0

kötülük olmasaydı iyiliğin bir anlamı kalır mıydı ? iyi insan olmanın bir espirisi olur muydu ? tabi ki olmazdı. bu yüzden kötülükte gerekli bir nebze olsa da.

0

kötülük olmasaydı yaşam güzel olurdu. ancak bir söz vardır. kötüyü görmeyen iyinin değerini bilmezmiş diye. bence bu yüzden eğer kötülük olmasaydı yaşamdaki birçok şeyin de değerini bilmeyebilirdik. allah'ım her şeyi ayarlamış da yaratmıştır. belki de kötülüğü verdi ki ona bakarak ders alın ve ondan uzak durun diye. mesela suç işleyerek hapse giren insanlar yaptıkları suç için çok pişman oluyorlar.ve biz o insanların pişmanlıkları da gördükten sonra kendimize bir ders çıkarıp özgür olmanın değerini anlıyoruz. eğer ki o insanlar kötülük yaparak kötülük yaptıkları için cezalandırılmasaydı biz özgürlüğün değerini belki de hiç bilemezdik. o yüzden dünyada her şey birbiriyle uyum içindedir .kötülük var ki iyiliğin değerini bilelim kötülükten uzak duralım.

0

bu hayatta hic birsey gereksiz degildir. kotuluk olmasaydi eger, iyi insanlarin iyilik severlerin iyi olanlarin kiymeti bilinmezdi tabiki. ama kotuluk olmasada iyi olurdu. nasil olurdu hayat tahmin bile edemiyorum

0

kötülük hiç olmasaydı insanların daha rahat yaşayabileceği ve herkese güvenebileceği bir yaşam ortamı olurdu. keşke günümüzde kimse kötülük yapmadan herkes birbirine karşı iyi olması ne kadar güzel olurdu değil mi? bu yüzden eski zamanlarda pek fazla kötülük yapan insanın olmadığını tahmin ediyorum. çünkü herkes tamamen samimiyet içerisinde olduğu için kimin ne yapıp ne yapmadığını zaten çok iyi biliyorsunuz. ama fakat şu anda yüzünüze gülen bir kişi arkanızdan beş dakika sonra kötü bir şey yapabilir size. bu yüzden bu devirde artık hiç kimseye çok iyiymiş gibi kelimeler kullanmak istemiyorum artık. hiç beklemediğim davranışlar bakıyorum ki karşımdaki kişiden her zaman görüyorum. daha sonra da niye bu kadar güvendiğimi ve kendimle konuşmaya başlıyorum. bu yüzden artık herkesin iyi olmasını beklemiyorum. güvenebildiğin insanları ve bana kötülük yapmayacak insanları çevremde tutmaya devam ediyorum. kimse kimseye artık bu devirde kolay kolay iyilik yapmayacaktır. kötülükler o kadar çoğaldı ki anlatmak mümkün değil. bu yüzden herkesin çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum ve yakınındaki kişilere çok dikkat etmesi gerek.

0

kotuluk hic olmasaydi,insanlar iyiligin kiymetini bilemezdi.

0

çok güzel olurdu bence kötülük yüzünden oluyor ne olursa keşke dünyada kötü insanlar olmasa birlik beraberlik içinde yaşasak bambaşkaa bir dünyada yaşıyor olurduk şuanda.

0

daha güzel ve hayat daha yasanilir bir hal alirdi . herkes mutlu olurdu. kimse kimse üzerine kötü dusunmezdi.