0

valla çok şükür iyi ki türk üm ki
böyle örf ve adetlere sahibim

0

bence dünya genelinde aile olarak birbirine en çok bağlı milletiniz. bu kadar geride kalanı düşünen,birbirine sahip çıkan başka millet yoktur diye dusunuyorum. keza gençlerimizde öyle atalarına saygıda kusur etmezler. birlik bizim için değerlidir aile her zaman önde gelir.

0

türk aile kültürü anne, beba, çocuk yada dede ile babaannelerin yer aldığı bir kültürdür. türk aile kültürü ikiye ayrılır, bunlar şunlardır.
1) geniş aile : bir kültürün en geniş anlamda dede ve babaanneninde bir arada yaşadığı aile kültürüdür.
2)çekirdek aile: dedenin ve babaannenin olmadığı aile tipidir.
türk kültürü hakkında bilgi vermek gerekirse, tarih sahnesinde türkler aileye hep önem vermişlerdir. bu ailenin içinde çocuk, anne, baba ve diğer aile bireylerinin yeri ve önemi hep farklıdır. kadın ve erkek toplumun devamlılığını sağlamak için bir araya gelirler ve ailenin oluşmasını sağlarlar.
anne ve babadan sonra topluumun devamı için çocuk çok önemlidir. hiçbir çocuğun değersiz olmadığı bir kültürde çocuğun yeri hep zirvede olmalıdır. buna örnek vermek gerekirse bir erkek çocuk için türk devletmeri padişahlıkla yönetildiği bir dönemde çocuğun yetiştirilip kahta çıkması çok önemlidir.
son olarak şu konuya değinmekte fayda vardır. erkek ve kadın evlilik boyunca kanun önünde eşittir. yani kadın erkeğe ve erkekte kadına üstünlük kuramaz.

0

şimdi kültür bizim geleneklerimizde göreneklerimizde çok önemli yere sahip. mesela misafirlik demek bizde herşey demektir bir eve misafir olarak gittiğin zaman o kapı güler yüz ile açılır hürmet edilir hizmet edilir bu bizim kültürümüzde en belirgin özelliklerden bir tanesidir. aile olarak baz alırsak eğer aile arasında anne baba ve çocuk .. evlattan her zaman saygı bekler anneler babalar terbiye konusunda çok iyi yetiştirmek ister evlatlarını, iyi okullarda okusun der, iyi yesin de ilerde bizlere baksın der, ellerinden geldiğince her istediklerini yapmaya çalışırlar, elleriyle beslerler bir dediklerini iki etmezler desek yeridir aslında bizde aile çok önemlidir birlik beraberlik çok önemlidir olmazsa olmazdır eğer ailenin bir dalı kırılır ise o ağaç parçalanır bizde aile bütündür bütün olmak zorundadır.