0

tabii ki de tatil dediğimiz de ilk önce akla gelen tatilin otelleridir.bu oteller nasıl iyi midir bunlara bakmak gerekir otelin havuzu bulunmakta mıdır otelin içerisindeki insanlar kültürlü müdür ve farklı farklı iyi hizmetleri bulunmaktamıdır .otel hakkındaki başkalarını yorumlar nelerdir bunları göz önünde bulundurmak gerekir ardından otele yerleştikten sonra tabii ki de tatilimiz geçireceğiz otelimizi tuttuktan sonra personellerin yorumu ve hizmetine derece iyi olduğuna bakacağız hizmetleri kötü ise hemen üyeliğinizi son verip başka otele gitmek zorundayız iğdır ardından o şehrin gezilecek yerler var mıdır ünlü yerleri var mıdır bunlara dikkat edilmelidir ardından gezdikten ,sonra tekne turu farklı farklı fiziksel aktiviteler yapılabilir bunlar da yaptıktan sonra güzel bir yılbaşı güzel bir yıl sonu güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

0

öncelikle internetten güvenilir sitelerden rezervasyon almak çok önemli mümkünse daha önce gittiğiniz bir yerin sitesi veya telefon numarası olsun veya sağlam bir tanıdığınızdan. yaz gelmeden en az 3-5 ay önceden rezervasyon yapılması gerekir yaz yaklaştıkça talep çok olucak ekonomik denicek düzeyde çok olmayabilir bu sebeple benim tavsiyelerim bunlar.

0

en iyisi evde cips kola :) masraf yok kafa rahat, gürültüde yok .

0

çok ünlü ve bilindik yerlere gidilmemelidir. ekonomiyi sıko tutup fazla kaçırmamak gerek.

0

en uygun yerlere bulmak lazımdır öncelikle evde yapilicaksak en uygun oyun ve yemekleri abur cuburlari bulmak gerekir bunlar bize güzel şeyler ve ekonomik şeyler katar böylece güzel ve kaliteli vakit geçirmiş oluruz hemde paramız cebimizde kalmış olur ekonomi önemli bir şeydir bir ailenin yönetmek için ekonomik destek çok önemli aslında çünkü her ailenin durumu aynı değil bu yüzden ailelere destek vermeliyiz onlarda bizim kardeşimiz bu yüzden elimizden geleni yapmalıyız hayat kısa bazılarının yüzü gülmeli o yüzden bence biraz daha duyarlı olsak çok güzel olur hem sınıf ayrımı ve insaların düşündüğü para konusuda ortadan kalkar insanlar özellikle nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu anlar buda insanlara anlayış ve öz güven verir size bir insan yardım etmek ister ne olursa olsun sizdede onlara yardım edin

0

ekonomik durum ve şartlara göre yılbaşında kişiler gidecekleri veya kutlayacakları mekan yerleri önceden araştırmalı para durumuna göre hareket etmelidir. yılbaşı geceleri genellikle mekanların dolu olması nedeni ile rezerve yapılması daha iyi olur. eğer kişi evde tatilini geçirmek ister ise aile ve dostları ile bir araya gelebilir ve tatilini değerlendirebilir. ekonomik şartlara göre günümüzde artık hersey pahalı ve zamlı olduğu için genellikle kişiler tatilini evde geçirmek ister zaten böyle olması hem maddi hemde manevi açıdan daha uygun olacaktır. para durumuna göre hareket etmeli ve ona uygun seçim yapılması daha uygun olacaktır.

0

ekonomik bir yılbaşı ailenle evinde geçirerek olabilir ancak. kısa süreli bir tatil olsa bile masraf oluyor özellikle çocuklu aileler için ekstra para demek. evde en az para ile yılbaşı kutlanabilir hem bu daha sıcak bir ortamın oluşmasını da sağlar. öncelikle aile bireyleri dışarıda yapıp mutlu olacak şeyleri eve getirebilirler. aile bireyleri öncelikle çekiliş yapıp birbirlerine ufak tefek hediyeler alabilir. en güzel filmler ve müzikler seçilebilir daha sonra evde mısır patlatılıp çeşitli pasta, börek yapılabilir. hindi pişirilebilir. küçük bir ağaç evde renk renk kağıt ve balonlarla süslenebilir . herkes güzel ve temiz giyinir. gün boyu tombolo, kelime oyunları, sessiz sinema tarzı şeyler yapılabilir böylece gün içinde eğlenceli vakit geçirilebilir daha sonra güzel bir film izlenir. yenir, içilir ve sohbet edilir. akşam on iki olunca da yılbaşı kutlanır. bu etkinlikleri memleketteki ailemizle, arkadaşlarımızla daha kalabalık gruplarla yaparak da gerçekleştirebiliriz. herkes lüks otellerde tatil yapacak diye bir kaide yok herkesin bütçesi bir değil sonuçta. en ucuz şekildeki yılbaşı tatili ancak evde veya mekanı ucuz olacak bir yerde yapılabilir. çok pahalı şeyler almak yerine daha makul şeyler almak gerekir. bir de evde yapılan malzemelerle bütçe daha da kısıtlanabilir. herkesin yılbaşına ayıracak masrafı bu sayede daha aza indirilebilir. hediye alırken de çok aşırıya gidilmez ise daha az masraf sağlanabilir mesela kış olduğu için atkı, bere, eldiven alınabilir. bir kupa bardak veya bir kazak alınabilir. çocuklara minik oyuncaklar alınabilir.

0

internetden araştırma yapıp herseyin en uygununu almalıdır

0

çok fazla şey yapmaya gerek yok sadece pilav ve etli veya tavuklu yemeğin yeterli olacağını düşünüyorum

0

indirim yapan firmaları tercih edebilir rezervasyon yaptırıp ucuza getirir

0

öncelikle illa yılbaşı için tatile çıkılacaksa otel vs yerine ev kiralama veya pansiyon tarzı yerler tercih edilebilir. otel konusunda daha insiyatifli davranılabilir. veya böyle bir şey önceden belliyse öncesinden rezervasyon yapılabilir ki bence bu en güzeli... yaz mevsiminde de olduğu gibi mesela yılbaşı gelmeden birkaç ay öncesinde erken rezervasyon olayı giriyor devreye. o gün yılbaşı olduğundan dolayı normalde üstüne ek fiyat ekliyorlar ama siz erken rezervasyonda normal fiyattan alıyorsunuz ve tabii size daha uyguna gelmiş oluyor. ayriyetten bir arkadaşın eşin dostun vs kışlık bir evi -dağ evi gibi- varsa orası tercih edilebilir. maliyet düşürülmek amacıyla her yol düşünebilir kısacası. ama ben böyle durumlarda erkenden karar verip erkenden ayarlamayı daha çok tercih ediyorum...

0

tabiki ilk önce nerede kutlayacagini bilmen önemli çünkü dışarda kutlayacaksan ve ekonomik olmasını istiyorsan lux mekanlardan uzak durman lazım böyle sadece mekanlar daha uygun olur evde kutlayacam dersen eğer ona göre market alışverişini yapman lazım evde kimlerle kaç kişi olacak ona göre malzeme alınmalıdır.

0

tabi ki de en iyi si evde olur fakat değişiklik yapıp eğlenmek isteyenler olabilir bunun için genellikle ailelerin gittiği yerlere gitmek en iyisidir yılbaşı bu ne olacağı belli olmaz kendiniz ve ailenize zarar gelmemesi en iyisi tabi ki de evdir çünkü daha az masrafla elinizdekileri şeyleri kullanarak eş dost ile eğlenebilir rahat olabilirsiniz tabi ki herkesin durum ve zevk ine göre yapılan şeydir dediğim gibi değişiklik için başka aktivite yapılabilir evde de bunları yapabilirsiniz eskiler gibi televizyon tombala gibi eğlenceli oyun ve tv programlarıyla eğelenebilirsiniz bu iş bazen çok büyütüyorlar sadece yeni yıla giriyorsun fazla abartmaya gerek yok her sene giriyoruz :)

0

bunun en basit yolu evden hiç dışarı çıkmamaktır çerezini kolanı al eve gir çıkma dışarda be yapacan adım başı para gidiyor zaten o yüzden hiç gerek yok böyle şeylere bence dışarda bi çay içse tadı kötü ama parası yüksek olur ondan en iyisi evde sevdikleriyle güzelce vakit geçirsinler aile ortamı güzel oluyor sevdiklerinin yanına gitsinler ortam kalabalık olunca eğlenceli oluyor hem vakit nasıl bitiyor insan anlamaz bile ama jalabalıkları sevmiyorsa da kendi evinde otursun kitap okusun belgesel izlesin bol bol uyusun keyfini çıkarsın tatilin kar yağdığında oturup izlesin dışarı gerekmedikçe çıkmasın hem hasta olma ihtimali de var hasta olupta parasını ilaçlara vermesin bence en güzeli sıcacık yuvasında oturup ayak üstüne ayak atsın sonrada kimseye eyvallahı olmasın yada köye gidebiliyorsa köyde yaşayan ailesi akrabası varsa onların yanına gitsin köyde zaten para garcayacak yer yok ondan istese bile para harcayanaz bence o yüzden gitsin hem bi işe taramış olur köydekilere yardım eder hemde ordaki güzel havayı ciğerlerine çeker kafasını dağıtır orda hem yiyeceklerin çoğu da organik oluyor alsın bol bol yopurt tereyağı yumurta yesin ben yiyemiyorum benim yerimede yesin sonra çıkıp o güzel temiz havada yürüyüş yapsın ondan sonra tatil bştince bak gör basılda az para harcayarak geri dönmüş olur en iyi yolu bu bence çok mantıklı bir fikir ama tabi her kes te köye gitmek istemez yada akrabası olmayabilir bu yüzden onlarda şansına küssün artık evlerinde oturup çıkmasınlar dışarı.

0

para harcamamaya dikat etmeli daha doğrusu tasarruflu davranmalı örneğin. uygun bir otel veya mekan secilmeli ve gidilecek yerin uzakligina göre neyle seyahat edecekse biletin çok önceden alınması daha tasarruflu olur eger kalabalil bir aile ise kendi araçlarıyla gitmeleri ancak degillerse uçak veya otobuş tercih edilmelidir. sakin gosterissiz bir yer seçilmeli bence zaten tatil dedigin kafa dinlemek içindir ve ekonomik bi tatil her seyden daha cok kafa rahatlatir zannimca. çünkü düsuk gelirine karşin masrafli yapilan bir tatilin kafa yormaktan baska bir ise yarayacagini dusunmuyorum.

0

tatile çıkmadan uzun bir süre önce yer ayırtılmalıdır.
yapılacak harcamalara göre bir bütçe belirlenmelidir.
aşırı kaçmayacak şekilde harcama yapılmalıdır.
gereksiz eşya veya harcamalardan uzak durulmalıdır..

0

bu dönemde yılbaşı tatili yapmak çok zor bence er yer pahalılaştı ve yer bulmakta zor ama biryerden duymuştum öğretmen olanlar öğretmenevkerinde ucuza tatil yapabiliyorlarmış. en iyi yılbaşı tatilini evde geçirmektir. yılbaşı kutlamak zaten dinnizde günah bu yüzden evde geçirmek en iyisidir. evde kuruyeniş kola akrabalar yada arkadaşlarla okey yada başka bir oyun oynayarak geçirilebilir. hem arkafaşlık yönünden daha iyi olabilir. ama eğer şehir dışında lutlamak istiyorsanız akraba yada arkadaşınız şehir dışında ev yada villla tarzı evleri varsa ödünç alınabilir dahada tasarruflu olur.

0

ekonomik yılbaşı tatili yapmak isteyenler yani hem az para harcamak hemde yılbaşında tatile girmek isteyenler için ilk önerim il dışına çıkmamalarıdır çünkü iş dışına çıkayım desen otobüs veya uçak farketmez 2 kişi gidiş geliş en az bin lira vereceklerde.o paraya il içinde planladığınız tatili çok daha kaliteli hale getirebilir veya harcamazsınız ekonomik kazanç elde etmemiş olursunuz.yılbaşında bütün illerde otellerde organizasyonlar olmaktadır.o otellerle konuşarak kendinize 2 gün konaklama ayarlayarak herşeyden uzak tamamen otel ortamında ve otelin yerine göre de kayak turizmi,yayla turizmi,kaplıca imkanları gibi farklı konseptlerden yararlanıp kafa dinleyebilirsiniz.eğer bu planlar da pahalı olur diyorsanız yine yaşadığınız bölge içinde günübirlik butik evler kiralayanilirisiniz yılbaşını bu evlerde geçirebilirisiniz.daha da ekonomik bir tatil yapmak istiyorum diyorsanız eğer arkadaşınızın veya. ir akrabanızın evine gidip orda kalıp yılbaşını evde geçirebilirsiniz.evde istediğiniz gibi yiyip içip eğlenip kutlama yapabilirsiniz ve çok daha uyguna kendi çapınızda bir yılbaşı tatili yapmış olursunuz.yılbaşı tatilinden ne beklediğinize göre de bu yelpaze çok değişiklik gösterebilir.eğlence amaçlar bir tatil ile dinlenip huzur bulmak için planlanan bir tatilin ekonomisinde bölgesinde yeride değişmektedir.ama benim size önerim bir yılbaşınıda kuzeyin yaylarında geçirin inanın pişman olmazsınız.iyi tatilller

0

aslında çok kolay... al eve bir kilo çekirdek ve bir kilo mandalina.. bak nasıl da ekonomik geçiyor o yılbası. :p :p şaka şakaa... öncelikle kişi nasıl bir yılbaşı tatili istiyor. onu göz önünde bulundurmalı... yoksa mutlu olamadıktan sonra çıkmışım bu bar senin bu bar benim diyerek gezmek hoş olmaz. öncelikle bu kişi gemeyi seviyor mu sevmiyor mu... onu bir ele alalım... gezmeyi seviyorsa o tatil gününde çok güzel etkinlikler yapılabilir o gün... mesela evli ise o kişi eşini ve çocuklarını alıp lunaparka gidebilirler... yakın çevrelerinde bir hayvanat bahçesi varsa hayvanları görmeye gidilebilir... bulunduğu şehirdeki tarihi mekanları gezebilir. hele istanbul gibi, çanakkale gibi, bursa gibi tarihi dokusu çok fazla olan illerde yaşayanlar gidip görmedikleri yerlerini görebilirler... arkadaşlarıyla bir araya gelip sohbet muhabbet durumları olabilir... eğer gezmeyi seven bir tip değilse evde kalıp yatıp dinlenmeyi tercih edebilit. çünkü hafta boyunca çalışıp çabalamış. dinlenmek hakkı yani... bende olsam bende evde kalıp yatıp dinlenmeyi tercih ederdim.

0

bence yapılaxak en güzel şey evde oturup ailesiyle beraber girmesi yeni yıla tatil gereksiz birşey tatilde daha çok yoruluyor insan bana göre böyle yani