. cengiz ünder altınordu'da göstediği başarılı performansın ardından abdullah avcı yönetiminde ki başakşehir kulübüne transfer olmuştur. burada çok güzel 3 sezon geçiren cengiz ardından italya'nın köklü takımların romaya transfer olmuştur. altınordu başakşehir ile yaptığı pazarlıkta cengizin sonra ki satışından da pay maddesi koydurduğu için bu transferden hem başakşehirden 4 milyon euro hemde romanın başakşehire verdiği bonservis bedelinin %25 ini alarak toplamda 10 milyon eurodan fazla bir miktarı kasasına koymuştur. altınordu sadece cengizi sunmadı türk futboluna tabi, diğer değineceğim isim çağlar söyüncü. çağlar altınordu'nun bütün alt yapı kategorilerinde forma giydikten sonra almanya'nın freiburg takımına 3 milyon euroya transfer olmuştur. burada başarılı 2 sezon geçiren çağlar ardından ingiltere'nin leicester takımına 18 milyon euroya transfer olmuştur. altınordu tıpki başakşehirle olduğu gibi, freiburgla da anlaşma yaparken sonraki satıştan pay maddesi koydurduğu için bu transferden de 5 milyon euroyu kasasına koyup toplamda çağlar üzerinden 9 milyon euro parayı kasasına koymuştur. altınordu'nun türk futboluna kazandırdığı diğer değerler ise barış alıcı ve berke özerdir. barış alıcı ve berke özer türkiye'nin en büyük kulüplerinden olan fenerbahçeye transfer olmuştur ve altınordu bu transferlerden kasasına 5 milyon euro para koymuştur. 1. lig de mücadele edip 4 transferden böylesine yüksek paralar kazanan başka bir takım daha yoktur herhalde. bırakın 1. ligi süper ligde bile 4 oyuncudan böylesine para kazanan başka bir takım daha yoktur sanırım. kulübün başkanı olan seyit mehmet özkan ise altınordunun başarılarını yarattıkları aile ortamı futbolculara ne kadar iyi bir hizmet verdiklerini anlatarak, sadece futbolcu yetiştirmedikleri iyi bireyler de yetiştirdiklerini ısrarla vurgular. yıllardır altınordu'nun teknik direktörü olan hüseyin eroğlu ise bu sistemi yaratırken en büyük amaçlarının türk futbolunun geleceği olduğunu çoğu kez belirtmiştir. altınordu'nun bu sistemi kulüplerimize ders olacaktır ki fenerbahçe ali koç'un gelmesiyle altınordu ile kardeş kulüp olma yolunda adımlar atmış alt yapılarını birleştirmek için önemli çabalar sarf etmeye başlamıştır. kadrosunda bulunan çoğu oyuncunun adı süper lig takımları ile anılmaya devam ediyorken bulundukları ligde de istikrarlı olan altınordu yakında süper ligde göreceğimizden eminim.