1

android bütün telefonların şarj sürelerinin uzaması için güç tasarruf modunun açık olması gerekir. lüzumsuz arka plan uygulamaların kapalı olması ve aydınlatmanın ortam yeterli ise en kısık modda olması yeterlidir. internet açık ise ve arka planda uygulamalar çalışıyor ise şarjı biteceğinden kullanılmadığı zaman internette kapatılabilir.

0

android telefonların şarj süresini uzatmak için öncelikle özellikle kapalı ortamlarda telefonun ışığını olabildiğince kısmak gerekir. bu sayede telefon çok daha az bir enerji harcayacaktır. bunun dışında telefonunuzda gereksiz olan uygulamaları kaldırmalısınız. özellikle telefonunuzu ilk aldığınız zaman gelen işinize yaramayan gereksiz ve fazlalık uygulamaları kaldırabiliyorsunuz ayar kaldırın eğer uygulamaları telefondan kalkmıyorsa devre dışı bırakın ki arka planda güç tüketmesin. ayrıca sürekli olarak arka planda çalışan uygulamalardan gereksiz gördüklerinizi seçerek otomatik başlamalarını yasaklayabilirsiniz. bunun dışında android telefonların ekran özelliklerinden dolayı koyu renkte özellikle siyah rengin hakim olduğu ana ekran resmi ve teması kullanmaya çalıştığınızda çok daha az enerji harcayaraktır bu görüntüyü sağlamak için. interneti ihtiyacınız olmadığı zamanlarda interneti kapatmak ve sürekli olarak konumuzun açık olmaması da hem şarj hem de güvenliğiniz açısından iyi olacaktır. gps yani konum ayarlarını sen sadece işiniz olduğu zaman açmalısınız. telefonunuzun sürekli olarak konum bilgilerinizi toplamasına hiç gerek yoktur. zaten bu işlemi yaparken de şarjınızdan yer. ayrıca batarya sağlığı açısından telefonunuzun fazla ısınmamasını sağlamalısınız ısındığını hissettiğiniz anda elinizden bırakıp telefonunuzu sormaya bırakmalısınız. aşırı derecede ısınan telefon hem bataryaya hem de ekranınıza zarar verecektir. ayrıca telefon şarjdayken mümkün olduğunca telefonla oynamamaya çalışın. hatta mümkünse telefonu kapatarak şarj edin. sürekli olarak şarjdan tak çıkar yapmayın eğer şarjdan çıkarmamız gereken bir durum olursa, telefonun şarj tekrar kritik seviyeleri düşmeden şarja takmayın. ayrıca şarja takmak için asla telefonu tamamen kapanmasını beklemeyin. yüzde 20 yada 15 seviyelerine geldiği anda zaten telefonunuz uyarı verecektir bu uyarıyı aldıktan sonra telefonunuzu şarja takmamış çok daha faydalı olacaktır. düzenli olarak telefonunuzda aşırı yer kaplayan fotoğraf ve diğer belgeleri yedekleyerek silmeye çalışın. tüm bunları yapmamıza rağmen şarjınız aşırı derecede kısa sürede bitiyorsa eğer bataryanız ömrünü tamamlamış demektir. bu durumda da kendinizi batarya patlamalarına karşı bir riske sokmamak açısından eskiyen bataryanızı yenisiyle değiştirmek en büyük çözümdür. kesinlikle sürekli olarak zaten yanımızda bir şişme olup olmadığını kontrol etmelisiniz. bataryada şişme sorunu meydana geldiğinde de şarjınız çok kısa süre gidecektir. herhangi bir kaza ile karşılaşmamak için bu kontrolleri yerine getirmeli ve bir sorun gördüğünüzde en kısa sürede bataryanızı değiştirmeniz gerekmektedir.

0

android telefonlarda batarya tam bitmeden veya tam dolmadan çıkarılmamalıdır. bu hem şarj için hem de batarya için oldukça önemlidir. gereksiz uygulamalar silinmelidir. çok parlak ışık kullanılmamalıdır. arada bir bir temizleme işlemiyle telefonda gereksiz şeyler silinmelidir. gereksiz fotoğraflar, videolar, müzikler silinmelidir.