0

fala inanma falsız da kalma yani. rabbimin gücüne gider. sonuçta fal baktırmak normalde günahtır. şeytanın işidir ,yani büyüğüdür öyle söyleyeyim. hani bizler falan inanırsak rabbim bize günah yazar ondan dolayı fala inanmamız lazım fal baktırıp bilirsin ama inanmadan hani eğlence amacıyla hani mesela nasıl bir yere gidip eğlenebiliyorsak fal baktırırken de eğleniyoruz ama hiçbir şekilde inanmadığım baktırmam lazım anlamına geliyor. yani benim bildiğim kadarıyla böyle.

0

meseleye biraz dini açıdan bakmak gerekirse şoyledir ki inancımız gereği fal ve falcılık, büyü ve büyücülük gibi işler en büyük günahlardandır. geleceği yalnızca allah(c.c) görür ve bilir. bir fincana bakarak gelecek hakkında size yalan yanlış bilgi veren bir insana da inanmak saçmadır. bu kısım bu sözün fala inanma dediği yer içindi. şimdi gelelim ikinci kısma. falsız da kalma derken de insanın umut duygusuna destek verilmiştir. insanlar her zaman güzel sözler ve güzel vaatler duymayı ve bunların gerçekleşeceğini ummayi sever varlıklardır. falsız da kalmayın demek aslında bu özelliğe ithafen söylenmiştir yani insanın kendisini mutlu etmesi gerektiğine vurgu yapılmaktadır.

0

fala inanma , falsizda kalma sözü, fal baktır , eğlence olarak ama herşeye inanıp, kendini kaptırma anlamına gelmektedir. ben fal baktirmayan ve inanamayan insanlardanim. bir işin hayırlı mi , şerli mi olup, olmadigini öğrenmek için iki rekât istihare namazı kılınabilir.

0

saçma bir söz aslında çünkü inanmıyorum desekte insan ister istemez inanıyor falda çıkanlara . zaten fal bakmakta baktirmakta günah.