0

hayatının her alanında dikkatli olmalıdırlar. aile,arkadaş ortamı,sosyal medya gibi. zaten mit mensupları genelde kimsesizlerden seçiliyor ki ailesini kaçırıp tehdit edilmesinler. hiç bir zaman rahat olamazlar mit mensupları.

0

hayatinin her alanında dikkat etmeli, sosyal medya, aile, arkadaş , akraba çevreleri, konuşması ve davranışına özellikle dikkat etmeli.

0

ya zaten öyle adamların özel hayatı yoktur.sürekli görevde olurlar , çok sıradan hayatları vardır.

0

emir demiri keser ya ne derlese yapmak devlete borcun ve görevindir insan zaten saklayabilmeli sen kendin ve devletin ici yapucaksan bu vasfa da uygun biri olmali

0

mit yani milli istihbarat teşkilatı türkiyenin güvenlik açısından kalbi denilebilir.mit birçok intihar girişimini ,canlı bombaları ve devletimiz milletimiz açısından çok önemli olayları önceden istihbarat servisi sayesinde haber alıp önlemiştir. milli istihbarat teşkilatı üyeleri seçilirken çok dikkatli bir şekilde seçilir.istihbaratçı olacak kişilerin kişisel özellikleri çok farklı olup meziyetlerinin çok olması gereklidir . milli istihbarat teşkilatı üyeleri seçilirken genellikle emniyet genel müdürlüğününde görev yapan polisler öncelikli olarak seçilir.ancak bunun dışında da dışarıdan sivil üye alımları bulunmaktadır.bir kaç dil bilmek iyi bir diksiyona sahip olmak iyi bir bilgisayar kullanımı ile bu şerefli teşkilatın bir üyesi olmak oldukça kolaydır.sicilinizin tertemiz olması ve türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak ayrıca 18 yaşından büyük olmak milli istihbarat teşkilatına girmek için gerekli bir özelliktir.cinsiyet kavramı milli istihbarat teşkilatında bulunmamaktadır.türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan kadın ve ya erkek farketmeksizin bu teşkilatın şerefli bir üyesi olabilir.

0

mit mensuplarının özel hayatı'nın olmadığını düşünüyorum.

0

yani o kadar detaylı olarak bildiğim yok ama şunu duymuştum
bir arkadaşın babasının ölüm haberi geliyor ama ne garip ki ceset ortada yok
mit mensupları gelip aileye ölen kişinin bir mit mensubu olduğunu söylüyorlar ama ailesi kişinin 20 yıldır bir fabrikada çalıştığını böyle bir şeyin olmadığını söylüyorlar ama olan olmuş ve adam ölü olarak kayıtlara geçiyor
erkek çocuğu öldüğüne hala inanmıyor bana kalırsa inanmamakla gayet haklı söylemek istediğim şu adamlar toplum içinde öle bir karışıyor ki akıl durdurur sonra görev emri geliyor her şeyi bırakıp gidiyorlar helal olsun her adam yapamaz bunu

0

gizlilik mit görevlileri için en önemli husustur

0

mit herşeyden çok ailesini gizli tutup ve işini sessiz halletmesi pek dostu olmaması heran herşeyin kendi lehine olabileceğini bilmesi gerekir. aile içi sorunlar tehditler gelmemesi adına işini severek yapması gerekir.

0

mit kendisine verilen görevleri yerine getirmekte ve yetkileri kullanmaktadır. toplum değerleriyle bağdaşmayan eylem ve faaliyetlerde bulunamaz.

0

hayatım boyunca bir mit personeli olmak istemişimdir ve bu amacım dogrultusunda yaptığım araştırmalar sonucunda şunu görmüş oldum ki mit personelinin aile tarafında mutlaka gizlemesi gereken sırları var bu sırların arasında bir mit mensubunun aldığı egitimler neticesinde annesine babasına hatta karısına mit elemanı olduğunu söylemeyi tercih etmemiş ve bu kararı sonucunda ailevi hayatı olumsuzluklar eşliginde ilerlemiştir sürekli söylenen yalanlar artık kişiyi lafına itaat edilemez duruma getirmiş hem mit mensubu hemde ailesi için çok zor bir sürecin eşigine girilmiştir.mit eleman alımlarında şuna dikkat ettim ki kuruluş saha ajanlarından daha çok internet ortamında eleman aradığını görmekteyiz tabi ki günümüz casuslukları yazılımlar ve internet ortamında gerçekleştirildiğini düşünürsek bu arayışın aslında yerli yerinde olduğunu görmekteyiz bana kalırsa bir mit mensubu yaptığı mesleği en güvendiği insana bile söylememek üzerine eğitilmiştir kendisi bile mensubu olduğu kuruluşu kafasından silip casusluk yapacağı istihbarat topalayacağı zamanda kendisinin yaptığı işi gölgeleyecek şekilde planlanmış geçici mesleğinin gerektirdiği karaktere bürünmekten aslında kendi benliğini unutmuş bir bireye doğru yontulmaktadır bu süre zarfına bence bir mit mensubunun dikkat etmesi gereken en büyük olay aile kurmamak ve kimseye en ufak sırrını vermemek çünkü halihazırda yaptığı iş agızdan ağıza yayıldığı zaman ajanların ifşa edilmesi olayı olduğu gibi hayatına kast ve görevini yapamamak şeklinde sonuçlanabilir.

0

devlete katkı sağlayacak bilgiler için devlet tarafında düşman kategorisinde yer alan örgütler ile aynı masada istihbarat sağlamak için oturabilecek zamanlar olabiliyor. soğukkanlı ve sabırlı olmaları mit ajanlarının yapmaları gereken en önemli davranışlardandır.

0

gizlilik en önemli şeydir. bu yüzden her şeylerine çokmönem vermeleri gerekiyor.

0

özel hayatları neredeyse çok zor gecenit mensupları özel hayatlarında her an tetikte ve gel bil çek karşılaşabilecek tehlikeleri önceden algılayıp onlem alması gerekir.

bu ailesi için çok zor olacak ki devletin içerisinde bulunmak her zaman lanet olası terör örgütleri için hedeftirler.

0

mitte olmak bence çok onemli ve riskli bir iştir. onemli ve gizli kalmasi gereken bilgileri gizli tutmak lazim. iş ve aile hayatini karistirmamasi lazim

0

çok özel bir iştir ve genellikle hayatiyla ilgili hiç bir işin işe kariştirilmamasinin gerektirdiği bellidir en ufak hata size çok büyük şeylere mal olabilir herşeyiniz gizli ve aileniz de çok özel bir şekilde her dakika takip edilip korunur siz de tabi ki de işte yaptiğiniz en ufak şeyden bahsetmeniz bile size kötü şeylere mal olur.

0

mit çalışanı olmak insanı çok ama çok özel kılan bir şeydir. eğer böyle bir şey nasip olursa özellikle iş ve hayatı farklı şekilde yaşamak gerekir . iş ve aşk gibi birbirine karıştırılmaması gereken konu gibidir. özel bir çalışan olduğumuzdan dolayı iş yerinde konuşulan tüm bilgiler iş yerinde kalır. dışarıda hiç bir konuyu tekrar açıp konuşmamak gerekir. dost ve çevremize çok dikkat etmeliyiz. her şeyden önce ülkenin bilgi kaynağı olan bir yere en iyi şekilde hizmet etmek adına tüm detaylara titizlikle dikkat edilmelidir

0

mit düşününce adında bile bir gizem ve heyecan var milli istihbarat teşkilatı evet bu teşkilata mensup arkadaşlar her şeyden önce deşifre olmamaya dikkat etmeli bazı görüntülü sohbet programlarında denk geliyor yüzlerinde kar maskesi hayırdır diyorsun mittenim diyor bir gizlilik bir itina ee kardeşim ne işin var orda mitteysen gizli kal girme olur olmaz programlara dikkat et ya her şey bir yana gerçekten kendi canı dahil yakın çevresindeki insanların güvenliği için bu teşkilata mensup arkadaşların çok dikkatli olması gerek bu teşkilatta çalışan arkadaşların hava atma lüksü yok bulundukları yerin önemini bilmeleri gerekiyor tabiki de normal insanlar gibi hayatlarını sürdürecekler fakat bizler gibi rahat rahat hareket edemezler görevleri bunu gerektirir

0

zararlı madde kullanımına,eş,dost,aile seçimine ve sosyal medya kullanımına dikkat etmelidir.

0

milli istihbarat teşkilatı mensupları bulunmuş oldukları görevin ehemmiyeti dolayısı ile özel hayatlarında hal,hareket ve ifadelerine çok dikkat etmelidirler.bunlardan da önemlisi gizlilik olmazsa olmaz bir konudur.özel hayatında veya iş hayatında mutlak gerek duymadikça asla görevlerini deşifre etmemelilerdir.bu görevi seçen kişiler görevin vermiş olduğu hassasiyet ve zorlukları önceden muhakkak tahkik ederek bu görevi seçmelilerdir.