0

yemeğe seveceği şekiller verilerek ilgisi çekilebilir. ufak ve sevimli süslemeler cezbeder belki. sevdiği faydalı şeylerle yemeğine ufak lezzetler katarsanız da iştah açıcı olabilir. ama daha ciddi bir durum söz konuysa doktora görünmesinde fayda var.

1

oyun oynayarak ve ödüllendirmek yedirmek gerekir. bol hareket pekmez, meyve, çorba, kuşburnu, balık, bıldırcın yumurtası iştah açar

0

bazı çocuklara yemek yedirmek çok zordur ben çok şanslıyım çocuğumla böyle bir sorun yaşamadım.belki ben iştahlı biriyim onu örnek aldı.canı yemek istemediği zaman zorlamadım.hiç elimde kaşıkla peşinden koşturmadım.yediği için onu ödüllendirmedim. acıkınca evde ne varsa onu yedi.zaman zaman birlikte yemek yaptık,kurabiyeler,pastalar,börekler yaptık.ıspanağı kerevizi severek yedi .denemenizi tavsiye ederim yaptıklarımı.

0

çocuklardaki iştah problemi çözebilmek için aslında doktora danışılması gerektiğini söyleyebilirim. çünkü kendi kafamıza göre iş yapmamız gerekiyor. genelde bilinçsiz aileler bu şekilde kendileri böyle bir karar alıyor ve değişik değişik yöntemler deniyor. bunun ne kadar hatalı bir şey olduğunu bilmemiz gerekiyor. eğer bu şekilde çocuğunuza bazı ilaçlar içirip iştahı açılsın diye yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. eğer zaten çocuk yemiyorsa bir yerden sonra mecbur yiyecektir. çocuğu hiçbir şekilde sıkmadan karnı acıktığı zaman önüne ne koyarsanız onu yer. doktora hiçbir şekilde danışmadan yapılmaması ve çevredeki duyumlardan ailelerin etkilenmemesi gerektiğini söyleyebiliriz.