0
0

işaret dili ile ilgili eğitim almadım. sadece bazı derslerde birkaç kere bilgim oldu. bence çok güzel bu dili bilmek ve anlamak inşalaşh tam anlamı ile herkes öğrenir.

0

işaret dilini bu yıla kadar kesinlikle bilmiyordum ama bu eğitim-öğretim yılı başında yurdumuzda açılmış olan kursa yazılarak işaret dili kursu almaya başladım. neredeyse bütün konuları bitirdik kursumuz bitmek üzere ama sürekli konuşmadığımız için çok çabuk unutuyoruz pratik yapmamız şart. işaret dili çok eğlenceli bir dil bence. okul öncesi öğretmenliği okudum için bu dili öğrenmem gerekliydi çünkü öğrencilerimden işaret dili bilenler olabilir. sadece öğrencilerim için değil ileride karşılaşabileceğimiz için bu dili öğrenmeye karar verdim.

0

fazla olmasa da bir isitme engelliyle iletisim kurabilecek kadar biliyorum.

0

bazı kelimeleri biliyorum, ancak tam olarak herşeyi bilmiyorum.

0

hayır pek bilmiyorum ama ögrenmek isterdim

0

işaret dilini az çok biliyorum ama şuanda kursunada gidiyorum

0

işaret dilini daha birkaç hafta önce öğrenmeye başladım .ilk başlarda çok zevkliydi ben ilk hafta işaret dili kursuna gittiğim zaman hoca orada bize isim sormayı ve isimlerimizi söylemeyi öğretmişti .daha sonraki günlerde ben staja gittiğim zaman ne tesadüf ki işitme engelli bir çift ile karşılaştım ve öğrendiğim kadarıyla sadece adını sorabilmiştim ama çok hızlı konuştuğu için pek anlamamıştım .işaret dilini öğrenmek bizim için çok faydalı bir şeydir .özellikle de sağlıkta böyle hastalarımızi anlayabilmemiz için işaret dili öğrenmemiz çok önemlidir.

0

malesef işaret dili bilmiyorum tabi öğretmek isterim. artık ne zaman nasip olur bilemem. gerçi şu aralar kendime bakmaya bile vaktim yok benim. :)

0

işaret dili bilmiyorum malesef bir dönem çok heves etmiştim bulunduğum yerde yok kursları ama istanbulda yaşarken ismek kurslarına gitmeyi çok istedim ama hayat şartları çalışma falan derken kaldı.

0

işaret dilini evet biliyorum… benim işaret dili öğrenmem bira garip oldu aslında… en yakın arkadaşlarımdan biri birkaç işaret göstermeye başlayınca dikkatimi çekti diyebilirim. daha sonra başka dilde aşk filmini izlemiş resmen büyülenmiş gibi bir şey olmuştum. dedim ben bu dili kesinlikle öğrenmeliyim… daha sonra –tesadüf bu ya- elime istanbul bünyesinde ücretsiz kurs veren ismek kurumlarının bir dergisi geçti. bir kursiyerin bir lafı beni daha da derinden etkiledi… “geçirdiğim trafik kazası sonucu konuşma yetimi yavaş yavaş kaybediyordum. bir gün ismek bünyesinde işaret dili eğitimleri (kursları) verildiğini duyunca eşimle beraber kaydolduk.” diye. işte… tam aradığım fırsat deyip kaydoldum. tabi bu kursa kaydolmamla çevremdeki birkaç kişiyi de etkilemiş bulunmaktayım, annem, iki kuzenim, bir arkadaşım ve bir yeğenimi etkiledim bu konuda. o gün bu gündür işaret dilini bilirim. herkese de tavsiye ederim. en azından birkaç kelime bile yapabiliyorsanız en azından yapamasanız bile marketlerde yaptıkları işaretleri anlayıp kasiyerlerle görevlilerle aralarındaki ses olursunuz arkadaşlar... ve eğlenceli arkadaşlar bu dil