0

biraz klişe olacak belki ama parayla saadet alamazsınız

0

tam bu soruya yanit verecektim saglik en basitinden parayla alinamaz diye @sycnec 1 adli yazarımız çok güzel cevap yazmış o yüzden yazamadim bu soruya cevap.

0

şimdi önceden bu konu üstünde yorum yapma imkanımız olsaydı; gurur, şeref, namus, karakter, insanlık, medeniyet, sağlık bunları para ile alamazsınız diyebilirdik. ama artık zaman parayı öyle bir noktaya getirdi ki sağlığı yani tıbbın gelişmesi ile sağlık paraya döküldü en basitinden kanser hastası olsan allah korusun bir hapı almak için para dışında hiç birşey onu almana yardımcı olmaz para alır bunu yani para olmazsa olmaz artık parayla sağlık alıyorsunuz çünkü kimse vermez o hapı sana. daha sonra namusu başlık parası adına yada para adına satan bir çok insan tanıyoruz en basitinden haberlerde yada gazetelerde okuyoruz. karakter desen satılan birşey durumuna geliyor para uğruna arkadaşlık artık para üzerine kurulu, paran var ise dostun var paran yok ise allah'tan başka kimsen yok artık bu zamanda. yani anlatmak istediğim şu paranın alamayacağı birşey yok bu dünyada sevgiyi de alırsın, sağlığıda, arkadaşıda, namusuda, karakteride herşeyi herşeyi satın alabilirsin paranın açmayacağı kapı yok.

0

parayla alınmayacak çok şey var bence. mesela sevgi , ,saygi , güven , gurur , mutluluk gibi bunlar parayla olmuyor malesef. evet parada önemli tabiki ama bir yere kadar . para yaşam sürdürmek için gerekiyor ama yaşamın içindekiler parayla olmuyor.

0

onur, cesaret, aşk, namus, haysiyet, vatan, aile