0

hayır tabi ki. kimin neyine yetecek ki. zaten büyükşehir'de ev kiraları olmuş 1000 tl, bizim oturduğumuz yerlerde 800 tl'den aşağı oturulası bir ev bulması gerçekten çok zor. sadece iş ev kirasıyla bitmiyor. bu evin kışın doğalgazı var, elektriği, suyu var. doğal gaz faturası 300 tl'den aşağı gelmiyor ki daha fazla gelenleri varmış. evin mutfak masrafına giremedik bile daha gördüğünüz gibi.

0

@duman size sonuna kadar katılıyorum. hesaba vurduğumuz da gerçekten insanlık gider masraflarını zor karşılayacak bir dönemden geçiyoruz. fiyatlar desen aldı başını gidiyor, millet kasaptan et bile alamıyor artık. birde ailedeki kişi sayısının artması sonuçları daha da kötü yapıyor. çok zor allah herkesin yardımcısı olsun.

1

nasıl yeterli olsun ki.şu pahalılığa baksanıza.2020 lira ile hele büyük şehirlerde nası geçinirsin.şöyle bir hesaplayalım.üç kişilik bir aile kira için bin lira ayıralım. elektrik ,su ,ısınma gideri aylık 500 lira oldu mu 1500 ulaşım için 100 lira,telefon ve internet için aylık 150 lira oldu 1750.haftalık 100 lira en az pazar için aylık 400 lira eder.toplam 2150 lira oldu.market ve kasap gideri yok, giyim kuşam yok,çocuk için gider yazmadık.sigara,özel bazı giderler yok. bunları da koysak herhalde 3000 lirayı geçer.insanlar nasıl geçinsin 2020 lira ile.imkansız gibi bir şey.

0

çok haklısınız efendim . insanını parası varsa sefasını rahatça sürebileceği bir yaşamı olur. hiçbir zorluk çekmez bu ülkede. eğer paran yoksa , o kadar çok zorluk çekersin ki anlatamam. şu an ki
yaşam standartları da artış gösteriyor. kısacası parası olan bu hayatı yaşıyor.

0

çok yetersiz buluyorum. özellikle evli insanlar nasıl geçim sağlayacaklar. kirası, faturaları mutfak masrafı diğer giderler derken insanlar dönmek için ister istemez kredi kartı yada krediye yöneliyor. bu ülkede yasam çok zor. paran varsa bu ülke cennettir. yoksa ateşten gömlek.