1

küçük prens'in gülü ona eşi ve benzeri olmadığını söyler. ancak küçük prens dünyada aynı gülden beş bin tane olan bir bahçe gördüğünde ağlamaya koyulur. tilki yanına gelir ve neden ağladığını sorar. küçük prens durumu anlatınca da tilki şöyle der:

''gülü senin için özel kılan, onun için harcamış olduğun zamandır''

güllere tekrar bakan küçük prens çiçeğiyle geçirdiği zamanları anımsar ve çiçeğinin niçin önemli olduğunu anlar. '' bir bahçede beş bin gül yetiştiriyorlar, yine de aradıklarını bulamıyorlar. aradığın tek bir gülde ve birazcık su da olabilir, ama gözler kör, yüreğiyle bakmalı insan.'' der.

1

küçük prens filmindeki gül, hayatta değerli olan her şeyi temsil etmektedir. küçük prens'in en yakın arkadaşlarını, sevgilisini, ailesini her şeyi. en özel olan her şeyi temsil eden gül motifidir. kendi gülü, onun için herşeyi yapan, tüm isteklerini kırmadan yerine getiren, gece uyurken üstünü örten, deiertleşmesinde, tek dert ortağı olan güldür. akıl verir küçük prense. her şeyi konuşabilirler, kendi gülü özeldir, çünkü gittiği yerde bir yolculuğa çıkar ve kendi gülüne benzeyen çok gül vardır, ama kendi gülünün nazlı halleri, kaprisleri aklına geldiği zaman, gülünün özel olmadığını, o güllerden bir sürü olduğunu düşünür. değerli olan şeyler, emek verilen şeylerdir. zaman ayırdıklarımızdır, değerli olan şeylere emek vermemek onların elinizden gitmesine neden olur. kendi gülünü terk etmesi onu pişman etmiştir. vicdanı sızlamıştır, güllerin hepsi kendi gülüne benzemiş olabilir, ama onun gibi her şeyden daha önemli ve özeldir, çünkü ona su veren, onu koruyan, onu rüzgarlardan topraklardan koruyan küçük prens'tir.