0

bu konu da benim bir kaç tespitim var sıralayayım hemen
nbr nasılsın dediginizde iyiyim normal bir cevap ama ne yapıyorsun sorusuna iyiyim şeklinde cevap veren kişi o an yaptıgı şeyi veya nerede oldugunu size söylemek istemediginde bu şekilde bir cevap verdigini tespit ettim
örnegin sevgilinize ne yapıyorsun dediginizde size iyiyim diyorsa o an nerede ne yaptıgını size kesinlikle söylemek istemiyordur ondandır veya siz çok sık soruyorsanız bunu iyiyim demesi de normaldir çünkü sıkılmıştır artık.. bir diger konuda 100 kadın üzerinde yaptıgım bir tespit veya deney diyebilecegim bir konu var ki bu ne yapıyorsun iyiyim konusundan daha vahim :)) bir kadına msjla özellikle aynı cümle içinde 1 den fazla soru sorarsanız sadece en işine gelene cevap veriyor örnegin neredesin kimlesin ne yapıyorsun şeklinde bir cümlede 3 soru sordunuz diyelim ki bu kadın sevgiliniz se özellikle sadece birine cevap verecektir oda büyük ihtimal şu şekilde dir çarşıdayım evdeyim veya yalnız degilse arkadaşımla sohbet ediyoruz gibi.. arkadaşımla sohbet ediyorum dedi diyelim bu sefer senin 3 olan soru sayın 6 ya çıkıyor hangi mekanda hangi arkadaşınla vs gibi yani kısacası kadınlara bişey sormayın oldugu gibi kabul edin :=)

0

bu soruya genellikle iyiyim şeklinde cevap veririz ever benimde bazen öyle cevap verdiğim olur ne yapıyorsun demek yaptığın şeyi söylemek oluyor. iyim demekle olmuyor bunun farkındayım.

0

bencede çok sacma.iyi oldugun için yazılmaz napiyorsun şuan keyfin ve saglik sihatin gibi cevaplar daha mantıklı.

0

kesinlikle çok sacma... klâsik bir cevap olmuş ondan dolayı böyle yazılıyor

0

evet mantik olarak sacma ama milletimizin diline bu sekilde yerlesmis.

0

yani sen ona ne yapıyorsun dediğinde o direkt sana iyiyim dersesen de şükür bende iyiyim dersin. tekrar ne yapıyorsun dediğinde belkin sonrasına cevap verebilir. yani bu bence insanlık hali herkes sen ne yapıyorsun dedin de iyiyim diyebilir. bu normal bana göre bazen benim de dalgınlığıma geliyor, ben de iyiyim diyorum. sonra tabii iyiyim diyorum ama şunu şunu yaptığımı da söylüyorum. bazı insanlar iyi sen diyor hem normal yani.

0

yani basina bi iyiyim yazip sonrasinda ne yaptigini yaziyorsa bence sorun yok.