0

çocuk sahibi olmayan olamayacak olanlar ya da engelli çocuğu olanlar, çocuğu olsa da hayırsız evlat sahibi olanlar, çocuğunu kaybedenler var, bunlar hiç düşünüldü mü düşünülüyor mu soru sorarken demek istiyorum.

0

daha ortada bebek fikri yokken eşim ilk çocuğumuz kız olursa adını ben koyacağım erkek olursa sen tamam mi dedi. bende çifter isim koyarız ilk isimlere kız olursa sen karar ver erkek olursa ben dedim. biz bu şekilde anlaştık. neyse bu muhabbetten bir yıl sonra hamile kaldım. kız dediler oniki haftalıkken. isim daha yokken belliydi eşim asel istemişti bende yanına isim bulacaktım asel vera diyelim hoş olur dedim. eşim kabul etti ailesi sorduğunda asel dedik geçtik. neyse benim bebek onyedi haftalık olunca kız değil erkek olduğu kesinleşti ve isim koyma işi bana kaldı. ilk aklımdan geçen yalan yok hz talha'nın adı oldu. talha koyacağım dedim. yanına isim bul dedim eşime sen bul onu da dedi talha ensar koydum adını öyle sevmeye başladık eşimle. ama bu isimleri kabul etmediler beğenmediler yok bunun ismi yok şunun ismi yok şunu koyalım. çok bunalttı bu isim tartışmaları beni. sonunda birgün eşimle ilk tanıştığımız zamanki resimlere bakarken ilk resmimizi arabasının arkasında çekindiğimizi fark ettim. aramızda kocaman bir tuğra vardı. bunun üzerine tuğra koymaya karar verdim ve kararımı doğuma kadar kimseye söylemedim ve doğumdan sonra adını tuğra koydum :)

1

allah tan başka kımse bılemez onu belkı allah nasıp etmıyecek tabıkıde öyle bişey olmaz inşallah ta ama bilmiyorum yanı erkek olursa adını sarp koymayı tercıh edıyorum ve oldukçada güzel bir isim herkesın farklı bır algısı vardır herkes harklı koyuyor ama benım tercıhım sarptır kız olursada adını daha düşünmedim onu annesıne bırakmayı tercih ederım yada karı koca yan yana gelip düşünebiliriz aslında neden olmasın ama sarp ismi bana güzel gelıyor ama illa sarp koyucam dıye bişey yok karım belkı ıstemez o ayrı bı konudur başka isimde tercih edilebilir yani benim tamamen bebek konusunda düşünce ve fikir özgürlüğüm budur.

0

vallahi benim bir bebeğim olunca eski isimlerden asla koymam modern isimlerdeb koyarim. cunku gelecekte ismini begenmeyebilir. ben melek ismini azra ismini cok seviyorum bide duru ismini cok seviyorum. kiz bebegim olursa duru koyarim buyuk ihtimal. erkek olursada berkcan koyarim insallah allah nasip ederse tabiki.

1

bebeğim yakında olacak ertuğrul veya yavuz selim düşünüyorum. çok seviyorum bu isimleri nasip artık. inşallah doğar da adını koyarız biz de umarım eşimin ailesi karışmaz. çünkü ilk çocuk ve ismini biz koymak istiyoruz.

0

zaten şu anda benim bir tane oğlum var. adını poyraz koydum ,babası da adını roni koydu. yani roni'nin anlamı aydınlık demek. poyraz'ın anlamı esen ,rüzgar anlamına geliyor. yani benim oğlumun iki tane ismi var. roni poyraz yani ben türk olduğum için poyraz koymayı tercih ettim ,eşim kürt olduğu için roni koymayı tercih etti. ben de saygı duydum ikimiz de iki isim verdi diyebilirim yani.