0

kendisini küçük düşürmeyecek hareketler yapmamalı ve vatanına busbutün uygun sekilde davranmalıdır.ama daha iyisi sen bunu bilen birine sormalisin

0

bunu bilmeyen bir insan cevaplayamaz bende dahil bunu ancak bilen biri cevaplar o yüzden saçma bir soru olmuş

0

mit mensubu olarak nitelendirdiği miz kişilerin hic birimiz den farkı yoktur onları tanıyamaz ve kim olduklarını asla bilemeyiz bu yuzden dir ki bizden farklı olmadıkları için özel hayat vesaire diye ayrım yapmak doğru olmax

0

ailevi ilişkileri kiz arkadaş veya eşine ozel yaşantisina dikkat etmelidir. bunun dişinda zevk ve tercihlerine gundelik hayattta dikkat etmelidir.

0

kendi hayatlari yerin egorev icabi olan hayatlari yasamak zorundadirlar herkesten suphelenip kimseye guvenemezler ve asla zayif bir anlari olup kimseye her seylerini anlatamazlar evlenemezler evlenseler dahi eslerinden bile bazi zamanlardan kimliklerini saklamalari gerekir ki bu hic saglilli bir evlilik degildir hayatlari cok zordur surekli bolge degistirip rol yapmak durumunda kalirlar ve yalan soylerler kimseye guvenemeyip tereddutle yasarlar surekli ogrneilme stresi vardir ve hayatlarini yoneten insan kendileri asla olamazlar ve bu onlari mahvedebilir

0

mit mensupları özel yaşam gizliliğine dikkat etmelidir.özel yaşam ile çalışma hayatını birbirine karistirmamali ve gizlilikle yaşamını sürdürmelidir.normal yaşantısında normal biri gibi yaşarsa bu güvenlik ve devlet acısından bazı sorunlara neden olabilir.o yüzden mit mensupları özel hayat ve çalışma hayatı gibi iki farklı hayati kesinlikle düzene oturtup bu farka göre davranış sergilemelidir.

0

mit mensupları özel hayatlarına oldukça dikkat etmeleri gerekmektedir. mit mensuplarının çoğunun devlet esirgeme kurumunda yetişen kimsesiz ama aslan gibi çocuklardan yetişmektedir. özel hayatları yok denecek kadar az olan bu kişiler devlet ile alakalı herhangi bir şeyi her hangi bir kişi ile munazara etmezler ve işleriyle ilgili herhangi bir konu konuşmazlar.

0

bence karşınızdaki insanın mit mensubu dahi olduğunu bilmemeniz gerekiyor ama benim bir akrabam mite girmişti ve köyde herkes onun mesleğinin ne olduğunu biliyordu o yüzden burada yazılanlar biraz uçuk geliyor

0

mıt mensupları öncelikle yaptıkları iş ve içeriği hakkında tam gizlilik ile çalışmaları birinci oncelikleridir. sivil hayatları ile iş hayatı tamamiyle birbirinden ayrı olmalı ve bunlar hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı yapabileceği durumlara duamemeleri ve ortamlarda bulunmamalidirlar. bunlar yanında sivil hayatlarında tamamiyle temiz olmalı ufak tefek park cezaları ve benzeri olaylar dışında herhangi bir olay yada ilgi içerisinde herhangi bir sebeple bulunmamalı ve mümkün mertebede de şahit olmamalidirlar. sicillerinin tamamiyle temiz olmasına dikkat etmeli, toplum içinde eğreti duracak davranışlarda bulunmamalı siviller içinde tamamiyle kaybolmalidirlar.

0

mit mensupları özel hayatlarında dikkat etmesi gereken şeyler yaptıkları işi kimseye sölememeleri lazım öncellikler gizli ve saklı tutulması lazım ve kimseyi şüpheye düşürecek hareketlerde ve söylemlerde bulunmamaları lazım yaşadıkları ortamlarda gezip dolaştıkları ortamlarda daha çok dikkatli olup ve konuştuklarına daha çok dikkat etmeleri gerekir en ufak bir haklarında düşünce karşı tarafa verilmemelidir eğer böle bir düşünce verilirse yani acaba gibi çok büyük sıkıntı yaşanabilir ve açığa çıkabilirler

0

mit mensubu olduğun zaman öncelikle kimliğini hiçbelli etmemelisiniz gizli tut alırsın böyle bi görev yapınca hakkını vermelisin kendine yakışanı yapmalısın

0

önemli olan kimlik. saklayamıyorsa ağzını hiç açmayacak, yine de kimliğini gizleyecek. evlilik zaten zor bir ihtimal, akrabalık ilişkileri de çok ileri olmaz haliyle ağzından laf alınmaz. eşine dahi söylenmeyecek gizli görevleri ekbette olacaktır. hanımların da "dedikodu" default özellikleri olduğundan hayatına bile kast edebilir. deşifre olması ondan bilgi almak isteyen diğer ülke istihbaratçılarını derhal harekete geçirir, çözmeye çalışırlar çözülmezse infaz. çok şey biliyorsan ve devlete çalışıyorsan cezanı çekersin.

başka bir açıdan mit mensubunun özel hayatı var mı diye sormak lazım, zira duyduğum ve unutamadığım bir söz vardır; "istihbaratçılar emekli olmaz".

0

kimliğini kimseye söylememeleri lazımdır çünkü bu şekilde dilden dile dolaşarak kim olduğu bilinir asıl işi bu sefer devletlerinin veya düşmanların dikkatini çekeceği için bunun şimdi sorun olur bu yüzden genel olarak mit üyelerinin her zaman söylediği farklı yani yasallık çalıştığı yer farklı olur yasal olarak gösterilen yer mesela hizmetli olarak gösterilirken aslında mit üyesi

0

mit mensubu olduklarını en yakınları dahil hiç kimse söylemeleri gerekiyor aslında gizlilik çok önemli ama bir o kadar da zor bana göre bir iş değil zaten.

0

mesleklerini gizli tutmak zorundadırlar kendilerinden hiç bir sır vermemelidir çok iyi sır saklıyor olmalidirlar

0

bildiğim kadarı ile sır saklamakta iyi olmaları gerekir yani bir bilgiyi öyle herkese açmamak ve gizli kalmasını sağlamaları gerekir. mit mensuplarının özel görevleri arasında yer alır bu saklamak ve sessiz kalmak. ayrıca titiz otorite sahibi olmaları gerekir. birde ülkede olup bitenlerden haberdar olmak ve bunu bir şekilde önlemleri gerekir eğer kötü şeyler olacaksa.

0

açıksası en başlıca aldığı her nefese dikkat etmelidirler isimleri olsun günlük yaşantıları olsun çok zor bir konum bende gizilik durumu konumunda gerektiren herşeye dikkat etmelidirler.

0

gerçek kimliklerini ve ifşa etmemeye özen gösterirler kesinle ilişki yasaktır aile kurmak yasaktır.

0

kuşkusuz ülkemizin en prestijli mesleklerinin başında gelmektedir.bu prestijde bazı zorlukları beraberinde getirir.ne diyecek olursak; işiniz hakkında konuşamazsınız,nerede çalıştığınızı bile bazen söyleyemeyebilirsiniz (gizli ajan), disiplin,özveri hayatınız her anında yanınızda olur. diğer meslekler gibi saatiniz olamayabilir,günlerce evinize bile gelemeyebilirsiniz.aile yaşantınız olumsuz etkilenebilir.

0

mit çalışanları özel hayatlarında kendilerinin bir istihbarat timine mensup olduklarını belli etmemeli ve can güvenliklerini riske sokacak mekanlara gitmemeli.