0

işaret dili sesimizi duymayan kişiler için kullnılır yani baktığımızda çevremizde her beşbin kişiden anca biri duyma engelli onun için herkesin bilmesine gerek yok sadece duyma engelli olan biri bizim bulunduğumuz ortamda varsa işaret dilini öğrenmeli ama herkrs işaret dilini öğrenirse bu sefer gözleri görmeye biri için el ile okunan yazıları da mı öğrenmemiz gerekiyor

0

kesinlikle öğrenmelidir nasıl ki ingilizceye çok heves eder öğreniriz işaret dilide öyle bir şey olmalı hayatımızda çünkü ingilizce öğrenirken sadece ingilizce bilen yabancılarla konuşabilirken işaret dilini öğrenirsek sadece kendi ülkemizde olanalr değil diğer ülkedeki engelli insanlarla da çok rahat bir şekilde iletişim kurabiliriz ve ata sözünde de olduğu gibi her lisan bir insan sözünden anlaşılacağı gibi yeni bir insan olmuş oluruz.. onlar engelli değil aslında bizler onların hayatını zora sokan insanalarız.

0

işaret dilini öğrenmek isterim ama bana biraz zor geliyor. bir de sürekle pratik yapmak gerekiyor. bunun için yeterli imkanın ve zamanım yok.