0

hayat hep müşterektir.eğer evde iki kişi birden çalışıyorsa evde yapılacak işleri paylaşmanız gerekir.herkes elinden gelen işleri yapmalı illa yemeği kadın yapacak temizliği kadın yapacak,diye bir şey yok.en azından erkek yemek yapılırken salatayı hazırlaya bilir.çöpleri ata bilir.bunun dışında çalışmayan bayanlar var.bunlarda ev işlerinde yoruluyor.hele birde küçük çocuk var ise daha da zor.erkeğin bu durumda da eşine bazı konularda yardımcı olması gerekir.böyle olursa hayat müşterek olur.

0

bu konuda gerçekten de sana katılıyorum. çok güzel soru sormuşsun. evet hayat müşterektir. bazı erkekler, kadınlarını çalıştırıyor ama o kadın o yorgunlukla gelip ev işi yapıyor ama hiçbir şekilde kadınlara yardım etmeyen erkekler var. bazı erkeklerin hakkını yiyemem ama gerçekten de geneli kadınlarına yardım etmiyor. kardeşim kadının görevi evinde durup temizliğini ,çocuğunu bakmaktır. onun görevi o yemek yapmaktır ama erkeğin görevlisi eve ekmek parası getirmektir ama bizim bazı kadınlar çalışmak istediğinden dolayı kendi ayaklarının üstünde durmak istedikleri için tamam çok güzel bir şey ben de öyle yapmak isterim. sonuçta ayaklarımın üstünde durmak isterim yani bu da bir kadının gücüdür. ama işte kalkıp o yorgunluk da gelip iş yapmak da gerçekten de çok zor oluyor. hani eşler birbirine yardım etse en azından kadın bu kadar yorulmamış olur. hayat müşterektir diyorlar ama kadınlar hem iş yerinde hem de evde yoruluyor. ben buna çok karşıyım ama memnun olan kadınlar da var memnun olmayan kadınlarda var. şahsen ben hem çalışıp hem ev işi yaparsam bu benim çok zoruma gider. sonuçta eve ben de ekmek parası getiriyorum eşim de ekmek parası getirir ama ben hem iş yerinde yoruluyorum hem evde yoruluyorum eşimi de sadece getirdi ekmek parası kardeşim onu zaten ben de getiriyorum ne gerek var ki ; sen de bir işin ucunda tut en azından çok çabuk bitsin ben de yorulmamış olurum. en azından eşit bir şekilde yorulmuş oluruz ama işte bazı erkekler bunu gerçekten anlamıyor.

0

kadınlara göre ve erkeklere göre diye ikiye ayrılıyor görüşler.erkekeler çok yorulduklarının düşünüyorlar eğer çalışıyorlarsa.kadınlar ise hem dışarıda maaşlı işte çalışıp para kazanıyor hem eve gelip yemek bulaşık temizlik yapıp çocuk ve diğer aile bireyleri ile ilgileniyor.yeni yeni yemek yapan çocuk bakan babalar görüyoruz.anlatmak gerekiyor mutluluk tek kişilik olmuyor sorumlulukların zorunlulukların paylaşılması gerekiyor.bilse erkekler kadının yüzü güldüğü zaman evin tamamlandığını kibirlerinin kalıplaşmış yargılarını hemen değiştirirlerdi.

0

hayatta tek meslek varmış hiç bırakılmayan ve istemeseniz bile yapmak zorunda olduğunuz, hatta karşılığında ücret bile alınmayan.. bu meslek annelik.. dinimiz bile cennet anaların ayakları altındadır diyerek kadını yüceltmiştir. ve yine her başarılı erkeğin arkasında kadın olduğu söylenir... allah kolaylık versin.